Здравейте! Дълго време се чудех към кого да се обърна и най-накрая приятелят ми ми препоръча този сайт Така, аз съм на 16 години и след 3-4 месеца ми предстои да ида да живея в Германия или по-точно в Мюнхен. За начало ще е там, защото ще ни предстои местене из градовете, защото такава е работата на баща ми. Дълго време се информирах относно хората, държавата, градовете. Езика не съм го учила, но знам няколко израза и думички. Нищо друго. Баба ми не беше много съгласна да заминаваме там, защото казва, че германците били студени хора и не се държали добре с новодошлите. Казват, че се държат с теб като с боклук и искат единствено да си свършваш работата, та даже те карат да вършиш и работата и на техните хора-германците. Не знам, казвали са ми също, че германците са много точни хора, рядко се усмихват, работят по цял ден. Тази картинка ме плаши. Не искам да ставам като тях. Не знам как ще се справя в нова държава, без да знам езика. Лесен ли е, защото съм чувала че има трудна граматика. Не знам дали ще си намеря приятели, не знам дали ще успеем да се оправим там, дали заплатата на баща ми, който ще работи като обикновен работник ще ни стига, не знам дали ще се справям в училище. Чувствам се доста зле, но ви моля който е бил там, който има сведения относно държавата, хората и всичко като цяло да ме успокои, защото си мисля, че ще имам някакво сиво ежедневие, без приятели, без познати Благодаря на всички предварително.