Моля ви да отговорите на тези въпроси. Умолявам ви много съм изморен, утре трябва да ставам рано и нямам време. Ето и текста:
Много по-напред от мястото, където стана сражението имаше три постройки, зидани от камък, които бяха ку [така се нарича индианските храмове]; там видяхме много идоли от глина, едни с лица на дяволи, други като жени, трети с противни изображения, така, че както изглеждаше, индианците се отдаваха на содомия [сексуална перверзия] помежду си.
ВЪПРОС: С кои собствени представи авторът оприличава религиозните ритуали на индианците?
Втори текст:
понеже неведнъж говорих за жертвоприношенията, да разкажа как правят това: Когато принасяха в жертва някой нещастен индианец, те му разпаряха гърдите с едни големи ножове от кремък, изтръгваха туптящото още сърце с димяща кръв и го поднасяха на идолите. Казваха, че това са тегните най-свирепи богове и в храма имаше различни кръвожадни животни. Когато ззапочваха да реват тригрите и ловеовете, да вият чакалите и лисиците и да съскат змиите, беше ужасно и приличаше на истински ад.
Въпрос: Утвтрждаването на подобен образ на индианеца какво отношение и поведение може да предизвика у коквистора
На 18 юли 1422г. в Болоня пристигнаха херцогът на Египет, наречен Андрей, като доведе жени, деца и мъже от своята страна, на брой около стотина души. За дето се отказал от христянството, херцогът бил заловен от краля на Унгария и прогонен от неговите земи. После той съобщил на краля, че иска отново да се върне в праватя вяра, и се покръстил и още много хора от своя народ, на брой около 4000 души. Ония, които отказали да се прекръстят били избити до един. След като ги приел и покръстил отново, кралят на Унгария им заповядал да тръгват по света на 7 години и после да отидат при папата в Рим. Едва тогава те можели да се върнат обратно. Като пристигнаха в Болоня, вече бяха изминали 5 години и повече от половината измежду тях измрели.
Въпрос: Представа за хората от XVв. за циганите различава ли се много от съвременната представа за тях?
УМОЛЯВАМ ВИ ОТГОВОРЕТЕ НА ВЪПРОСИТЕ МНОГО ШЕ СЪМ ВИ БЛАГОДАРЕН
Отговор 3. Мисля,че се различава,обосновката ми е ,че...по тяхното време pобите са били от сякаква раса :черни,бели,жълти...и каквито и да е...всички освен БОГАТИТЕ хора.Точно те,богаташите са били освободени от всякакви данъци...а до като бедните са ги тормозели и са ги били....за богаташите ,бедняците са били просто роби.Били са само работна ръка...