- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Фон дъо тен... до 30 лв и добре покривен... помощ!
Snimka v neta ne moga da namerq, no fon dio ten, za koito ne e nujen tampon za raznasqne ili prysti (kakto pravqt povecheto), a otgore si ima chetka. I tuk struva 28 lv.Първоначално написано от Sensuality
ти май трябва да си цениш кожата и косата повече. Щото от некачествена козметика след 5 години ще си бабичкаПървоначално написано от krem4et0
![]()
Saatana vittu perkele hate crew!
Нещо не си цениш кожата и лицето,която е за цял живот..След години като се сбръчкаш на 25 макс 30 и изглеждаш като 40 годишна лелка ще се питаш защо ли навремето не си използвала по-хубава козметикаПървоначално написано от jeni92_abc
![]()
Не ползвам фдт, няма смисъл според мен, не че кожата ми е идеална, но така съм си решила..
А иначе съм чувала, че хубави са на Anew, за цената не мога да ти кажа, вземи от някой каталог на Avon и разгледай..
Какво е това кремче,на каква цена,къде мога да го намеря(в аптеките ли или къде..)и на коя марка?Първоначално написано от .. DeViL mAy CrY ..
![]()
Maybelline Pure Makeup е хубав. Евтин е и изравнява кожата, но не покрива добре пъпки. Но пък за това си купи някакъв коректор. Става за горещо време. Има достатъчно но не много цветове от които да си избереш. Струва около 8 лв.
L'Oreal True Match Liquid Foundation покрива много добре и не наслоява. Според мен не става за топло време, но пък сега е зима така че няма значение. Шишенцето не е особено хубаво, но все пак. Важното е да избереш правилният цвят. Разделени са на warm, natural и cool undertones. Warm - кожата ти стой по жълта. Повечето хора имат такава. Май беше че вените ти изглеждат зелени под кожата или нещо такова. Cool - кожата ти е по-синя или розова. Тук вече знам че вените изглеждат сини. Natural по средата. Има също и тест със лист хартия който можеш да си направиш за да разбереш... защото така знаеш кой цветове сенки примерно най-много отиват на кожата ти... или руж примерно. Струва около хмм 18 лв или по-малко.
Clinique Superfit Foundation е доста добър фдт. Малко цветове, но винаги можеш да смесиш два цвята. Хмм, малко трудно се нанася, но пък покрива по-добре от двата по-горе, но не се забелязва. Разбира се че и цената е по-висока мисля че е около 30 лв.
Иначе аз съм на принципа че продукти от безизвестна марка в цял свят не си слагам на лицето... и пак не се знае дали ще е добре за лицето ми... така че предпочитам фдт, пудри, коректори и тн на Clinique и Lancome... като нещата на Lancome са ми любими... но това е над лимита ти за цена. Но ако решиш да изхарчиш още малко, определено пробвай Lancome не вярвам да зъжаляваш... но кой знае. Всяка кожа е различна.
Ползвам козметика(и то не скъпа) от много години........кожата и косата ми са прекрасни. Вече споменах, че фдт не ползвам всеки ден и не за цялото лице.Първоначално написано от Boot
С косата пък проблем нямам - стои разкошно и със шампоан от 4 лв и маска от 5.
А след 5 години ще видим как ще изглеждам. Мацките на 15-16 с фдт по половин туба на лицето имат доста по-лоша кожа от моята, която оставям да си диша.
П.С.Всеки си има право на избор как да си харчи парите и какви да са му приоритетите. Не мога да оценя фдт на цената на чифт свестни дънки. Още повече, че няма как и евтината и скъпата марка да не слагат идентични неща. Защо непременно скъпо значи хубаво? От дългогодишният ми опит с ползването на козметика, мога да кажа, че най-евтините продукти са ми действали най-добре. Още си спомням с умиление 1 лосион за акне, от който всичко изчезваше като с магическа пръчка, а беше малко над лев. разбира се има изключения. А моят съвет е, че ако имаш проблемна кожа, трябва да си я ЛЕКУВАШ, а не да я замаскираш със скъпи продукти, а отдолу да стоят пъпките и петната.
На 23 години съм и продавачката в лафката на работа едва миналата седмица научи, че не съм ученичка!? Майка ми ползва идентична козметика и на 54 изглежда в пъти по-добре от някои 40 годишни.... Всичко си е до кожа, поносимост и мярка в използването на козметични продукти. В крайна сметка всичко е химия. Аз лично обичам за маски и ексфолианти да използвам продукти от хладилника.......почти нищо не ми струва да смеся утайка от кафе с малко зехтин, но по-нежна кожа след ексфолирането с това, не съм имала!
Да ,но сенките,спиралата,червилот о,козметиката за коса,маската за лице,молива за очи и фдт ще бъдат на много ниско качествоПървоначално написано от krem4et0
![]()
Последиците от ниско качествената козметика не се забелязват веднага... а още по-вече ако нямаш чувствителна кожа.
Моята е много капризна и евтините продукти не ми понасят.
От един подобен фон дьо тен бях получила обрив и като ходих на лекар и й казах какво съм ползвала,тя ми каза че доста момичета ходят при нея с подобни проблеми от такива продукти на такива цени...
А фон дьо тена беше към 8-10 лв.Е разбира се винаги има изключения,но не съм съгласна че са идентични съставки във фон дьо тен от 5 лв и такъв от 30 лв![]()
Просто се замисли какво може да се сложи във фон дьо тен от 4-5 лв?
Аз пък ползвам не Eveline Cosmetics(около 5лв)и съм много доволна от него.
Хем е идеално покривен,хем стои много естествено
На импала ползвах няколко месеца и ми харесваше,но лицето много лъщи от него,все едно е мазно и това не ми харесва![]()
Аз също не съм съгласна да се дават по 30лв само за фон дьо тен![]()
Има доста хубави,за които ще дадеш 10 максимум 15лв.![]()
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
Съгласна съм,че марката продава,но не можеш да ме убедиш,че лицето ми изглежда по един и същ начин с фон дьо тен от 5 и такъв от 20 лв.Аз лично съм видяла разликата и на себе си и на мои приятелки и тя е ОГРОМНА!Не отричай нещо,което не си пробвала.И марка не марка състава е различен.Не винаги цената означава качество,не казвам че няма скъпи продукти,които да са ментета,но пък евтините 90 % са такива
Давай си парите за каквото прецениш. Аз за фдт на цената на дънки или на 2 блузи няма да ги дам. Просто не ползвам този продукт толкова често, за да го оценя. виж 30 лв за хубава палитра сенки бих дала, но знам, че ще ги ползвам всеки ден и ще си ги слагам година и нещо......Ползвала съм и доста скъпи сенки, ама си робувам на Руби роуз. Не защото не съм склонна да дам повече, а защото абсолютно задоволяват потребностите ми.
Кремче, виж сега. Аз също не си слагам фон дьо тен всеки ден. Най-вече през зимата, останалите сезони ааадски рядко.
Окей, съгласна съм, че с твоя фон дьо тен лицето ти изглежда добре. Обаче има ли той SP фактор, който особено през зимата е сууууууууупер важен?
И изобщо замисляла ли си се, че марката е известна и хората я купуват, защото е по-добра от друга?
И след като не ползваш толкова често фон дьо тен, защо си мислиш, че няма да го ползваш 1 година, например? За да вложиш пари в такава покупка. Но май ти си тази, която се хвърля на шаренкото (сенки), а не ние (на марки )?
П.П. А това за маските от хладилника не ми го пробутвай, защото всички го правят.![]()
Saatana vittu perkele hate crew!
Не го пробутвам. Имам 3-4 книги за козметика и поддържане с природни продукти и си правя доста неща от там. И все пак всеки се простира според желанията и възможностите си. сега моите се увеличиха и на заплата може да си купя нещо по-скъпичко. Ще видим след седмица колко пари ще оставя в парфюмерията![]()
аз полвам коректора и съм мн доволнаПървоначално написано от LuCiFer`s AngeL
Авторката на темата е писала,че иска хубав фон дьо тен до 30 лв (значи държи да е качествен и може да си го позволи) затова и й препоръчах такива.Иначе е ясно,че всеки ще си харчи парите за каквото реши.Ти предпочиташ за 30 лв да си купиш дънки или две блузи, а аз пред това винаги ще предпочета да си купя хубав фон дьо тен например.Затова казах че е въпрос на приоритети![]()
а и не говорим за някакви космически цени.Аз един фон дьо тен от 19 лв го ползвам 6 месеца,което прави по 3 и нещо на месец...
но всеки си преценява на кое държи повече
а ти си цени малко повече тялото.!!Първоначално написано от krem4et0
30 лв. наистина са малко множко, имайки се предвид, че тук абсолютно всички козметични продукти са боклуци, но все пак някои неща са малко по-малко боклуци от други.
а и не е важно само да изглеждаш добре, ами и да не вредиш на тялото си, все пак.
До скоро използвах Impala и мога да кажа,че е супер покривен,но за качество малко се съмнявам да е кой знае колко високо.Сега съм с един на Rimel Recover,хубав е има блестящи частици,но не е толкова покривен,май ще търся друг![]()
Суетата.Моят любим грях.
Този на MaxFactor-Natural Minerals,който го рекламират сигурно е хубав и е към 26-7лв четох в едно списание...
"Начукай ми го! Изнасили ме! Дискриминирай ме! Корумпирай ме! Манипулирай ме!
Завиждай ми! Ограби ме! Мрази ме! Предай ме! Убий ме!
Е, почувства ли се вече истински човек?"
Дензъл Ребеловски
Само Max faktors
о.ОПървоначално написано от marin4itu
Тези на Anew са за след 25 + и не мисля, че ще подейства на кожата ни... пък и надали ние сме на толкова =Д
Иначе аз съм с Miracle Touch на Макс Фактор, 25.00 лева и е много хубав.
Нормално покривен е, което е добре и не седи като маска. =)
Според мен е по-добре да си купиш минерална пудраНе запушва порите,издържа във вода около 90 минути без да се отмие,предотвратяват потенето на лицето през лятото ето някои примери за такива пудри Borghese-Hydro Mineral Dual Effetto Powder Makeup и е на цена $25. http://us.strawberrynet.com/productD...52043&goChar=B това е другото ми предпожение(може да се използва като пудра за лице(тяло) сенки и руж стига цвета да пасне
) тази е на цена $19.Има и една друга но тя е на цена от $41 а и със доставката ще излезе още повече.Доколкото разбрах има и минерална пудра на Л'Ореал,но незнам точното име...Ако все пак мислиш,че може да не си купиш ФДТ а тази пудра няма да сбъркаш.
![]()