- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Правилно ли постъпих?
От известно време са ме обзели съмнения...
Онзи ден си стоях в коридора на университета и до мен седяха трима младежи. По едно време покрай нас мина едно момче с физически недъг... най-образно казано. Онея моментално почнаха да му се хилят и да пускат подигравателни коментари, при което на мен ми стана доста тъпо, защото въпросното момче е от оня тип хора, които са ми просто симпатични, без да ги познавам. Както и да е... тримата решиха да влизат в залата, а аз останах още малко навънка и гледам, че там, където са седяли те, има един телефон, явно изпаднал от нечий джоб. Взех го и бързо го на собственика му.
Та чудя се дали трябваше да му го връщам или не, имайки предвид, че се гаври адски тъпо с хора, които не са му направили нищо? Един вид възмездие, щото ме издразни.![]()
Вие как бихте постъпили?
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Не съжалявай. Така или иначе вече си го върнала.
Има и други начини по които онези ще поучат вързмездие. Един телефон е нищо пред това.
На тия хора ще им се върне по друг начин ...![]()
И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.
Естествено, че си постъпила правилно. Това са материални глупости.
Аз пък си мислех, че си дала гсм-а на момчето с недъга, за да го върне то.![]()
Бих го взел и с всичка сила бих го треснал в земят,та д асе счупи на май-малко парченца.На мен и без това телефон не ми трябва,а и не бих взел на някой друг телефона.Така щеше да ми олекне на душата.Мамка им...
Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...
Eminem-Mosh
раздвоена съм.
In the grace
Of this love
We rise in pain
And death is not far away
And soon we'll sleep
And never wake up again
Как по-точно щеше да му дадеш житейски урок, ако му беше взела телефона? Човекът щеше да разбере, да си създадеш проблеми или в краен случай да си купи нов и всичко да си дойде по старому. Материалното възмездие е глупаво и неефективно възмездие. (:
Имаше един мъж, когото много мразех, сама си знам защо, и си казах, че няма да предприемам нищо по въпроса, той все някога ще си получи заслуженото. Взе, че катастрофира с мотора си. И почина.
Та, мисълта ми е, не винаги ние сме тези, които можем да си върнем на някого за нещо.
Ти си бъди съвестен гражданин, пък ония ще си получи заслуженото рано или късно. (:
Ами те момчетата не са виновни, че нямат акъл. Добре си направил- има възмездие, ти също ще бъдеш наградена за това, което си направил. Повярвай ми, от опит ти го казвам, все пак има нещо или някой там горе!![]()
Възмездие...ще си го получат рано или късно, но не от теб.
Това, че са постъпили лошо, като се подигравали на момчето, не означава, че ти за да им направиш гадно е трябвало да задържиш телефона.Постъпила си добре, не се вини.![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Да, на Деси идеята е гениална.
Ако бях на тяхно място, щеше да ми стане много неудобно, че въпреки гадното ми поведение, се е намерил някой тотално непознат, който да постъпи добре с мен... и щях да спра да се бъзикам с хората без причина.
Мерси за отговорите.![]()
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Raybeez, както си вървях зад една жена по улицата от джоба и докато си вадеше телефона и паднаха 50лв на банкнота. Наведох се и й ги върнах. На другия ден в тролея, на който се качих случайно, защото попринцип нямам навик да тичам за транспорт, си намерих карта памет 1гигабайт,микро сд, точно каквато исках да си купувам. Може да е тъпо и смешно, но това ме накара да си мисля, че има възмездие.
Даааааа, това го мразя!Първоначално написано от Raybeez
Всички се надяват на скапано възмездие, а дори не е сигурно че ще дойде.![]()
Не знам правилно ли си постъпила... друго си е ако на мен се случи по-реално ще мога да ти кажа. Но идеята на Decu наистина беше добра - да го дадеш на момчето с недъга то да му го върне![]()
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
А може би и самата авторка разчита на такова, в което няма нищо нередно.Супер тъпо е да се подиграваш на някого и то за неща, които не може да промени....но за съжаление някои си остават с инфантилно мислене цял живот...Първоначално написано от Raybeez
![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Ми добре си постъпила...за какво трябва да падаш на нивото му и да ''откраднеш''те се някога ще си го получат за това че обиждат така хората.... (flex)
![]()
![]()
white sensation![]()
тва е бруталната идеяПървоначално написано от Decu
![]()
иначе и аз бих го върнал...
we give it all.
Ми...може тая карта да е била на някой, който е направил нещо лошо и така да се е завъртяло колелото. Звучи ми някак много наивно всичко това, детски даже, но може пък да има нещоПървоначално написано от Raybeez
![]()
еми.. и на мен ми става понякога тъпо и тъжно за такива хора.. защото те цял живот живеят с това и искат неискат свикват с това което са.. аз пак бих върнала телефона.. то не е в тфа въпроса.. то е до възпитание и до уважение към непознатите..![]()
Smile... Tomorrow will be worse...
Еее отворих темата без да видя кой е автора и бях решила нещо да изгавря някой, пък то било сериозна тема. Деба![]()
Saatana vittu perkele hate crew!
Скромният ми житейски опит (ако въобще може да се нарече така) и това, което съм научила от по-възрастни от мен хора, ми го е доказало. Може да не е веднага, да не е даже скоро, може да не е по начина, по който сме си мислили, ама винаги има.Първоначално написано от jghgh
Възможно е и да съм в голяма заблуда, но вярвам, че доброто ще победи злото. о.О
Аз мисля, че има възмездие все пак. Докато бях в осми клас приятелката ми винаги ми се подиграваше, че вкъщи майка ми ми се кара за оценки и това-онова, а нейната я държала 'лабаво. Минаха се година - две и нещата се обърнаха. Сега тя вече не може да говори с нищо за майка си, напротив, постоянно се карат, а моята (пу-пу, да не се урочасам) се е превърнала в най - сигурният ми човек и винаги ме разбира.
+1 !!!!Първоначално написано от Still1ME1Still1HERE
мамка им копелета мръсни !!
Всъщност не е така... защото дори и тя да не си го върне... ще се появи друг като теб, който (предполагам) ще си го върне. Защото отношението му е такова по принцип, не само към конкретния човек. Така че винаги рано или късно се връща под една или друга форма. Но ако тя по принцип действа злобно с такива, злобата ще и се върне... тъй като ще и отвърнат. По-добре да остави това на някой да си бере проблемите той, а такъв ще се намери.Първоначално написано от Raybeez
Пак можеш да кажеш, че не е съпоставим примера, но и мутрите не ги наказва държавата и въпреки това повечето ги е страх за живота им през цялото време, защото не знаят кога и от къде ще им дойде...
Иначе аз лично бих го върнал на собственика.