- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Как е правилно на немски - их или иш (Ich)
Токио Хотел го пеят иш ама в училище го учат их та как е правилно
мисля че их
You're like an indian summer in the middle of winter, like a hard candy with a surprise center!
ИХ подяволите и стига си занимавал целия форум с твоя несмки и твойте Токио мотелци,.,,във всеки форум по някоя твоя тема ама токио хотел казаха тва ама те казаха онова...ти на кой вярваш на слуха си,на токио мотел или на учител/ката ти която е отишъл/а там да те учи а не да слушаш музика и да учиш от там език...
уфф аман вече от такива като тебе чесно ти го казвам не заради токио мотел..имат някои хубави песни ...обаче лично твоя акъл е..минимума на най-минималния минимум..
чао..със здраве![]()
аха а защо тогава всеки който чувам да говори на немски (освен даскалите) казваш иш миш ниш диш......
Злато аз не уча немски в училищеПървоначално написано от ValzZi
ИХ е правилното...(ех колко псувни знам на немски , само да знаех как се пишат)![]()
![]()
![]()
ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΓΑΜΗΣΩ ΠΟΤΕ !!!!
Първоначално написано от ValzZi
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
правилно е ИХ , защото се пише ''ich'', а 'ch' се чете като 'х' . тва ИШ и нещо като диалект, както ти казаха по- горе
п.п. токио хотел съкс![]()
Loving someone is like singing a song... But there isn`t a song without end. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music ?
Най-пухкавата
LOVE Най-Пухкаваия (h)
Их е правилно... Иш е на диалект в някакъв регион...
nicolepcd
Както ти казаха "иш" е диалект, не знам точно в кои провинции точно, но примерно в Саксония е така.
В Кьолн, пък вместо цвей - две, казват цвьо =)
В оригинал се произнася 'цвай'.Първоначално написано от shadow4e
Тва 'цвьо' го казват по-твърдо и звучи повече на 'цво', та и 'цву' на моменти.
И да произнася се 'их', тва че твойте любими певици пеят на диалект е подробност. Има го в много варианти - даже и 'ич' го произнасят.
Your pseudo sunshine I don't need.
4ete se ih ama te govorqt na dialekt zatva v ugna germaniq go preduvkvat i kazvat i6Първоначално написано от NaskoKaulitz
Нито их нито иш .. Има едно дето прилича на х ма тряя тека да го кажеш като струя въздух през зъбите .. сложно е![]()
- Спомни си кой съм и какъв съм ..
-Помня те , но очевидно ти самият не помниш себе си ..
ami naprotv tva kazvam 4e knigovno e ih kato transkripciq a po razl 4asti na germaniq go kazvat mn razli4no i v berlin napr dage si go kazvat i6 ama tva e dr ? ,tuka se pita kak e knigovnoto spored men a ina4e go ima tva oplitane na ezika ponqkoga daПървоначално написано от summerlove66
их
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
их-мразя немски :P
Живей без граници! Животът е един миг,затова го накарай да гори винаги с най-силния пламък!
(\ _ /)
(='.'=)
(")_(") (-_-)
Токио Хотел са и момичета,но какво от това? Слушай по-добре как Рамщайн пеят.
в училище те учат как да говориш правилен немски,така като е граматически и лексикално правилно. Обаче това е ,че повечето германци не говаорят правилен немски.Това е напълно нормално все пак и ние не говрим праилен бърлгарски . Има и друго,че в различните немски провинции имат различен изговор и далект.
Пък и като не учиш немски,кво ти пука? Ай слушах си токио хотела и не ни занимавай ...![]()
Их е правилно, иш е просто диалект - в някои области на Германия произнасят ch като ш вместо като х.
tva dumam ot 2 dena ma koi me slu6aПървоначално написано от DeAd_LooSeR