- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как са спестя поне малко пари бе ???
на мен пък нищо не ми дават и пак съм спестил над 300 лв![]()
Първоначално написано от mrKiss
Първоначално написано от gigiii
• 5 лева са ти наистина предостатъчно и то за 1 ден. Не преувеличавай нещата. Навсякъде вече е скъпо, но това в никакъв случай не те оправдава затова , че си харчиш безразборно парите. Иначе просто си наложи силна воля и готово. Когато си на училище, можеш да вземеш например само 2 лева, а останалите 3 лева да си ги сложиш в едно определено място и когато ти потрябват, да си ги вземеш. Можеш да спестяваш от парите, които евентуално ти дават по празници роднини и подобни. Другият вариант е да си намериш някаква работа, но когато си непълнолетен е наистина трудно. •
Някой беше казал, че всяко междучасие си взима нещо, и първото е double mocca за 4 лв., ако това е вярно мога да кажа само че ако го правиш всеки ден и се оплакваш, че не ти стигат парите направо се лигавиш. Не може да си позволяваш в училище да пиеш кафета по 4лв., а да искаш да спестиш. Съжалявам ама не се сдържах![]()
Купувай си нещо по евтино примерно от 5 лв харчи 3 лв. остават ти по 2 лв който спестяваш . Волята е единстения начин нямаш ли воля няма да спестиш нито една стотинка
Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън
Учете се на дисциплина, дечица, учете се, научете ме и мен, ако може.
Не е толкова трудно да спестиш... Аз за 1 учебна година спестих 400лв.. Просто си оставяй част от парите вкъщи. Примерно 1 лев. Оставаш с 4. Как няма да се наядеш ? Каквато и мазна простотия и вафли и тем подобни глупости ще ти стигнат.. Друг вариант и да си носиш храна от вкъщи,което даже е по-добрия вариант.
Яж вкъщи, ако пушиш - купувай си по-рядко цигари. Аз миналата година пушех по кутия на ден и харчех луди пари, сега по кутия на седмица и много бързо се спестяват.
"You fail to recognize that it matters not what someone is born, but what they grow to be."
Albus Dumbledore.