1.Лаковете вредят на ноктите,само когато момичетата не се поддържат (не си поддържат ноктите)
2.Ярките (т.н. тежки) цветове са най-вредни за ноктите
3.Ако искате да имате хубави и здрави нокти ги оставяйте всеки месец по една седмица само със заздравител,без НИКАКЪВ ЛАК!Преди да се лакирате сложете заздравител,след това безцветен лак и накрая цветния.
Сега по темата:Естествено,че се лакирам.Мразя,когато не съм лакирана.Използвам всякакви лакове - от по-семпли и нежни (бяло,бебешко розово,безцветни с брукат,светли перлени цветове) до крещяштите и тежки (електриковите цветове,тъмните цветове-червено,черно,лилаво,цикла ено...).Обичам да съм с френски маникюр (пример:черна основа с червена лента,лилава основа с розова лента),обичам трицветен лак (пр:лилава основа,една дебела лента розов лак по диагонал,но диагонала да не минава точно през средата,а малко по нагоре и между двата цвята една тънка лента златист лак) Така става страшно Обичам да използвам и ленти за френски маникюр с ръбче ... Оффф по много начини обичам да се лакирам ама не ми се обяснява (а и те трябва да се видят,не става само с обяснение )