- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Защо да не си пукаме пъпките?
Излезнала ми е една ОГРОМНА пъпка точно по средата на носа, но майка ми не иска да я спукам. Какво може да стане ако си я спукам?
Нищо хубаво![]()
По-добре я мажи с крем против младежки пъпки,вместо да я стискаш
![]()
Bring me to life...
Мили ми,авторе/авторке.Казва се изстискам...спукам не е точната дума.Ако не я изстискаш както трябва може да ти остане белег или да се възпали повече и да стане по-голяма и видна.Но ако я изстискаш както трябва,т.е. да излезе сичкото бяло вещество,я мажеш със салицилов спирт,след това успокояващ крем.Поне аз така правя.
![]()
---
На мен ми стои от 2 седмици и я мажа всеки ден, но не изчезва, а и няма бяло връхче![]()
остава адски гаден белег който нямя шанс после да махнеш с нищо![]()
Рана + Петно.
виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
с протегнати стъпала
и шалове
обсипани с ориенталски фалшиви монети.
Абе стискай смело бе стига му мислиш толко...!=D> \
/
начии..и аз мн съм се чудила това..и питах баща ми..той понеже е кожен лекар...и ми каза че попринцип е опасно да се изстискват пъпки, но ако тази пъпка е над горната устна (имам предвид всяка част от лицето, която е над устата) не се пипа изобщо..защото най - малкото може да остане белег..ноО..също може да се възпали..ии ако има гной..тази гной да стигне до мозъка (понеже е в горната част на лицето) ии там вече ставаше мн опасано..не се сещам точно какво..![]()
I saw this place was open, tonight
And the girls and the boys
They were rocking
And the alcohol was flowing
And I knew right away this was my life
Oh what a night....!!
НЕ я стискай! Не се стискат защото после остава рана, особено ако пъпката няма връхче, а и също така едва ли ще успееш да я изтискаш добре.Изчакай колкото е необходимо, по-добре една седмица да имаш пъпка, отколкото две да имаш гадна рана от която може да остане петно.
и аз тъйПървоначално написано от BallFace
![]()
Love is a feeling
Give it when I want it
cause Im on fire
Quench my desire
Give it when I want it
lele neme pla6i taka we az kakto obi4am da stiskam pypkite na vseki ,koito mi dade ysobeno na gadjeto ;[Първоначално написано от BigFakeSmile
![]()
Ще ти станат баси раните,аз после не мога да ги опраавя 1-2 седмици...
по-добре не пипай!
*тва 'пукам' звучи гадно
Първоначално написано от BigFakeSmile
тотално се стресирах, толкова пъти съм си изтисквала пъпките, оле ужасТ....![]()
You're like an indian summer in the middle of winter, like a hard candy with a surprise center!
Аз пък ако някога съм имала голяма пъпка/което се е случвало 2-3 пъти/ и ВИНАГИ я стискам и става доста червена, но белег не ми остава!
е ти да не мисли6 4е белега ства веднага той става след година
Първоначално написано от LiGlA...
![]()
Е, явно така става на твоята кожа... 'Щото и на моята не остава. Имам само от шарка, а другите са някви такива, дето се махат след няколко месеца (но не са големи).За всеки може да е различно.
Аз иначе си ги стискам, когато сметна, че има нужда, ама не ги бода с игли.![]()
стискам ги ако ми се появят такива не ги трая![]()
Да, вярно е. И аз съм го чувала.. особено ако пъпката ти е между веждите или по средата на челото.. Ако си я стиснеш, гнойта можело да отиде до мозъка и да умреш.Първоначално написано от lori
..Why can't I be innocent..
Аз винаги си ги изтисквам като ми излезнат пъпки иначе мн ме дразнят особено като имат бял връх![]()
www.tuzari.com/tuz.php?name=eli7ooo
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Това за пъпките над горната устна е вярно, не е толкова фатално, но крие здравни рискове. Затова гледам да внимавам особено много![]()