Цитирай Първоначално написано от global
Цитирай Първоначално написано от FelisDirus
Е, явно аз трябва да вдигна сериозно акциите по твоята логика, защото освен, че имам високо IQ (от въпросния, достоверен за теб, сайт), и съм попрочела доста.
Пхах (*иронично*).
Но за жалост тези тестчета не ми вдъхват доверие по простата причина, че ги има много и всеки претендира за достоверност.

Уотевър..
Всичко е относително - зависи с кого се сравняваш. Аз изкарах повече от твоя резултат. Има ли някаква полза от прочетеното от теб?
Не е като да няма полза...

Сега какво? Ще ме накараш да цитирам заглавие по заглавие и да обяснявам кое как ми е помогнало в живота ли?

Колкото до резултата, какво значение има, че си изкарал повече? За мен това е напълно достатъчно, предвид факта колко малоумни ми изглеждат тези тестове.
За мен е по-важно, че с едно прочитане на урока по история/биология/химия/география, той ми е останал вече в главата.
Че без да пипна, върху автори като Ботев (когото недолюбвам) и Дебелянов (който ми допада, ама ме мързеше да уча за него) на есе съм изкарала 4 на кандидат-студентски изпит. Без да прочета и една буква. Дори произведенията, върху които писах..
Че се готвих по-малко от 2 седмици по история и литература и влязох право с високи оценки (пробвай да правиш тест по история с всички имена, дати, събития, лайна енд соу он..)
Това е от значение - практическата част.

И всичко това се дължи не на някакво си IQ, а на факта, че съм тренирала мозъка си и запомням лесно и бързо.
То е като мускул - не го ли използваш, не го ли товариш, се отпуска и атрофира. И съответно затъпяваш прогресивно.
И не винаги е важно какво ти е заложено, а как ще го развиеш. Защото имам два блестящи примера за хора с прекрасен потенциал и невероятни умствени способности, които сега.. хм, мацката учи в свободния, щото я мързеше в училище, та две не виждаше, а пичът диша кале и се изживява като хипи. Иначе са наистина много умни, но поеха по кофти пътища и язък им за високото IQ, което грам не им помогна в живота.