Принципно лещите не се препоръчват камоли с астигматизъм!!!Така чак спецялно изработени едва ли но да препоръчват се твърди лещи при астигматизъм.Ако си под 15 години наистина не носи лещи.Роговицата ти се храни с кислород а при положение че сложиш леща ти спираш притока на въздух и големи порблеми може да си навлечеш.

За хиляден път ще кажа че в днешно време очилата са почти бижу а не грозен порок.За 1/3 от времето което ще изгубиш по болници и прегледи ще си избереш страхотни рамки за малко пари и ще се чувстваш комфортно с тях.Не си създавай излишни комплекси с това че изглеждаш грозно с очила.Това и не само това е проблема на младото ни поколение че си внушават че изглеждат зле някакси.Затова 80% от тинеджърите които имат проблеми с очите сега и не взимат мерки или решават проблема си с лещи като станат на 40 вече няма да имат избор.Затова младите момичета с голите кръстове само след 10 години се почват проблеми с бъбреците гръбнака и най-лошото - безплодие...

И в крайна сметка нали индустрията с лещите и инвитро-то трябва да продължи

ПП:Не съм твърдо против лещите ( аз самата имам ) Но в твоя случей е най добре да се поизчака малко