.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 47

Защо да не си пукаме пъпките?

Излезнала ми е една ОГРОМНА пъпка точно по средата на носа, но майка ми не иска да я спукам. Какво може да стане ако си я спукам?

Нищо хубаво По-добре я мажи с крем против младежки пъпки,вместо да я стискаш
    Bring me to life...

Мили ми,авторе/авторке .Казва се изстискам...спукам не е точната дума.Ако не я изстискаш както трябва може да ти остане белег или да се възпали повече и да стане по-голяма и видна.Но ако я изстискаш както трябва,т.е. да излезе сичкото бяло вещество,я мажеш със салицилов спирт,след това успокояващ крем.Поне аз така правя.
    Пътеката ли стана тясна или вие пораснахте? Гледайки нагоре, малко се захласнахтеее . ;]]

На мен ми стои от 2 седмици и я мажа всеки ден, но не изчезва, а и няма бяло връхче

Мацка, изстискай я!

остава адски гаден белег който нямя шанс после да махнеш с нищо

Рана + Петно.
    виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
    поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
    с протегнати стъпала
    и шалове
    обсипани с ориенталски фалшиви монети.

Абе стискай смело бе стига му мислиш толко...! =D> \/

Супер фен Аватара на BigFakeSmile
    начии..и аз мн съм се чудила това..и питах баща ми..той понеже е кожен лекар...и ми каза че попринцип е опасно да се изстискват пъпки, но ако тази пъпка е над горната устна (имам предвид всяка част от лицето, която е над устата) не се пипа изобщо..защото най - малкото може да остане белег..ноО..също може да се възпали..ии ако има гной..тази гной да стигне до мозъка (понеже е в горната част на лицето) ии там вече ставаше мн опасано..не се сещам точно какво..
    I saw this place was open, tonight
    And the girls and the boys
    They were rocking
    And the alcohol was flowing
    And I knew right away this was my life
    Oh what a night....!!

Град
    Around... :)
    НЕ я стискай! Не се стискат защото после остава рана, особено ако пъпката няма връхче, а и също така едва ли ще успееш да я изтискаш добре.Изчакай колкото е необходимо, по-добре една седмица да имаш пъпка, отколкото две да имаш гадна рана от която може да остане петно.

Цитирай Първоначално написано от BallFace
    'Бал съм го, аз ги бода с игли и ги стискам и нищо ми няма
    и аз тъй
    Love is a feeling
    Give it when I want it
    cause Im on fire
    Quench my desire
    Give it when I want it

Аууу...Каква съм глупава!!!Имах няколко гадни пъпки на горната устна и ги бях изстискала...вярно,че имам белег, но те бяха на толкова гадно място...Ох...ужас!
    Пътеката ли стана тясна или вие пораснахте? Гледайки нагоре, малко се захласнахтеее . ;]]

Цитирай Първоначално написано от BigFakeSmile
    начии..и аз мн съм се чудила това..и питах баща ми..той понеже е кожен лекар...и ми каза че попринцип е опасно да се изстискват пъпки, но ако тази пъпка е над горната устна (имам предвид всяка част от лицето, която е над устата) не се пипа изобщо..защото най - малкото може да остане белег..ноО..също може да се възпали..ии ако има гной..тази гной да стигне до мозъка (понеже е в горната част на лицето) ии там вече ставаше мн опасано..не се сещам точно какво..
    lele neme pla6i taka we az kakto obi4am da stiskam pypkite na vseki ,koito mi dade ysobeno na gadjeto ;[

Ще ти станат баси раните,аз после не мога да ги опраавя 1-2 седмици...
    по-добре не пипай!
    *тва 'пукам' звучи гадно

Повече от фен Аватара на lori
    Град
    *-* In The City Of Happiness*-*

тотално се стресирах, толкова пъти съм си изтисквала пъпките, оле ужасТ....

You're like an indian summer in the middle of winter, like a hard candy with a surprise center!

Аз пък ако някога съм имала голяма пъпка/което се е случвало 2-3 пъти/ и ВИНАГИ я стискам и става доста червена, но белег не ми остава!

е ти да не мисли6 4е белега ства веднага той става след година

Цитирай Първоначално написано от LiGlA...
    е ти да не мисли6 4е белега ства веднага той става след година

Е, явно така става на твоята кожа... 'Щото и на моята не остава. Имам само от шарка, а другите са някви такива, дето се махат след няколко месеца (но не са големи). За всеки може да е различно.
    Аз иначе си ги стискам, когато сметна, че има нужда, ама не ги бода с игли.

Голям фен Аватара на 8992
    стискам ги ако ми се появят такива не ги трая

Град
    Враца
    И кво, "пукна" ли я
    еlsy

Цитирай Първоначално написано от lori

тотално се стресирах, толкова пъти съм си изтисквала пъпките, оле ужасТ....
    Да, вярно е. И аз съм го чувала.. особено ако пъпката ти е между веждите или по средата на челото.. Ако си я стиснеш, гнойта можело да отиде до мозъка и да умреш.
    ..Why can't I be innocent..

Аз винаги си ги изтисквам като ми излезнат пъпки иначе мн ме дразнят особено като имат бял връх
    www.tuzari.com/tuz.php?name=eli7ooo

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
    Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
    Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Това за пъпките над горната устна е вярно, не е толкова фатално, но крие здравни рискове. Затова гледам да внимавам особено много

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си