.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 29

Правилно ли постъпих?

От известно време са ме обзели съмнения...

Онзи ден си стоях в коридора на университета и до мен седяха трима младежи. По едно време покрай нас мина едно момче с физически недъг... най-образно казано. Онея моментално почнаха да му се хилят и да пускат подигравателни коментари, при което на мен ми стана доста тъпо, защото въпросното момче е от оня тип хора, които са ми просто симпатични, без да ги познавам. Както и да е... тримата решиха да влизат в залата, а аз останах още малко навънка и гледам, че там, където са седяли те, има един телефон, явно изпаднал от нечий джоб. Взех го и бързо го на собственика му.
    Та чудя се дали трябваше да му го връщам или не, имайки предвид, че се гаври адски тъпо с хора, които не са му направили нищо? Един вид възмездие, щото ме издразни.
    Вие как бихте постъпили?
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Добре си постъпила...

Мега фен Аватара на Pliok0019
    Не съжалявай. Така или иначе вече си го върнала.

Има и други начини по които онези ще поучат вързмездие. Един телефон е нищо пред това.

Цитирай Първоначално написано от Pliok0019
    Не съжалявай. Така или иначе вече си го върнала.

Има и други начини по които онези ще поучат вързмездие. Един телефон е нищо пред това.
    lawl

Супер фен Аватара на InitialD
    Град
    Източен Бейрут , Ливан
    На тия хора ще им се върне по друг начин ...
    И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.

Мега фен Аватара на Decu
    Град
    Софето :D
    Естествено, че си постъпила правилно. Това са материални глупости.
    Аз пък си мислех, че си дала гсм-а на момчето с недъга, за да го върне то.

Бих го взел и с всичка сила бих го треснал в земят,та д асе счупи на май-малко парченца.На мен и без това телефон не ми трябва,а и не бих взел на някой друг телефона.Така щеше да ми олекне на душата.Мамка им...
    Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...

Eminem-Mosh

Град
    Okinawa
    раздвоена съм.
    In the grace
    Of this love
    We rise in pain
    And death is not far away
    And soon we'll sleep
    And never wake up again

Как по-точно щеше да му дадеш житейски урок, ако му беше взела телефона? Човекът щеше да разбере, да си създадеш проблеми или в краен случай да си купи нов и всичко да си дойде по старому. Материалното възмездие е глупаво и неефективно възмездие. (:
    Имаше един мъж, когото много мразех, сама си знам защо, и си казах, че няма да предприемам нищо по въпроса, той все някога ще си получи заслуженото. Взе, че катастрофира с мотора си. И почина.
    Та, мисълта ми е, не винаги ние сме тези, които можем да си върнем на някого за нещо.

Град
    40 Miles from the Sun
    Ти си бъди съвестен гражданин, пък ония ще си получи заслуженото рано или късно. (:

Мега фен
    Град
    София
    Ами те момчетата не са виновни, че нямат акъл. Добре си направил- има възмездие, ти също ще бъдеш наградена за това, което си направил. Повярвай ми, от опит ти го казвам, все пак има нещо или някой там горе!

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Възмездие...ще си го получат рано или късно, но не от теб.

Това, че са постъпили лошо, като се подигравали на момчето, не означава, че ти за да им направиш гадно е трябвало да задържиш телефона.Постъпила си добре, не се вини.
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Да, на Деси идеята е гениална.

Ако бях на тяхно място, щеше да ми стане много неудобно, че въпреки гадното ми поведение, се е намерил някой тотално непознат, който да постъпи добре с мен... и щях да спра да се бъзикам с хората без причина.

Мерси за отговорите.
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Мега фен
    Град
    София
    Raybeez, както си вървях зад една жена по улицата от джоба и докато си вадеше телефона и паднаха 50лв на банкнота. Наведох се и й ги върнах. На другия ден в тролея, на който се качих случайно, защото попринцип нямам навик да тичам за транспорт, си намерих карта памет 1гигабайт,микро сд, точно каквато исках да си купувам. Може да е тъпо и смешно, но това ме накара да си мисля, че има възмездие.

Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    В мненията на всички се забелязва една много любопитна подробност и тя е, че всички разчитат на някакво възмездие, което ще дойде свише.
    Даааааа, това го мразя!
    Всички се надяват на скапано възмездие, а дори не е сигурно че ще дойде.

Не знам правилно ли си постъпила... друго си е ако на мен се случи по-реално ще мога да ти кажа. Но идеята на Decu наистина беше добра - да го дадеш на момчето с недъга то да му го върне
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    В мненията на всички се забелязва една много любопитна подробност и тя е, че всички разчитат на някакво възмездие, което ще дойде свише.

Не вие да си изцапате ръцете, а то ще им се върна, ще си платят, бла-бла...

Те и политиците- крадат, лъжат, ограбват, ама те ще си платят някой ден... ама що ние да се занимаваме.

После се оплакваме де...
    А може би и самата авторка разчита на такова, в което няма нищо нередно.Супер тъпо е да се подиграваш на някого и то за неща, които не може да промени....но за съжаление някои си остават с инфантилно мислене цял живот...
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

Ми добре си постъпила...за какво трябва да падаш на нивото му и да ''откраднеш'' те се някога ще си го получат за това че обиждат така хората.... (flex)

white sensation

Цитирай Първоначално написано от Decu

Аз пък си мислех, че си дала гсм-а на момчето с недъга, за да го върне то.
    тва е бруталната идея

иначе и аз бих го върнал...
    we give it all.

Мега фен
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Loshotia
    Raybeez, както си вървях зад една жена по улицата от джоба и докато си вадеше телефона и паднаха 50лв на банкнота. Наведох се и й ги върнах. На другия ден в тролея, на който се качих случайно, защото попринцип нямам навик да тичам за транспорт, си намерих карта памет 1гигабайт,микро сд, точно каквато исках да си купувам. Може да е тъпо и смешно, но това ме накара да си мисля, че има възмездие.
    Но тази карта е загубена от някой, който се е лишил от нея и може също да е пестил много, за да си я купи. А може и да е бил лош и това да му е наказанието - проблема е, че оставяш възмездието или възнаграждението в ръцете на късмета.
    Ми...може тая карта да е била на някой, който е направил нещо лошо и така да се е завъртяло колелото. Звучи ми някак много наивно всичко това, детски даже, но може пък да има нещо

еми.. и на мен ми става понякога тъпо и тъжно за такива хора.. защото те цял живот живеят с това и искат неискат свикват с това което са.. аз пак бих върнала телефона.. то не е в тфа въпроса.. то е до възпитание и до уважение към непознатите..
    Smile... Tomorrow will be worse...

Мега фен Аватара на Boot
    Град
    occasion avenue
    Еее отворих темата без да видя кой е автора и бях решила нещо да изгавря някой, пък то било сериозна тема. Деба

Saatana vittu perkele hate crew!

Град
    40 Miles from the Sun
    Цитирай Първоначално написано от jghgh
    Даааааа, това го мразя!
    Всички се надяват на скапано възмездие, а дори не е сигурно че ще дойде.
    Скромният ми житейски опит (ако въобще може да се нарече така) и това, което съм научила от по-възрастни от мен хора, ми го е доказало. Може да не е веднага, да не е даже скоро, може да не е по начина, по който сме си мислили, ама винаги има. Възможно е и да съм в голяма заблуда, но вярвам, че доброто ще победи злото. о.О

Мега фен Аватара на babity
    Аз мисля, че има възмездие все пак. Докато бях в осми клас приятелката ми винаги ми се подиграваше, че вкъщи майка ми ми се кара за оценки и това-онова, а нейната я държала 'лабаво. Минаха се година - две и нещата се обърнаха. Сега тя вече не може да говори с нищо за майка си, напротив, постоянно се карат, а моята (пу-пу, да не се урочасам) се е превърнала в най - сигурният ми човек и винаги ме разбира.

Цитирай Първоначално написано от Still1ME1Still1HERE
    Бих го взел и с всичка сила бих го треснал в земят,та д асе счупи на май-малко парченца.На мен и без това телефон не ми трябва,а и не бих взел на някой друг телефона.Така щеше да ми олекне на душата.Мамка им...
    +1 !!!! мамка им копелета мръсни !!

Град
    Варна, морето, сините вълни...
    ^ мързи ме да пиша, но това са просто глупости..
    Всъщност не е така... защото дори и тя да не си го върне... ще се появи друг като теб, който (предполагам) ще си го върне. Защото отношението му е такова по принцип, не само към конкретния човек. Така че винаги рано или късно се връща под една или друга форма. Но ако тя по принцип действа злобно с такива, злобата ще и се върне... тъй като ще и отвърнат. По-добре да остави това на някой да си бере проблемите той, а такъв ще се намери.

Пак можеш да кажеш, че не е съпоставим примера, но и мутрите не ги наказва държавата и въпреки това повечето ги е страх за живота им през цялото време, защото не знаят кога и от къде ще им дойде...

Иначе аз лично бих го върнал на собственика.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си