- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Усетихте ли го?
Епицентър Южен парк... 100% прокарват няк`ви тунели за вкарване на качак под София, а ние тука се плашимПървоначално написано от scyLLa
![]()
Не, усетих го, обаче защо да се плаша? Така и така къщата няма да падне, гардероба няма да дойде чак при мене. Ако е някакво адски дълго и силно да, тогава ще наскачам извън къщата, но снощи... смених си песента на уинампа и просто се изкефих, че имам повод да потърся разни хора, които попринцип не бих![]()
Не бях в София.
Майка ми каза, че се зачудила защо леглото й се клати...Мислела, че е нещо от музиката...
НОВ ТРУС ТАЗИ СУТРИН !
Ново земетресение разтърси София в сутрешните часове.
В 7,05 ч. трусът бе усетен в столицата.
По данни на Сеизмологичния институт към БАН земетресението е с магнитуд 3,5 по скалата на Рихтер.
Епицентърът на труса отново е на 5 километра от София, съобщи Емил Ботев, ръководител на секция "Сеизмология" в Геофизичния институт към БАН.
По думите му през следващата седмица се очакват вторични трусове.
„Нормално е да има такива и те ще са от степен под 4 по скалата на Рихтер”, уточни Ботев.
Той допълни, че тези трусове вероятно няма да бъдат усетени от голяма част от гражданите и ще бъдат регистрирани единствено в института.
Сеизмолозите твърдят, че снощното земетресение е било на дълбочина 8-9 км, докато трусът от тази сутрин е бил по-дълбок - 14-15 км, усетен е само в София.
Няма прекъсвания по електропреносната мрежа, няма изменения върху системата от язовири, каскади и вододопреносните съоръжения в града. Нормално функционира и столичното метро.
Към момента няма данни за пострадали и материални щети.
И снощи София бе разлюляна от силно земетресение с магнитуд 4 по скалата на Рихтер.
Земетресението бе изключително кратко, не повече от 2-3 секунди, и се изрази в два или три последователни вертикални тласъка.
Епицентърът му бе в южната част на столицата.
В коментарите под статиите наши читатели споделят, че снощи към 0,08 ч. е имало нов трус, но доста по-слаб.
Какво да правим при земетресение
Не се паникьосвайте и не хуквайте да бягате напосоки.
Не трябва да напускате сградата, в която се намирате, освен ако можете да излезете на открито до 10 секунди.
В никакъв случай не тръгвайте да бягате по стълбите или с асансьора, това може да е смъртоносно.
Заемете най-безопасното място в помещението, в което сте – под рамката на вратата, близо до вътрешна стена, колона, под стабилна маса или легло.
Ако сте на улицата, застанете далеч от сгради и далекопроводи.
Ако земетресението ви завари зад волана, спрете на открито, безопасно място и изчакайте.
След затихване на земетресението напуснете по най-бързия начин сградата, като преди това изключете тока, газта и водата.
Поради липса на достатъчно официални съобщения, Dnes.bg призовава своите читатели от София да предоставят кратка информация за състоянието на кварталите (където живеят) в коментарите под новината. Благодарим ви !
Да беше сефте.Първоначално написано от DjBaloon
На мен лично ми се обадиха 4ма човека, за да ме попитат дали съм добре, въпреки че всички знаеха, че не съм в София.![]()
Айде прочети цялата тема и тогава казвай кое мнение какво е...Първоначално написано от Pliok0019
![]()
To strive, to seek, to find, and not to yield...
Ми аз лично нищо не съм усетил, може би щото спя много дълбоко, знам ли![]()
Няма как да кажеш, че софианци са страхливи, по това, че има 4 теми във форума... Най-малкото всеки реагира по различен начин и няма как всички софианци да се "шашкат"....Първоначално написано от stefity
И в тая тема ли го обърнахте на мерене на пишки?! Айде стига бе...
Във пяната на муле със самар,което е скопено със ритници,във лигите на котарака стар,без кьорав зъб, със белнали зеници,(затуй лови насън маймуни с трици!)...
Според мен условията са подходящи за едно спорче София-провинция, че отдавна не е имало.Първоначално написано от HardcoreSyndrome
![]()
Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
Oder bist du selbst in Wahrheit f test test
Спрете се най-накрая ете хората забравиха че е имало земетресение вие още за това говорите ясно е че ще има още вторични трусове но не се шашкаите каквото е било беше вчера.
ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΓΑΜΗΣΩ ΠΟΤΕ !!!!
Това снощи беше яко ... докато вечерях и тамън бях готова да запсувам брат мизащото бях сигурна ,че той клати масата ;p .. А това сутринта беше гадно .. събуди ме и после не успях да заспя отново.. ;p
И аз това си мислех.Първоначално написано от PainMonopoly
![]()
Във пяната на муле със самар,което е скопено със ритници,във лигите на котарака стар,без кьорав зъб, със белнали зеници,(затуй лови насън маймуни с трици!)...
Бахти ужасаааВсичко ми се разтресе пак в 7 сутринта. Още не бях отворила очи и бях под вратата
Ебати рефлексите имам.
Последно при южния парк ли е епицентъра или не? Защото ако е там съм си баш на епицентъра, което хич не ме блазни![]()
Абе мен си ме е шубе от такива неща, признавамТочно ония ден гледах някакъв филм за заметресения...пффф. Не е трябвало. Влизам в ебати филмите.
Да,епицентъра е точно под Южния Парк.Жестоко си прецакана че си близо до него ще има да се люшкаш още бая.Успех....
Първоначално написано от scyLLa
някой ще ме приюти ли
![]()
Влез в някав контеинер с колелца хем ще е подвижен хем няма какво да ти падне закарай го на някво място дето няма много згради и влизаи да спиш вътре че и гладна няма да останеш .....Първоначално написано от hottie
Ха не съм чак толкова зле!Първоначално написано от scyLLa
ще си опъна палатка под масата и готово
![]()
Беше първото ми силно земетресение. Много се развълнувах.
Бяхме в Св. Седмочисленици и по едно време сякаш някъде близо беше паднало нещо ужасно тежко и всичко се разтресе. Като се замисля.. беше яко от една страна.
А това в 7 яко ме шокира.![]()
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Само първия е бил на Южния,втория е бил над Манастирски ливади.Първоначално написано от hottie
И на мен това ми беше първото истинско земетресение което съм усетила и сега се уверих каква паника съм...Ужасно беше....![]()
П.С. М/у другото и аз съм тамън на Южния![]()
ко си праила у църква е :оПървоначално написано от Swinkenhoffer
това в 7 беше странно. баба ми връхлетя няк'ва и пак вика земетресение, земетресение, аз само я поглеждам и пак заспивам. хич не бях адекватен о.О
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Опитвах се да я запаля.Първоначално написано от ScionOfStorm
В градинката, де, градинката..Имаше яко образи.
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...