- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Ако можехте да избирате през кой век да живеете?
.. и в коя страна на Земята,какъв щеше да бъде вашият избор? Щяхте ли да предпочете да се върнете след години отново в настоящето,четяйки променената (или не) от вас история или бихте предпочели да изживеете всичките си дни там и тогава?
Сетих се за една задача от учебника по английски. По принцип много бих искала с очите си да видя времето на турското владичество над България. От друга страна ми се ще и да можех да го предотвратя в края на 13. век и да се върна в настоящето при една развита и богата държава. Не забравям обаче и факта,че ако не бяха 5-те века,нямаше да има и герои като Левски,Ботев,писатели като Вазов и Алеко,чието национално самосъзнание може да посрами много други народи. Относително е и затова питам за вашето мнение. Интересно ми е да разбера как виждате вие нещата.
19-ти век в България.
Века на: Васил Левски, Христо Ботев, Георги Сава Раковски, Никола Обретенов, Добри Чинтулов,Захари Стоянов и прочее.
Във пяната на муле със самар,което е скопено със ритници,във лигите на котарака стар,без кьорав зъб, със белнали зеници,(затуй лови насън маймуни с трици!)...
ако някой тъпичък не ме е разбрал, пояснявам, че не искам да живеяПървоначално написано от PiruBloodz
![]()
Неосъзнато емо?Първоначално написано от PiruBloodz
![]()
Във пяната на муле със самар,което е скопено със ритници,във лигите на котарака стар,без кьорав зъб, със белнали зеници,(затуй лови насън маймуни с трици!)...
Няма такова животно, просто си мразя животеца..Първоначално написано от HardcoreSyndrome
![]()
хм, бих си останал сега главно, НО
- някъде около 3-4-5 век след бате 'ристо.
- произволен етап от Средновековието
- малко Ренесанс също бих пробвал, независимо с каква националност ще бъде свързан. Може би от малко по-късния му етап
Бих пробвал и при цар Симеон какво би било, но в никакъв случай при Петър след това - не че е лош владетел, ама няма как да опази огромните граници, а не ми се мре като селяк тогава :р
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Може би 1000 години преди Христос(така де Древен Египет ми е слабост),също така бих искал да видя Христос лично,за да се уверя ,че наистина е бил пророк,няма да откажа и средните векове(особено интересно ще ми е да наблюдавам рицарите тамплиери).И като за последно искам да мога да се върна 70-години на 20ти век-зората на рок музиката.![]()
War is tool ,with this tool the powerful people manage their plans for the new world. World of mass slavery ,world of mind control. If you haven't realise it yet- you are part of that enslaved humanity too.
Мрънкащ, (без) крайно егоистичен, роб на материалното. И какво ако ти го няма сникърса?...пфБе вие нормални ли сте? Тогава животът е бил много по-тежък. Секс се е правело чак след брака, не е имало противозачатъчни, т.е. се гледат деца от рано, не е имало сникерс, а са ядяли боклуци, къпали са се веднъж на месец, я е имало сапун, я - не, не е имало топла вода, кенефът е бил извън къщата, не е имало ток, не е имало парно, работело се е от сутрин до вечер, не е имало никакви удобства, примитивна работа - не мога да схвана на какво се кефите.![]()
Усещаш ли колко глупаво звучиш? За каква мизерия ми говориш е, ако не са били всички тези векове на "мизерия".. какво щеше да си ти сега? Хора са умирали, за да направят нещо за държавата си, а ти сега говориш глупости!
След 100 години,ще се чудят как сме живели ние в тази мизерия,но тогава и медицината,и машиностроенето ще са далеч напреднали и хигиената ще е на много по-високо ниво. Еми както сме живяли ние сега,без да познаваме привилегиите на бъдещето,така да живяли и предците ни. Всяка епоха се отличава с характеристиките си,а хората са се приспособявали към тях.
Тоя е някъв мазохист! Или му прави кеф, да го обиждат или просто му има нещо! Не мога, да си го обясня...
Имбецилност?... дебилност.Не е за психология, а директно психиатър...Първоначално написано от Raybeez
1 век пр. н. е. в Рим. Издигането и падането на Цезар, издигането на Август, преход от Република към Империя.
1933-1948 в Германия. Възхода на Хитлер и нацизма, неговото падане и Нюрнбергския процес.
И аз! =D> Бих искал да съм войн, или по-точно стрелец.Винаги съм имал някаква мания към стрелците от древните времена :P Дори и в днешно време предпочитам на село да си яздя коня отколкото да отида до магазина с колелотоПървоначално написано от tqnko
![]()
Този целия примитивен начин на живот ме е привличал през целия ми живот.
![]()
Тук и сегаНе искам да променям нищо, така си ми е добре :P
НЯМАШ ТАЗИ ВЛАСТ - ТИ ДА БЪДЕШ АЗ!
You only see what your eyes want to see. How can life be what you want it to be? You're frozen when your heart's not open!
Global : Имай предвид, че тогава на хората тези неща не са им липсвали! Те са живяли един задоволителен за тях живот разбира се с тяхните плюсове и минуси според епохите(глад, чума и пр...)Първоначално написано от Raybeez
По темата : бих избрала ренесанса
Абе човек не можеш да говориш така за нещо, което не е съществувало. Все едно след 100 години някой да каже " оххх как са живяли тия в 21век без летящи коли, ебаси мизерията".Първоначално написано от global
Сравнението ти е неоснователно и прекалено детинско според мен. Нищо лично
И все пак за да сме стигнали до тук е трябвало да се мине през всичко това. И нека не ти напомням как земята ни се руши заради глобалното затопляне и всички тези простотии.
prez Srednovekovieto, nqkude po Skandinavite![]()
![]()
И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...
Знам ама ме е ядПървоначално написано от Raybeez
![]()
И мен ме беше яд, но...Тъпо и упорито същество!
през 70-те в америка . познайте защо![]()
![]()
Древна Елада
Одриската държава ^^
Малко и в Рим, I век сл. Хр.
Късно средновековие, България - Калоян, Иван Асен II
Ренесанс - Италия XIV век
Романтизъм - Франция XVII-XIX век
Късно Възраждане- България 1850-1908
Първите 30 години на XX век, България
Това са интересните периоди за мен![]()