- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Рано ли е?
На 17 години съм и имам приятел от година и половина.Проблемът е в това,че ни е много трудно да го правим с презерватив...не се получава,на него му спада,на мен ми излизат някакви пъпки(явно съм алергична).Искам да започна да пия противозачатъчни,понеже като го правим без предпазни средства ми е мноого притесненоНо незнам дали 17 години са ранно за да започна да пия.Ще бъда благодарна ,ако получа мнения
![]()
Единственото адекватно мнение в твоя случай би било да отидеш на доктор. Той ще ти обясни, предпише и наблюдава. Всичко друго са приказки и алабализми. Това не ти е аспирин, че да си го пиеш ей така, когато ти скимне.![]()
![]()
![]()
Най-много мразим чалга и McDonald's!!!
Есть только миг между прошлым и будущим.
Именно он называется жизнь!
Ами ако ги взимаш като бонбони тик-так редовно, не само не е нормално, но не е и полезно.Първоначално написано от sykrovishteto
Абе, разбирам да беше "рано ли ми е да се уча да карам колело" ама...Като имате "лекарски" въпроси, що си мислите, че във форума има истински лекари, туй не мога да ви разбера.
Щото, ако разгледаш форума, ще видиш, че е пълно с лекари - знаят от какво хората ги болят гърдите, преценяват на какво се дължи обрив по описание и дори знаят, че рождените петна се появяват около 10-тата година. А в една тема даже изписваха противозачатъчни. Да си имаме уважението! На кого му трябва лекар, като има форум?Първоначално написано от Mastodont
Просто искам да видя мнения,от хора който пият!Хора който са на близки до мойте години!Естествено е ,че като реша да пия ще се съветвам със специалист.Но тук е форум и аз искам просто да получа мнения от Вас!![]()
Не бях вникнал дотолкова в същността на въпроса. Призовавам всички, следващи медицина, да се откажат отсега и да си направят перманентна регистрация в този форум. По възможност със ник, който да издаде техния статут на човек, който има правото да човърка други хора, а именно повече никове от типа на "Chi4K0_DokT0rch0" i "GiNeKoLoSuS".Първоначално написано от Schneeflocke
Авторката, тези хапчета имат много по-обширно поле на действие от предпазване от бременност. Някои момичета ги пият от 14-годишни, други никога не ги почват. Това са хормони. Те променят цикъла. Организмът задържа повече вода. Някои се изписват при кисти. Затова е измислена професията "гинеколог" - за да има кой да ти каже, дали можеш да ги пиеш. На някои момичета им е противопоказно - например, ако имаш хормонален дисбаланс може да стане лошо. А никой тук не може да прецени това.
ПП: Аз отивам да си купя бисквити и да си бия главата в стената, че си избрах такава безполезна професия.
Явно всички тук сте предразположени към нападки! Чувала съм че тези хапчета нормализират цикъла,намалят болките(а мойте са убииствени) и от тази гледна точка искам да събера малко повече информация,но явно на всички им е по-лесно да отговарят така остро.Не мога да разбера едн-Защо като се пускат някакви теми породени от развинтеното въображение на някои хора,винаги се отговаря.А когато човек просто иска да попита ,веднага му се нахвърлят!![]()
Все пак благодаря за вниманието. Лека вечер!
Според мен не си малка за противозачатачни отиди на лекар посаветваи се с него и да ти предпише някакви![]()
Даскалката пита класа "Някой да е спасявал човешки живот?"
Иванчо дигнал ръка, класната му дава думата и той изричаразвълнуван: "Аз, АЗ!"
Г-жата : "Да Иванчо кажи"
Иванчо: " Спасих живат като подмених пративозачатъчните на кака с аспилин!"
Ти какво искаш през месец ли да ги пие бе умник?Първоначално написано от -/-
По темата: Ами квото гинеколога каже, апак и не мисля че на 17 си малка за хапчета.
За теб аз съм единствен, всеки след мен е пореден!!
Наистина, тук всички много остро нападате хората. Контрацептивите са много хубаво нещо, аз откакто ги ползвам съм се родила.. ползвам ги от 4 месеца и съм на 18 години. Не с ималка изобщо за това. Има 1000 вида хапчета така че гинекологът ще прецени кой тип е най-добър за теб. така че не отлагай а отивай на гинеколог. късмет!
Аз приемам Yasmin още от 16-годишна (в момента съм на 17) - много съм доволна, орегулираха ми цикъла (знам точно кога ще ми дойде), вече не е толкова обилен, както преди, и не тече по 7-8 дни, а по 5-6. Даже ми пораснаха гърдитеДруго предимство е, че сексът определено е по-добър, защото я няма гадната гума... И най-важното - няма бебе
Вярно е, че се напълнява - но при мен този ефект беше само за първите 2 месеца, след което килограмите от самосебе си се свалиха.
Струват около 20 лв. (18 и нещо), общо са 21 хапчета, след като ги изпиеш, се прави едноседмична пауза, през която ти идва цикълът, и всичко отначало. В опаковката има много хубава книжка с указания, която силно ти препоръчвам да прочетеш.
И все пак консултацията с гиниколога и задължителна, защото приемането на противозачатъчни не е шега работа и може да си докараш ГОЛЕМИ бели, ако действаш на своя глава!
Надявам се да съм била изчерпателна![]()
Решението за мене е гинеколог.Той ще даде най-компетентно мнение на твоя въпрос.
зобай
Tова го решаваш ти .. ам тези противозачатачни съсипват органичзма .. Все пак помисли добре![]()
- Спомни си кой съм и какъв съм ..
-Помня те , но очевидно ти самият не помниш себе си ..
Абе, не разбрах за какво го нападате момичето...
Принципно може да се взимат хапчета - не ти е рано. На мен са ми предписвали когато бях на 14, но по други причини. Смело мога да кажа, че не напълнях и ми нямаше абсолютно нищо, докато ги приемах. Това, че съсипват организма не е вярно - да, химия са, но затова са лекарите - за да определят кои хапчета точно да вземаш. Има много антибиотици, обаче като си болен отиваш при лекаря, за да ти каже кои да вземаш нали?
Така че смело при гинеколога и успех.![]()
There's only two types of people in the world:
the ones that entertain and the ones that observe.
Well baby I'm a put-on-a-show kinda girl.
Dont like the backseat-gotta be first!