- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Рая и Ада
Въобще не е глупаво....всички същества имат инстинкт за самосъхранение който при хората се превръща в егоизъм,когато е в социалогична насоченост.
Аз песимист....аз съм реалист....как да кажа на черното бяло,как да кажа на мръсното чисто....харесявам всичкото "добро" и всчкото "лошо",като виждам едновременно и +овете и -овете им в различни аспекти.Веднъж им виждам + и - спрямо моите цели,веднъж спрямо някои приятел или роднина,веднъж в малко общ план като как рефлектира и с какво допринася и едновременно с това как вреди ПРИМЕРНО на икономиката и в най-общ план-как рефлектира на цялото човевество и още за каквито аспекти се сетиш.
Живота никога няма да бъде розов,защото това е човешка неосъществима фантазия....на нас ни се иска светът да е такъв в който ние да можем да живеем,но той е нещо съвсем различно което няма никакви скрупули без значние хора ли животни ли....напр торнадо или цунами или вулкан или наводнение или пожар,които се случват постоянно.Същата работа е и с равновесието и умереността....на нас ни се иска всичко да е уравновесено и умерено,защото това е единствената среда в която можем да живеем.Ако стане -500 градуса всичко ще измре нали,е тази промяна от -500 градуса е изключително минимална промяна.Това не е ли също егоизъм,да искаме всичко да става така както на нас ни е изгодно и цялата природа да се съобразява с нас.
Изглеждам ти песимист защото обичам сакразмът,иронията и критиката,но всъщност съм просто реалист и ми е писнало от разни както и преди казах псевдо изказвания на оптимисти и песимисти."Живота бил гаден"....ами гаден защото иначе ако няма гадост няма да има и сладост!"Живота бил розов/хубав/перфектен"....подяволите вижте светът такъв какъвто,за да не се чудите после защо живота бил гаден....защото от едната крайност се ходи в другата.Много мразя хленченето и оплакването.Вижте светът такъв каквъто е,а не такъв какъвто ви се иска да е.
"Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
"Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
"Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
http://bezbog.blogspot.com/