Здравейте нова съм във форума.Някой може вече да са засичали мненията ми.Имам проблеми с очите (предполагам наследсвени,защото и майка ми и баба ми са с очила). Едното ми око е с 6 диоптера,другото с 5.Имам астигматизъм.Предписани са ми очила от 3-ти клас.Носех ги постоянно до края на 4-ти.След това почнах да ги слагам само вкъщи,в училище г слагах само,когато с епише по дъската (и все още е така). Очилата ми са гадни,в смисъл рамките ми са много кофти,а все нямам капка време да ида да си избера красиви рамки(които се съмнявам,че ще ги нося ,но все пак .. ).Отначало нашите бяха против лещи,но след като видяха че не си нося очилата ми позволиха да си направя.Очната ми лекарка е от София ( аз съм от Враца ) и ходя на 6 месеца периодично.Тя непрекъснато ми казва че е по-добре да си нося очила.Да така е,но в тази възраст все пак рабзирате,какво е (отначалото даже имах подиграфки,казваха мицаймен,очилатка,зубър ). И така попитах очната ми лекарка за лещи и понеже съм с астигматизъм тя ми каза,че трябва да са твърди и спецялно изработени в болница в София,в която трябва да лежиш 3 дена,за да ти изследват окото и дали ще понесе тази леща.Е,аз не стигнах до тази болница и все още с нашите се чудим какво да правя,защото наистина много не виждам и съм като сляпа..Въпроса ми е дали някой от вас е пробвал тези твърди лещи,болят ли очите,има ли опасност от някакви възпаления и т.н. ? Надявам се,че ще има поне някого когото да ми помогне .. Ако не съжалявам за изгубеното време но наистина за мен това е много сериозен проблем