- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как са спестя поне малко пари бе ???
Ми начи дават ми по 5 лева на ден и на мене не ми стигат до никъдеНаще няма да ми дадът повече , защото си мислЯт , че си копувам пак трева и тн., пък и баща ми си мисли , че са ми предостатъчно , а той не знае , колко скъпо е вече в София
Тва няма значение де ... проблема ми е , че искам да си спестя парите от даскало и като излизам някъде да имам пари , а не сутринта да си изхарча всичко и после без пари . Или пък в края на седмицата да си имам повече + тия за събота и неделя и да си имам дастатъчно като седна някъде да имам да пие поне 1 кафе
Обаче не мога да се спра да не си изям парите в даскало простоо не могаа все с изкушавам и много си се дразя
Вие как се сдържате да си пестите парите ? Дайте някакъв съвет , как да не се натъпча в даскало ... пък май и мече свикнах да си ям в даскало , което не ми харесва ...
![]()
phah
Еми ако искаш да спестиш ще имаш воляИли оставяй част от парите у вас така няма да можеш да ги изхарчиш
или не се изкушавай. Като ти се дояде нещо си мисли края на седмицата колко пари ще имаш
![]()
Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”
Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.
balon4eee,яж у вас наистина и примерно преди да излезеш разваляй си парите и си зимай само за 2лв за училище,a другите оставяй в къщи.Това е най-сигурният начин да не ги изхарчиш всички в училище![]()
Мда май това е решениетоЯдене в къщи и да не нося парите ва училище
Мерси на отговоритлитее
phah
5 lleva na denegasi.men tolkova mi davat za sedmica [ot ponedelnik do pet1k] ot koito si kopyvam po 1 d1vka za prez denq.5 d1vki po 5 stotini sa 25 stotinki na sedmica.ako me moje6 qj soleti 20-30 st sa.kak yspqva6 da izxar4i6 5 leva ne mi e qsno
![]()
http://impulse.bg/bebcho0o0
Въпрос: Защо Дядо Коледа няма деца?
Отговор: Защото топките са му на елхата.
лелеее аз бях същатамн е досадно, наистина...
зависи и колко силна воля имаш щото аз си вземах по 2 кинта и другите оставях в къщи ама на другия ден се връщах на някой щото не моех да се стърпя и да не изям или изпия още нещонакрая просто ми омръзна и почнах да не харча повече от колкото имам в себе си
ся вече винаги имам по 10 кинта в портмонето кфото и да става
![]()
Само 2 билета за от тях до у-ще и обранто са и 2лв.Първоначално написано от splendour
Май забрави пътните разходи?
Хаха точно заради това не дупча билетиПървоначално написано от Lysit0
От началото на годината съм продупчила точно 1 билет Тия скапани контрольори не ме плашат Просто си слагам слушалките и се правя на чалната
Бати и глупаците са позволяват си много повече с учениците от колкото имат право ...
![]()
phah
Абсолютно същотоПървоначално написано от s3xy
Ебати ако нямам пари 100 процента на дгугия ден ще има да връщам на някой ... Чак почвам да си се дразня сама на себе си
![]()
phah
И затова са измислени абонаментните карти. За 17 лева на месец пътуваш спокойно из София. А иначе... И аз си имах дни, в които изкупувах лавката, но се случваха рядко. А и се бях разбрала с наш'те - 3 лева на ден през седмицата и 15 за weekend-а. Така поне знаех, че за почивните дни ще имам достатъчно.Първоначално написано от Lysit0
mi da tva naistina ne go smqtam az jiveq na 45 min ot daskalo i si xodq pe6e,smqtam 4e e dobro kazvat 4e razxodkite sa polezni a tova e edinstveniq na4in da se razdviji6Първоначално написано от Lysit0
5 лева на ден и не ти стигат...ми като искаш да ги пестиш оставяй си ги вкъщи да не се 'изкушаваш' и не давай пари за билети,извади си карта за градския
Яж в училище. Закуската е най-важното ядене. Купувай си нещо евтино - баничка например. При нас една доста голяма баничка е 1.20. Дай и 50-60стотинки за минерална вода. Остават ти 3лв, които спокойно можеш да събираш. За 5 дни ще имаш 15лв. Иделната сума, с която можеш да отидеш на кафе в събота.![]()
Да си похваляДнеска си спестих паритее
Аа относно коментара да си хвана работа ... на 14 съм
![]()
phah
Ще си ги спестиш като спреш да ядеш чипсове,пуканки и всякакви такива скъпи боклуци. Прави си сутрин некъв сандвич и си го яж в даскало и тва е.
Аз вече въобще не харча пари като ходя на даскало,щото няма закво.Само за дъвки и вода най-вече.
не харчиш и готово!?
За теб ще ПЕЯ,За теб ще се БИЯ,За теб ще УМРА!!!
Аре стига бе, дайте да мизерства, за да има пари да харчи събота и неделя...Тва е като тия диви селяни дето 8 месеца в годината карат само на зайо байо и компоти, за да могат после да си купят телефон от 1000 лева от който само ще клипват...Не е нужно да не харчи въобще а просто да се ограничава, да си пресмята парите и тн.![]()
м, аз се сещам за допъление към миналия постпомоли ваще да ти купят от някъде ( метро ала бала) 1 стек с водички по 0,5 литра и си носи вместо да си копуваш...
а най-добре ги помоли за увеличение, аз в даскало харча по 7-8 лева като не съм яла чипс или нещо толкова калорично от години...
molq te opi6i mi kakvo si kopyva6 s teq pari za da predobiq nqkakva predstava.gledam vi postovete i mi e 4ydno az i da iskam 5 leva v daskalo ne moga da izxar4a.trq sa sk1sam ot qdene.p1k i ko yveli4enie malko li e 4e i davat po 25 leva na sedmica.te neinite da ne sa banka [ako sa bogata6i nqkvi nqma problem] ama e syper t1po da iska6 po 7 leva na den pri yslovie 4e va6te rabotqt kat lydi io maika ti se 4ydi ko da sgotvi ili ot kvo da se li6iПървоначално написано от s3xy
ми малко е, да не е много?Първоначално написано от splendour
освен това напоследък и аз пестя, вместо 15 кинта които ми дават ям само за 7-8, айде ся не са толкова мн пари!
напълно съм съгласна със splendour ...как може да изядеш в даскало 5-8 лвПървоначално написано от s3xy
...мене ми дават по 10лв за петте учебни дни, от които почти винаги ми остават 8-10...просто в даскало няма нищо ставащо за ядене, и аи взимам от нас плод, ядки, някой сандвич, ако имам повече часове...и вода минерална си взимам от нас, ако забравя или просто чантата ми стане прекалено тежка си купувам една вода в даскало - но това са 60ст...и не ми е ясно и как харчите 10-15лв за едното кафе...че едно кафе е стотинки, айде и нещо друго да си вземеш, три лева те оправят от всякъде...гати и викаш, че по 5лв на ден били малко, никакво съобразяване с това, че родителите бачкат като луди, те се лишават, че ти да прахосничиш така
...а и пътните - една карта за три месеца е 18лв и после да не ти пука за билети и контрола...
по темата...яж у вас, не си взимай парите на даскало, носи си храна от вас, поне ще хапваш истинска храна а не боклуци