Бях в същата ситуация преди година и това продължи с месеци. Разбирам те, напълно ми е ясно как се 4увстваш.
Той също имаше сериозна приятелка, която искаше да се жени за него, но връзката им не вървеше от години. Първо запо4на да се вижда с мен заради тръпката и разнообразието, както и заради страхотния секс. Още в на4алото бяхме говорили, бяхме се разбрали просто да се забавляваме заедно, без да се надяваме на друго. Но обикновено когато става въпрос за 4увства, такива уговорки не важат. Аз го оби4ах от самото на4ало, после се оказа, 4е и той има 4увства към мен. Но не можеше да остави приятелката си просто така, не беше сигурен с коя от двете иска да бъде, не беше наясно какво изпитва и дали това към мен няма да се окаже само моментно увле4ение. От едната страна бях аз, с вси4ко ново и вълнуващо, което можех да му предложа, разбирахме се 4удесно, сексът беше страхотен, но той все още не ме познаваше, както и аз него. От другата страна беше приятелката му, с която ве4е имаше изградена дългогодишна връзка и която можеше да му предложи цялата сигурност, от която има нужда. Не е лесно 4овек да направи избор за нещо такова толкова лесно.
Дадох му цялото време, което му трябваше, не го притисках, не исках да ми обещава нищо. Надявах се, да, но не смеех да си мисля наистина, 4е нещо ще се полу4и. И да, разбирам те какво ти е постоянно да го мислиш - дали е с нея, къде е, какво прави, дали му е хубаво с нея, дали мисли за теб, дали не те разиграва, дали няма един ден да си изревеш о4ите заради този 4овек, защото не можеш да го оставиш сега.
Въпреки вси4ките негативни приказки по товй адрес, аз няма да те упреквам, 4е го искаш за себе си и 4е разваляш връзката му с другото моми4е. Щом ти е завъртял главата и го оби4аш, направи вси4ко възможно да си го вземеш Но трябва да ти е ясно, 4е ако ще му даваш време да реши какво иска да прави, на теб няма да ти е изобщо лесно. Ще трябва да се примириш с ролята на любовницата, ще го виждаш само когато той има време за теб, ще се криете от хората, няма да можеш да му звъниш по телефона, ако ти се прииска да го 4уеш и вси4ко останало. И ще трябва да търпиш, 4е той все още е с другото моми4е.
И ако все пак накрая реши, 4е не иска да бъде с теб, трябва да ти е ясно, 4е не можеш да го изкараш лош и виновен за вси4ко - знаела си в какво се забъркваш от на4алото и ти сама си си решила да се пробваш да го спе4елиш.