.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18

Американския колеж в София

Здр на всички!
    Искам да попитам дали има някой от форума, който учи там? Интересно ми е и искам да науча повече за колежа...Споделете ако знаете нещичко...

Благодаря на тези, които отделиха малко време!

Може да има такава тема - sorry ако е така и ако темата е тъпа - sorry!

Мега фен Аватара на Infinity
    ето http://www.kadedaucha.com/?id=237&pid=22 пък дано съм помогнала
    To infinity and beyond.

..........................
    Every man dies
    But not every really lives

da naistina blagodarq ti mnogo pojelavam ti da vleze6 bez problem

Голям фен Аватара на melinor
    И аз исках да ходя там но...цената ме разби!!! http://acs.bg/bg/tuition.php

Боса по асфалта минавам,
    знам че няма мода такава -
    просто детски навик още в мен живее.

Re: Американския колеж в София

Цитирай Първоначално написано от angelkata_dqvolkata
    Здр на всички!
    Искам да попитам дали има някой от форума, който учи там? Интересно ми е и искам да науча повече за колежа...Споделете ако знаете нещичко...

Благодаря на тези, които отделиха малко време!

Може да има такава тема - sorry ако е така и ако темата е тъпа - sorry!
    I az iskam tam da u4a ama mi e malko skupi4ko i za tva se dvoumq
    Мидата създава бисер,само когато в нея попадне песъчинка, която и е причинила жестока болка.

Аз уча там, девети клас съм вмомента.
    Негативни страни
    1. Налага се да учиш много
    2. Не можеш да преписваш почти
    3. не можеш да говориш в час
    4. не можеш да не си подготвен за часовете, дори и да нямаш контролно
    5. ставаш малко или много надут
    6. От 9 до 12 клас в повечето дни учиш от 8:15 до 3
    7. Ако пушиш е истински кошмар макар че и за това, както и за всичко друго, си има вратички
    8. Оценки се изкарват много трудно
    9. Не можеш да излезеш от района на Колежа докато не ти свърши и последния час, независимо дали имаш свободен
    10. Математиката е на ужасно ниво
    Позитивни
    1. Дипломата от там ти отваря много врати
    2. Сградите, парковете и атмосферата са страхотни
    3. Учителите са добри и наистина искат да те научат на нещо
    4. Имаш място, време и възможност да правиш каквото поискаш. Има клубове по всичко от баскетбол и йога до хор и креативно писане.
    5. Имаш 45 мин обедна почивка, която е СТРАХОТНА
    6. Връзките имат огромен шанс
    7. Запознаваш се с интересни хора, намираш си богати познати от рода на дъщерята на Софиански и сина на Къци(не се ебавам ), което аз не виждам като такъв плюс, но на някои хора им харесва

Пиши ми на ЛС ако искаш да знаеш още нещо
    Чуй как дъждът нежно милва прозореца.
    Как напевно ти шепти.
    Вслушай се в песента!
    По лицето ти търкалят се сълзи...

наистина може би колежа е почти перфектен..ама годишната такска е убийствена..
    To infinity and beyond.

Цитирай Първоначално написано от *nymphetamine*
    Негативни страни
    1. Налага се да учиш много - не и ако не искаш
    2. Не можеш да преписваш почти - хаха ако искаш си има начини
    3. не можеш да говориш в час - можеш в половината часове
    4. не можеш да не си подготвен за часовете, дори и да нямаш контролно - лъжа
    5. ставаш малко или много надут - факт
    6. От 9 до 12 клас в повечето дни учиш от 8:15 до 3 - факт ма има и почивки от време на време
    7. Ако пушиш е истински кошмар макар че и за това, както и за всичко друго, си има вратички - цигарите са скъпи. отказвайте ги.
    8. Оценки се изкарват много трудно - лъжа, 5:40 изкарах в БГ диплома без да си давам къфто и да било зор за учене
    9. Не можеш да излезеш от района на Колежа докато не ти свърши и последния час, независимо дали имаш свободен - мда,с новите правила е така, преди си правехме кфото си искаме ма са декана и администрацията се побъркаха
    10. Математиката е на ужасно ниво - ако го сравниш с СМГ определено. иначе си е на нормално
    Позитивни
    1. Дипломата от там ти отваря много врати - не, нищо не ти отваря ако си тъп
    2. Сградите, парковете и атмосферата са страхотни - сградите са стари, но ги реновират и що годе стават, паркове нема - има дървета (има разлика), атмосферата определено е яка (но не струва 5000 ойру лол)
    3. Учителите са добри и наистина искат да те научат на нещо - има тук таме и такива, половината поне са неандерталци, които не знаят кой предмет преподават (така де - тфа са американците и тук таме има някой малко луд българин, но те като цяло са добре подбрани)
    4. Имаш място, време и възможност да правиш каквото поискаш. Има клубове по всичко от баскетбол и йога до хор и креативно писане. - факт, аз за 5 години освен да цъкам футбол др не съм правил, ма ко си луд да се хабиш за арт клуб примерно имаш възможност
    5. Имаш 45 мин обедна почивка, която е СТРАХОТНА - да, беше някога...сега е пренаселено и трудно се добираш до храна ако си под 12 клас и не се чустваш привилигирован
    6. Връзките имат огромен шанс - ХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХ, е тфа е нещо ново, не го бях чувал. виж, да се каже, че е клюкарница - да
    7. Запознаваш се с интересни хора, намираш си богати познати от рода на дъщерята на Софиански и сина на Къци(не се ебавам ), което аз не виждам като такъв плюс, но на някои хора им харесва - или се запознаваш с Валио Топлото Джуниър, който си сипва бензин за 10 лева и е най-големата скръндза на света и се пак ти е приятел...(тфа как е плюс според теб подге не знам...!?!?)

Ше едитна малко...завършил съм вече...

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Цитирай Първоначално написано от melinor
    И аз исках да ходя там но...цената ме разби!!! http://acs.bg/bg/tuition.php

Хехе дам и аз поради тая причина се отказах от там.

Цитирай Първоначално написано от CacOBG
    Цитирай Първоначално написано от *nymphetamine*
    Негативни страни
    1. Налага се да учиш много - не и ако не искаш
    2. Не можеш да преписваш почти - хаха ако искаш си има начини
    3. не можеш да говориш в час - можеш в половината часове
    4. не можеш да не си подготвен за часовете, дори и да нямаш контролно - лъжа
    5. ставаш малко или много надут - факт
    6. От 9 до 12 клас в повечето дни учиш от 8:15 до 3 - факт ма има и почивки от време на време
    7. Ако пушиш е истински кошмар макар че и за това, както и за всичко друго, си има вратички - цигарите са скъпи. отказвайте ги.
    8. Оценки се изкарват много трудно - лъжа, 5:40 изкарах в БГ диплома без да си давам къфто и да било зор за учене
    9. Не можеш да излезеш от района на Колежа докато не ти свърши и последния час, независимо дали имаш свободен - мда,с новите правила е така, преди си правехме кфото си искаме ма са декана и администрацията се побъркаха
    10. Математиката е на ужасно ниво - ако го сравниш с СМГ определено. иначе си е на нормално
    Позитивни
    1. Дипломата от там ти отваря много врати - не, нищо не ти отваря ако си тъп
    2. Сградите, парковете и атмосферата са страхотни - сградите са стари, но ги реновират и що годе стават, паркове нема - има дървета (има разлика), атмосферата определено е яка (но не струва 5000 ойру лол)
    3. Учителите са добри и наистина искат да те научат на нещо - има тук таме и такива, половината поне са неандерталци, които не знаят кой предмет преподават (така де - тфа са американците и тук таме има някой малко луд българин, но те като цяло са добре подбрани)
    4. Имаш място, време и възможност да правиш каквото поискаш. Има клубове по всичко от баскетбол и йога до хор и креативно писане. - факт, аз за 5 години освен да цъкам футбол др не съм правил, ма ко си луд да се хабиш за арт клуб примерно имаш възможност
    5. Имаш 45 мин обедна почивка, която е СТРАХОТНА - да, беше някога...сега е пренаселено и трудно се добираш до храна ако си под 12 клас и не се чустваш привилигирован
    6. Връзките имат огромен шанс - ХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХ, е тфа е нещо ново, не го бях чувал. виж, да се каже, че е клюкарница - да
    7. Запознаваш се с интересни хора, намираш си богати познати от рода на дъщерята на Софиански и сина на Къци(не се ебавам ), което аз не виждам като такъв плюс, но на някои хора им харесва - или се запознаваш с Валио Топлото Джуниър, който си сипва бензин за 10 лева и е най-големата скръндза на света и се пак ти е приятел...(тфа как е плюс според теб подге не знам...!?!?)

Ше едитна малко...завършил съм вече...
    Не съм съгласна! Убедена съм за себе си в нещата, които съм написала. Хората имат право на различни мнения, но това да ми едитнеш поста беше грубо.
    И не съм подге!!!!
    Чуй как дъждът нежно милва прозореца.
    Как напевно ти шепти.
    Вслушай се в песента!
    По лицето ти търкалят се сълзи...

Град
    София
    ее аз се запознах със сина на Къци,а не уча там .И по волейбол ги бихме :P нз за останалото ама салона им е уаааау

И празнуваш хелоуин.

Мега фен
    Град
    София
    ^хаха, голямото предимство! И в много други училища се празнува този празник.

А иначе отборите им наистина са много слаби- и ние редовно ги бием на волейбол.

Цитирай Първоначално написано от Dundy
    ее аз се запознах със сина на Къци,а не уча там .И по волейбол ги бихме :P нз за останалото ама салона им е уаааау
    предполагам,че за тези пари салоните трабвя да са им perfect!
    To infinity and beyond.

Мега фен
    Град
    София
    Всичко им е пърфект, но друг е въпросът заслужава ли си да се дават толкова пари за средно образование като мои съученици сега кандидастват в щатите с конкурентни резултати на тези на колежаните. Всичко си зависи от ученика и амбициите му- ако този колеж е някаква фикс идея-ок, но лично аз не намирам за нужно по такъв начин да се бърка в семейния бюджет като може да се изкарат високи резултати и на държавните изпити след 7 клас, да се влезе в елитна гимназия и с упоритост да се постигне това, което можеш и в колежа.

Ако си идиот може и да решиш, че си заслужава. 5.5к евро. Деца знаете ли колко пари са тва изобщо? (ако не знаете около 18 месечни средни български заплати)
    (аз почнах на 1.6 мисля и си заслужаваше що годе, 5.5 хаха)
    Аз само да ви кажа, че ако си пестите тези 28к евро за висше образование ще можете спокойно да учите в Англия например за 3-4 години (ако още съществува земята, че май сме тръгнали към световно разрушение)

Не казвам,че е предимство.Казвам,че те американезират.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си