- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- ЕСЕ: Защо съвременния човек трябва да носи часовник
Здравейте, трябва ми есе на тема: "Защо съвременния човек трябва да носи часовник"
Моля ви !
защо просто не си го напи6е6 сам ...толкова е лесно (поне на мен ми изглежда така )Първоначално написано от damiaN_882
![]()
уау, гати темата на есе![]()
![]()
![]()
![]()
ако имах такова и аз нямаше да мога да го напиша, потърсих, но нищо не намерих. Опитай да помислиш малко, пък каквото напишеш, не вярвам че и останалите ти съученици ще напишат страхотни есета на тая тема.
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
Колко тъпо формулирано заглавие.
Времето е пари/лети/не чака... се има предвид.
Както каза Blab, заглавието е с подтекст![]()
[/list:u:bc9f8a4121]
- [list:bc9f8a4121]
Часовникът измерва времето. Механизъм, изтъкан от фини детайли, които са лесно нараними, и ако това се случи, часовникът спира. А времето? Дори часовникът да е замрял, времето го подминава, за да продължи вечния си път към… накъде пътува времето? Към какво? Може би иска да опознае непознатото, да почувства предизвикателството, което е плод на времето? Само можем да гадаем по този въпрос. Но неизменно с хода на времето идва развитието, прогресът, промяната. Един жив пример на прогреса е откъсването на един древен човек от колектива. Но някои биха казали, че това по - скоро е глупава постъпка, отколкото прогрес. Но защо? Нали все пак древният човек трябва да се развива, да търпи промени, а не да се върти в един затворен кръг, каквито са общностите. Да погледнем света през погледа на едно невръстно дете, плод на древните хора. То е закърмено с нормите на колектива, длъжно е да мисли като всички останали . Но ако няма прогрес, ново и различно мислене, как ще се развива този свят? Как ще върви напред, към новото? За древния човек сякаш времето е спряло. Дотолкова са се задълбочили в законите на колектива, че дори не виждат как времето чука на вратата им, за да ги събуди от дългия сън на непромените. Вярно е, че за древния човек всичко непознато и различно от неговото мислене е грешка. Но грешно ли е да отстояваш своето мнение и да прогресираш ? Грешно ли е да вървиш към бъдещето с отворени обятия и жажда да проумееш всички нови неща и явления, които ти преглага света? Колективът си обяснява света чрез митологията. Но аз пак ще попитам – грешно ли е да дадеш истински отговор на въпросите, касаещи света? Отговор, който ще получиш, ако приемеш непознатото като свой достоен съюзник и го опознаеш.
Времето не чака никого. И докато разполагаш с него, приеми предизвикателството му, защото в противен случай бих те определила като пеперудите еднодневки - идваш на този свят без цел, а просто така, за да умреш без да си постигнал нещо, когато времето ти свърши.
И не го преписвай дословно, просто го използвай за пример![]()