.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7

Пощенски посредник?

С един човек искаме да покупко-продажба. Но аз живея в Плевен, а той в София. Проблемът е, че той не иска да изпрати пари по банков път, преди да види предмета, а аз не искам да изпращам предмета, преди да видя парите.

За това съществува ли начин и двамата да си изпратим нещата на едно място - някакъв посредник, за да можем да сме сигурни в пазарлъка ни?

Благодаря предварително.

П.С. Сори, ако това не е подходящото място за тази тема.

Може да пратиш предмета с куриер и да кажеж на куриерската фирма. че купувача има право да види предмета. Като го види и е доволоен той ще плати на куриера и после ти ще отидеш до бюрото им да си вземеш парите.

А какво става, когато посредникът офейква и с парите, и с предмета?

Супер фен Аватара на splendour
    Град
    dobri4
    kakvo e nalojen platej?
    http://impulse.bg/bebcho0o0
    Въпрос: Защо Дядо Коледа няма деца?
    Отговор: Защото топките са му на елхата.

Цитирай Първоначално написано от thegmin
    Може да пратиш предмета с куриер и да кажеж на куриерската фирма. че купувача има право да види предмета. Като го види и е доволоен той ще плати на куриера и после ти ще отидеш до бюрото им да си вземеш парите.
    това което описах е наложен платеж

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка
    Аз ще направя реклама на Еконт Експрес, понеже десетки пъти съм работил с тях и съм много доволен.
    Отиваш в офиса, изпращаш "нещото" с наложен платеж до съответния получател, на другия ден е при него, а на третия си вземаш парите. Има си термин, който се използва, когато получателя първо разопакова стоката и тогава ще я вземе или не.

Наложения платеж е "за да си вземе той колета, трябва да ви остави 30 лева, които да ми дадете" (примерно)

Голям фен Аватара на 24white24
    И аз давам едно рамо на Еконт, от 2 години работя с тях с наложен платеж и изпращам и получавам стоки, тъпото става когато изпращача е забравил да каже, че разрешава да се види пакета преди да се плати, или разчиташ на куриера да ти го отвори на негова отговорност или действаш на доверие...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си