- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Как е правилно на немски - их или иш (Ich)
их
Днеска се спасиш от грип, утре те блъсне джип....
Във всеки от нас спи геният и с всеки изминал ден заспива по-дълбоко. : )
OMG..... Ich=Их![]()
ИХ разбира се! Що за тъп въпрос?!!! нямаш ли си учител/ка ,за да ти го обясни...![]()
Многа дразниш бе момичееееПървоначално написано от ValzZi
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.
Хах и ти дразниш .. По темата "их" е правилно, а Tokyo Hotel са ********kuklichka_bg
МнениеПуснато на: Пон Ное 17, 2008 9:32 am Заглавие:
ValzZi написа:
ИХ подяволите и стига си занимавал целия форум с твоя несмки и твойте Токио мотелци,.,,във всеки форум по някоя твоя тема ама токио хотел казаха тва ама те казаха онова... Mad ти на кой вярваш на слуха си,на токио мотел или на учител/ката ти която е отишъл/а там да те учи а не да слушаш музика и да учиш от там език...
уфф аман вече от такива като тебе чесно ти го казвам не заради токио мотел..имат някои хубави песни ...обаче лично твоя акъл е..минимума на най-минималния минимум..
чао..със здраве Smile
Многа дразниш бе момичееееБлагодаря за вниманието !
Hear this voice from deep inside
It's the call of your heart
Close your eyes and you will find
The passage out of the dark..
iH ...![]()
БоЛКа Ли?-СеГа Я ВиДя!МьКа Ли?-СеГа Я РаЗбРа!EлА Ме ВиЖ ПрЕд ТеБ Ст0я с КьРвАВи РьЦе.BиЖ с УсМиВкА ТьПчА ТвОеТо СьРцЕ...МоЛи Се,ПлАчИ,КьРвИ В АдА ВаРвИ,ТаМ иЗгОрИ,оТ УжАС КрЕщИ и НаКрАя Сп0мНи Си За МеН и УмРи ..
Хах,не знаех че темата е да си казваме кой кого харесва..
И..злато..според мен трябва да си учиш книжовния вариант защото диалекте лесно се схваща но не можеш да се изтърсиш пред някой и да почнеш да го Иш-ваш просто ще се изложиж като първия селянин..![]()
П.П.След като всеки може да си изказва свободно мнението..Да ви кажа 95% от целия всет ме дразни обаче аз не спирам секи да му го кажа нали..така че ако обичате си глътвайте убидните думи и забележките..![]()
in defense of our dreams...
Хах,не знаех че темата е да си казваме кой кого харесва..
И..злато..според мен трябва да си учиш книжовния вариант защото диалекта лесно се схваща но не можеш да се изтърсиш пред някой и да почнеш да го Иш-ваш просто ще се изложиш като първия селянин..![]()
П.П.След като всеки може да си изказва свободно мнението..Да ви кажа 95% от целия всет ме дразни обаче аз не спирам секи да му го кажа нали..така че ако обичате си глътвайте убидните думи и забележките..![]()
in defense of our dreams...
Оф ама и вие сте едни...Наско и двете са правилни може да се каже както и их така и иш!В различните части на Германия се казва по различен начин и нито едно от двете не е диалект!А другите като незнаете какво викате "ще за въпрос" "нямаш ли учител да ти обясни" и подобни.?!?! Тази година като бях в Германия ми направи впечатление,че някои казват иш и викам "какъв е тоя диалект"и хората(немци(учители))ми обясниха точно написаното в по-горните редове.
И аз не харесвам Токио Хотел,но това не означава,че са неграмотни и т.н,така че като незнаете си мълчете!![]()
их 100%![]()
Грешиш!И их и иш са правилни!!Първоначално написано от Tedi4ka
![]()
Омг...те Токио Хотел сеедно са някъв еталон....еми както вс казаха ИХ е на книжовен немски език, който се учи в училище...Вярно е че в много провинции на Германия се говори на ИШ ма тва си е чист диалект...Кой знай Токио Хотел от кое село идват
е добре аз уча немски ако и тяа незнамПървоначално написано от sweetsunshine
![]()
![]()
![]()
Ами не са само Токио Хотел-ето например Иван Ангелов в мюзик айдъл на кастинга вика на Люси "Meine Pflicht ist ДИШ weiter zu fuhren..."
само мога да ти кажа ,че точно в южна германия, дори в най -селския диалект, който имат казват их, а не иш. Освен това Токио Хотел идват от Магдебург, а това изобщо не е южна германия. На книжовен език си е их, просто в провинциите където има повече население от турски и арабски произход се произнасят повечето неща като иш,диш , защото те имат проблем с произнасянето на х-то ,а ако го произнесят немците не винаги ги разбират... и в продалжение на годините просто и немците са го прехванали .Първоначално написано от therichbitch
Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
Аз съм човекът, който те отвращаваше
Аз съм човекът, на когото се подиграваше
Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
Но и аз съм Човек - като теб.
их мн ясно![]()
..u кFo убuчьм ть нu крuя .. u .. кFо мраZuш мь .. хаХ ш сь напuq [`* ]
govorim za knigovnoto,ne za dialektite v razl 4asti ne Germaniq, to ako stava duma v nqkoi 4asti ne Berlin taka sprechat 4e ne moge6 da razbere6 4e e e na nemski dage, a ina4e az tva go povtarqm ot okolo edna sedmica 4e ima razl dialekti ama.... koi da me 4ueПървоначално написано от sweetsunshine
Въпроса е там,че не е диалект!В сяка област на Германия си има различко произношение,и са 3 доколкото знам и нито едно не се смята за диалект всичките са си еднакво книжовни!Учител(немец) ми го е казвал като бях на езуков курс да уча немски...Първоначално написано от therichbitch
И аз уча немски и всяка година ходя в Германия.Прочетете горния ми пост!Първоначално написано от Tedi4ka
az pak jiveq v Germania i to v Berlin
mnogo malko hora kazvat isch
ich e pravilno
Ангелите го наричат „Небесна радост”, дяволите- „адски мъки”, а простосмъртните „любов” Love is everything I need!!!