Здравейте,ще се радвам ако някой ми каже решенията на тези задачи:
1. При пресичане на 2 прави с 3-та,единя от двойка съответни ъгли е 30/градуса/,а другия е 5 пъти по-малък от своя съседен.Докажете,че правите са успоредни!
2. Един от ъглите получен при пресичане на 2 прави с 3-та е 20/градуса/,а кръстния му ъгъл се отнася както: 1:8!Докажете,че правите са успоредни!
3.При пресичане на 2 прави с 3-та единят от двойка прилежащи ъгли е 168/градуса/,а другият е 1/14 от него.Докажете ,че правите са успоредни!
Мерси!![]()
Lubovta e igra,a vsi4ki v neq zaobikalqt pravilata ;]
I nie uchime tva i az ne gi razbiram
Дребните крадци ги окачаме на бесилото, а големите ги правим политици...
При третата задача: Сборът на прилежащите ъгли трябва да е 180 градуса,тогава двете прави са успоредни.Делиш първия ъгъл (168 градуса) на 14,защото втория е 1/14 от първия.Получава се 12 .. значи втория ъгъл е 12 градуса.Събираш двата и се получава 180 градуса. И задачата ти е решена.
Едит: Не обясних много добре,ама се надявам да си ме разбрала.
А сега можеш ли да докажеш, че двете прави не съвпадат?
Все си мисля, че условието не го изисква.Първоначално написано от thefreak
Това тяхното е от вървящите след дефиниция на вид ъгли примери.
ПП:Решават ми се истински задачи, такива, по които се мисли(поне малко).
Ако не си 11-12 клас изобщо не ни занимавай ^^.Първоначално написано от UFOs
az moga da go dokaga ama ti kato tolko znae6 dai predlogenie! da te vidimeПървоначално написано от thefreak
kato ne moge6 da re6ava6 zada4i za6to pi6e6 izob6to v taq tema???![]()
аз имам идна програма кадето решава всички задачи по алгебра без текстовииииииии който я иска да ми пишееееПървоначално написано от UFOs
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.
А обяснява ли ги?
К'во ще рече "без текстови", решава уравненийца?
То и формулките т'ва правят.)
Предвид факта, че по условие имаме две прави, не виждам къде се силите да доказвате даденото.Първоначално написано от therichbitch
![]()
ti da ne misli6 4e az sum 4ela uslovieto na zada4ki tuka za 9/10 kl (ne znam koga se u4at) prosto se nerva na takiva hora deto bukel qvno si nqmat ot Mathe ama aide da napi6at ne6toПървоначално написано от Schneeflocke
ina4e,Schneefl
[quote=therichbitch]
ti da ne misli6 4e az sum 4ela uslovieto na zada4ki tuka za 9/10 kl (ne znam koga se u4at) prosto se nerva na takiva hora deto bukel qvno si nqmat ot Mathe ama aide da napi6at ne6to
ina4e,Schneefl
mda gvori na glas =]Първоначално написано от Blab
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.
^ 'ба ти якото![]()
+1Първоначално написано от UFOs
Мила..двете прави не съвпадат, защото са успоредни, ако си решиш задачата ще разбереш защо са успоредни даже.. представяш ли си ...Първоначално написано от thefreak
![]()
"btw говорил ли си с родителите си за секс и как мина разговора?
да с майка ми... разговора беше следния:
-Правила ли си секс някога?
-Не.
-Сигурна ли си?
-Да, айде махай се..."