- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Препоръчайте ми хубав...
В по-големите аптеки където предлагат мед.козметика няма как да няма.Ако си от София-ремедиум,в аптеки оптима също провери(ако има такива в София)Първоначално написано от varnen4e
Мисля, че няма да има проблем. Сестра ми го ползва също и нищо не й е станало. Ползвала съм доста кремове за студено време и от този останах най-доволна.Първоначално написано от roksana_1
masal, и аз си помислих същото за Garnier Nutritionist, че не беше за млада кожа. Първо за него се сетих като попитаха за Гарниер. Лично на мен кремовете им са ми мазни. По принцип не ползвам много от продуктите им.![]()
Първоначално написано от Jaffs
А от кремовете има за мазна кожа ми се появиха подкожни пъпки и се получаваше така наречения,кир ефект.
А на мен можете ли да ми препърочате крем,който хидратира,но не омазнява кожата?И без това в Т зоната ми е мазна и се притеснявам да не ми излезнат пъпки от някой крем.
Сестра ми има същият проблем. Сега ползва хидратиращият от серията L'oreal Pure Zone и е доволна.Първоначално написано от Liar
Доволна беше и от на Eucerin хидратиращия с матиращ ефект и от Vichy - Normaderm.![]()
Мога да ти дам един съвет. През зимата не трябва да се използват хидратиращи кремове. Те овляжняват кожата и имат голямо съдържание на вода. Това съдържание на вода като попадне в порите ти и като излезеш навън се охлажда много рязко и е много вредно за кожата.
Използвай подхранващ крем и то поне половин час преди излизане.
Хидратиращите кремове са за лятото![]()
Ъ, май сте с доста гадно чувство за нехумор.Първоначално написано от Eeyore1
![]()
За зимата съм много доволна от това кремче на Рефан:
Подходящо е за хормална кожа, хидратира без да оставя мазен филм върху кожата (както например е с класичекия крем на Хивеа в синята кутия) и мирише много приятно.
Основна съставка на хидратиращите кремове е глицерин. Голяма част от човешкото тяло е вода и не знам да сме се кристализирали. Четох нещо в един форум дето влизам и се замислих -Питала съм козметичката ми за това понеже четох различни неща за кремовете през зимата и тя ми каза да използвам хидратиращият вечер, защото кожата така или иначе се нуждае от хидратация. За през деня ми каза да ползвам крем предназначен за студено време.хидратиращият крем не оставя вода по кожата. По-тази логика, ако имаме нужда от хидратация, да си измием лицето с вода и то ще е хидратирано ли?
И друга питах, ама тя друго ми каза. Общо взето информацията за това е доста объркана. Аз си ползвам на Lumene кремчето и съм си перфе.![]()