.
Отговор в тема
Страница 4 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 108

Hybrid View

Град
    Димитровград-Eggenfelden
    Айде моля ти се,не ми е до теб,за разлика от теб някой хора имат истински проблеми.Съвсем сериозна съм.
    Ако си беше направил труда да прочетеш темата ми,хич нямаше да ми се правиш на интересен.

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    Цитирай Първоначално написано от hooliganka89
    Айде моля ти се,не ми е до теб,за разлика от теб някой хора имат истински проблеми.Съвсем сериозна съм.
    Ако си беше направил труда да прочетеш темата ми,хич нямаше да ми се правиш на интересен.

Да вие имате истински рпоблеми. Аз нямам. Не живея сам в един огромен селски град. Суперско ми е. Работата е че хората се учат да се оправят с проблемите.
    If it wasn't for date rape, i'd never get laid.

и last.fm-ец

Град
    Димитровград-Eggenfelden
    Цитирай Първоначално написано от w0sh

Да вие имате истински рпоблеми. Аз нямам. Не живея сам в един огромен селски град. Суперско ми е. Работата е че хората се учат да се оправят с проблемите.
    Отишал си да учиш в столицата при това я наричаш село и си мислиш,че тва е някакъв проблем?
    Казвам ти пак,прочети ми темата и съм сигорна,че ако имаш малко възпитание ще съжелиш за глупавите си думи.
    Лека нощ ти желая надувко.

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    омг да ти имам проблемите
    If it wasn't for date rape, i'd never get laid.

и last.fm-ец

Такамм .. значи... семейството е най-ценно от всичко.. дори от годеника (съпруга) ти, защото вие все някога може да се скарате (както сега например) и всичко отива по дяволите. Хората в семейството са тези, които винаги ще те приемат и винаги ще са до теб, те не могат да те напуснат или да ти избягат.

Алкохолът също е голям проблем. Баща ми (не е точно алкохолик, но пие доста) е много добър човек, но когато пие става нещо ужасно. Виждам, че и при твоя приятел е така. Според мен когато човек се напие показва истинската си същност. Също съм чувала, че алкохолизмът се предава по наследство, т.е. просто влечението към чашката.

Kak se razviha neshtata ? Obadi li ti se

Град
    The Land Of The Doomed
    Цитирай Първоначално написано от WhenTheLoveIsGone
    Такамм .. значи... семейството е най-ценно от всичко.. дори от годеника (съпруга) ти, защото вие все някога може да се скарате (както сега например) и всичко отива по дяволите. Хората в семейството са тези, които винаги ще те приемат и винаги ще са до теб, те не могат да те напуснат или да ти избягат.

Алкохолът също е голям проблем. Баща ми (не е точно алкохолик, но пие доста) е много добър човек, но когато пие става нещо ужасно. Виждам, че и при твоя приятел е така. Според мен когато човек се напие показва истинската си същност. Също съм чувала, че алкохолизмът се предава по наследство, т.е. просто влечението към чашката.
    Какво значи семейството е най - ценно? Искаш да кажеш, че брат й, който я малтретира е по - ценен от приятеля й, който е дошъл при нея от майната си и я обича повече от всичко? Не мисля точно така. Алкохолът наистина е неприятен фактор в живота на един човек особено ако води до агресивни състояния. На авторката мога да кажа само, че наистина ситуацията в която си е доста неприятна. За алкохола мисля, че е редно да поговорите с приятеля си - обясни му, че като пие много те наранява и т.н. Кажи му просто, че не искаш да говорите за брат ти и да го обсъждате - брат ти е без значение дали приятелят ти го мрази или не. Няма как да промениш факта, че ти е брат. Просто го помоли да не коментирате тая тема. И най - важното наистина неприятно е постъпил, но не мисля, че сега е момента да се инатите. Обади му се ако намериш сили - все пак е доказал, че те обича и не му е все тая за теб, той не е виновен, че алкохола му влияе по тоя начин, от къде да знае, че ще направи тая простотия. Разберете се, сдобрете се, а за апартамента наистина е добре да поговориш с баща ти да го раздели, вие ще си издигнете стената, но му кажи че положението е лошо все пак вие сте сгодени искате да си имате лично пространство, собствено жилище, а не да се съобразявате с трети човек. Пожелавам ти успех от все сърце и дано нещата се наредят !

Мега фен
    Град
    * пРи сЛъНцЕтО*
    Това,че той ти е помагал и е бил до теб,когато си имала нужда-ок,но това че те е напсувал на майка (при положение,че тя вече не е сред живите,за което съжалявам мила ;( моите съболезнования)...е постъпил непростимо...Чудя ти се и как си го търпяла толкова време... Аз не бих го търпяла и минута..Особено след тази случка,за която разказваш....Трагично е да разбереш,че след 2 год.човек,който обичаш ще постъпи така с теб...

Град
    Димитровград-Eggenfelden
    Цитирай Първоначално написано от ДрЪн-дРЪн
    Kak se razviha neshtata ? Obadi li ti se

На сутринта си дойде у нас,верочтно да се преоблече за работа.
    Мисля,че беше седнал до мен на леглото и ми говореше,че съжелява,ама аз спях и нищо не съм отговорила.
    Довечера като се пребе ще си изясним положението.

Град
    Димитровград-Eggenfelden
    Цитирай Първоначално написано от slun4ice_90
    Това,че той ти е помагал и е бил до теб,когато си имала нужда-ок,но това че те е напсувал на майка (при положение,че тя вече не е сред живите,за което съжалявам мила ;( моите съболезнования)...е постъпил непростимо...Чудя ти се и как си го търпяла толкова време... Аз не бих го търпяла и минута..Особено след тази случка,за която разказваш....Трагично е да разбереш,че след 2 год.човек,който обичаш ще постъпи така с теб...
    Виж тук не съм описала всички подробности за моята връзка,просто защото е излишно.Едва ли някой се интересува как е спал по гарите в Мюнхен,как се е лишавал от удобства само и само да бъде с мен.
    Неговата любов е точно безкористна,обича ме и никога не е очаквал нещо в замяна.
    И между другото много хора са ме пцували на майка,без да се усетят,че тя е починала и е гадно.Дори аз самата един път напсувах брат си на майка!Разбираш ли?Човек как се изпуска?

И да ти кажа,нито ти,нито аз,нито приятелят ми,нито нашата връзка е перфектна,но е истинска,както аз и ти сме истински.

Смятам, че с едно събиране на семейството и на един разговор от твоя страна към тях - всичко ще си дойде на мястото.Особено впечатление ми направи случката, която разказа за сутринта, когато ти се е извинявал.Наистина мисля, че държи много на теб и не иска да те изостави или нещо подобно.Избора е твой, но ако искаш съвет - не го напускай! Този човек те обича истински и навярно би дал всичко за теб.Тогава е бил пийнал и не е знаел какво точно върши.Простимо е.Поговорете сериозно, както насаме, така и през брат ти и баща ти.Тази връзка е здрава и не бива да се оставя на вятъра.Успех!!!
    . . . supercalafragalisticexpiellidosous ♥ . .

Град
    Димитровград-Eggenfelden
    Цитирай Първоначално написано от LiRRRa
    Смятам, че с едно събиране на семейството и на един разговор от твоя страна към тях - всичко ще си дойде на мястото.Особено впечатление ми направи случката, която разказа за сутринта, когато ти се е извинявал.Наистина мисля, че държи много на теб и не иска да те изостави или нещо подобно.Избора е твой, но ако искаш съвет - не го напускай! Този човек те обича истински и навярно би дал всичко за теб.Тогава е бил пийнал и не е знаел какво точно върши.Простимо е.Поговорете сериозно, както насаме, така и през брат ти и баща ти.Тази връзка е здрава и не бива да се оставя на вятъра.Успех!!!
    Да.наистина връзката ни е много стабилна и наистина много се обичаме,и понякога се замислям какъв би бил живота ми без него,и направо не мога да си представя как бих живяла без него.
    Понякога имам чуството,че е бил с мен през целият ми живот.
    На сутринта си играеше с косата ми и с много тънак глас ми шепнеше,че ме обича и,че съжелява,а като се сетя онази вечер какъв звяр беше и направо...Ако нещо ни съсипе връзката то ще е само алкохола,друго нещо не може да я разлкати.
    Благодаря ти за загриженоста.

Да, алкохола в случая е главния проблем.Но според мен - любовта е над всичко друго.С разговори и дори с други средства (все има начин) може да се предотвратят такива напивания с неприятни случки за напред.

Град
    Димитровград-Eggenfelden
    Цитирай Първоначално написано от LiRRRa
    Да, алкохола в случая е главния проблем.Но според мен - любовта е над всичко друго.С разговори и дори с други средства (все има начин) може да се предотвратят такива напивания с неприятни случки за напред.

Айде,да стискате палци довечера за разговорът ни,дано постигна своето си,и всичко да се нареди.

Айде,да стискате палци довечера за разговорът ни,дано постигна своето си,и всичко да се нареди.
    Стискаме и се надяваме,всичко да мине по мед и масло и да се разберете,без скандали,обиди и неприятни сцени!Успех!
    A qui

Стискаме, стискаме!!!

Мега фен Аватара на tuzaro
    Град
    hate city plovdiv, майна
    како, како вземи мене. Ще те обичам много
    Локо Пловдив и тесни пичkи майна.

hottie
    Guest
    Айде успех! Поговорете си хубаво и спокойно

Мега фен
    Град
    * пРи сЛъНцЕтО*
    Цитирай Първоначално написано от slun4ice_90
    Виж тук не съм описала всички подробности за моята връзка,просто защото е излишно.Едва ли някой се интересува как е спал по гарите в Мюнхен,как се е лишавал от удобства само и само да бъде с мен.
    Неговата любов е точно безкористна,обича ме и никога не е очаквал нещо в замяна.
    И между другото много хора са ме пцували на майка,без да се усетят,че тя е починала и е гадно.Дори аз самата един път напсувах брат си на майка!Разбираш ли?Човек как се изпуска?

И да ти кажа,нито ти,нито аз,нито приятелят ми,нито нашата връзка е перфектна,но е истинска,както аз и ти сме истински.
    Разбрирам те...Не ти е и лесно...Надявам се всичко да се оправи,ако имаш нужда да споделиш аз съм насреща.Съжалявам,ако по някакъв начин съм те обидила с мнението си...Лек ден!

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Като прочетох това,което си написала в първият си пост бях готов да оплюя приятеля ти и да кажа че е прост селяндур и изобщо не си заслужава да си с него.Но като прочетох цялата тема и уточненията ти след това стигнах до следният извод:
    Според мен приятелят ти те обича изключително много и изключително много държи на теб.Той не може да се примири с това че се оставяш брат ти да те матретира и не му позволяваш да направи нещо по въпроса и го е яд че въпреки всичко се държиш все едно му нямаш доверие и заемаш поцията на брат си(насилника),от който той така силно иска да те предпази.Аз мисля че той се чувства безсилен физически или поради факта че насилника е собственият ти брат.Иска да ти помогне,но поради тези и други факти се чувства напълно безсилен.Опитва се в същото време да угоди и на теб и на баща ти.Събира това в себе си и си трае.Когато обаче се намеси алкохола всички задръжки,притеснения и т.н.падат.Човек вече е естествен или такъв какъвто иска да бъде.Маската пада и не може да се закрепи.
    Пияните хора според мен са най-истинските и естествени хора,защото въпреки че често са доста лоши,но не се притесняват да показват истинската си същност и да правят това,което им се иска.Да,приятелят ти сигурно и на трезво понякога си е мислел да ти тегли майната,но са го спирали много неща,които като си пиян въобще не ти правят впечатление.И си мисля че си е мислил да те тегли майната на трезво,а ти я е теглил на пияно не защото не те обича,а защото се е почувствал неразбран,както може би и някога на трезво,че се опитва всячески да те защити,а ти постоянно заемаш позицията на брат си и го пренебрегваш(това в неговите очи).И според мен понеже той държи всичко в себе си в случаите,когато се напие стават големите скандали.
    Не,алкохолът не е оправдание.Всеки го знае,но си претрайва,защото знае,че може да дойде един момент,когато оправданиети:"Бях пиян/а"
    може да му послужи като перфектното оправдание.Напротив,алкохо лът е истина.Той извлича хората от реалността,която ги подтиска,пробужда неща,които са подтиснати от тази реалност и позволява на човека да каже каквото иска,да прави каквото иска,да се държи както иска и т.н. и човека даже и да е близнал съвсем малко,може да каже:"Съжалявам,но бях пиян?а."

Загърби глупостите с "ама той ми е брат", "една кръв сме", "семейството винаги е до нас, гаджетата са до време" и прочие..

Когато брат ти/баща ти/майка ти е лайно, той си остава лайно, независимо от това, че във вените ви тече една кръв. В редица случаи съм се убеждавал, че да се довериш на роднина понякога е много по-лошо, отколкото да повярваш на напълно непознат човек.

И да, в нашето семейство също има черна овца. Нито на въпросната овца, нито на нас ни пука особено един за друг. Ако утре чуя, че е загинал в катастрофа, само ще изсумтя презрително и ще си продължа работата.

Твоят приятел е постъпил неправилно. На всеки се случва. Ти го познаваш по-добре от нас и можеш да прецениш дали тези "неправилни" постъпки зачестяват и се превръщат в тревожен фактор за връзката ви.

Иначе напълно го подкрепям в отношението му към брат ти. Какво искаш да кажеш с това, че те кара да избираш между него и роднината ти? Хах, че той твоят човек е върха на търпението бе! Ако бях на негово място, апартаментът щеше да е с само с двама обитатели, вярвай.

Той е твой партнъор. Спътник в живота. Естествено е, когато е видял брат ти да ти посяга, да му е паднало пердето. Честно, да не дава Бог някога да попадна в подобна ситуация, че въобще няма да обърна внимание баща ли й е, брат ли, вуйчо ли, чичо ли. Ще го смажа на място.. И това в единичен случай. При теб копеленцето те малтретира отдавна. И все още го наричаш брат? Боже, да съм го заклал триста пъти досега.

Баща ти също не е прав. Безброй хора по света губят половинките си. Звучи цинично, но нито е първият, нито последният, който ще трябва да се справя без човека до себе си. Тежко е, мъчно е, но има две деца, за които трябва да се грижи. Какво значи "Омръзна ми е от вашите проблеми". Че чии проблеми са му на сърце? Моите? С кого да се занимава, ако не с вас?

Как бих постъпил аз на твое място? Човекът, с когото ще говоря, е баща ми. Обясни му всичко. Как брат ти ти посяга редовно, как единственото му занимание са пръч-партита, след които ти разтребваш, как приятелят ти е разбрал, че онзи дебил те е удрял и сега положението е нетърпимо. Той е зрял мъж, да търси решение за рожбите си - ТОВА е работата му. Да прегражда апартамента или да приеме, че ще се изнесете на квартира, докато се намери по-добро решение.

Ако отново ти отвърне неебателно (както може и да стане, при положение, че синът му е на 26 години, а не го е накарал да свърши работа за 2 стотинки) - събирате си багажа с твоят човек и се изнасяте. Каквото повикало, такова се обадило. Работа в днешно време - под път и над път.

Грижи се за себе си и твоето благополучие - очевидно на останалите не им пука..
    Another version of the truth

Град
    Димитровград-Eggenfelden
    Цитирай Първоначално написано от Niakoitam
    Като прочетох това,което си написала в първият си пост бях готов да оплюя приятеля ти и да кажа че е прост селяндур и изобщо не си заслужава да си с него.Но като прочетох цялата тема и уточненията ти след това стигнах до следният извод:
    Според мен приятелят ти те обича изключително много и изключително много държи на теб.Той не може да се примири с това че се оставяш брат ти да те матретира и не му позволяваш да направи нещо по въпроса и го е яд че въпреки всичко се държиш все едно му нямаш доверие и заемаш поцията на брат си(насилника),от който той така силно иска да те предпази.Аз мисля че той се чувства безсилен физически или поради факта че насилника е собственият ти брат.Иска да ти помогне,но поради тези и други факти се чувства напълно безсилен.Опитва се в същото време да угоди и на теб и на баща ти.Събира това в себе си и си трае.Когато обаче се намеси алкохола всички задръжки,притеснения и т.н.падат.Човек вече е естествен или такъв какъвто иска да бъде.Маската пада и не може да се закрепи.
    Пияните хора според мен са най-истинските и естествени хора,защото въпреки че често са доста лоши,но не се притесняват да показват истинската си същност и да правят това,което им се иска.Да,приятелят ти сигурно и на трезво понякога си е мислел да ти тегли майната,но са го спирали много неща,които като си пиян въобще не ти правят впечатление.И си мисля че си е мислил да те тегли майната на трезво,а ти я е теглил на пияно не защото не те обича,а защото се е почувствал неразбран,както може би и някога на трезво,че се опитва всячески да те защити,а ти постоянно заемаш позицията на брат си и го пренебрегваш(това в неговите очи).И според мен понеже той държи всичко в себе си в случаите,когато се напие стават големите скандали.
    Не,алкохолът не е оправдание.Всеки го знае,но си претрайва,защото знае,че може да дойде един момент,когато оправданиети:"Бях пиян/а"
    може да му послужи като перфектното оправдание.Напротив,алкохо лът е истина.Той извлича хората от реалността,която ги подтиска,пробужда неща,които са подтиснати от тази реалност и позволява на човека да каже каквото иска,да прави каквото иска,да се държи както иска и т.н. и човека даже и да е близнал съвсем малко,може да каже:"Съжалявам,но бях пиян?а."

Толкова си прав за ситуацията,че и аз самата не мога да повярвам,наистина.
    Проблемите и техните корени са точно такива каквито ги описваш,но явно имах нужда го чуя от друг чужд човек,защото приятелят ми не е много красноречив и не може да се изразява много добре на родният ми език.
    Наистина сега имам поглед над нещата от друга светлина и разбирам много по-добре.
    Благодаря ти много за отделеното време да напишеш толкова дълаг пост.

Град
    Димитровград-Eggenfelden
    Цитирай Първоначално написано от Neon Black
    Загърби глупостите с "ама той ми е брат", "една кръв сме", "семейството винаги е до нас, гаджетата са до време" и прочие..

Когато брат ти/баща ти/майка ти е лайно, той си остава лайно, независимо от това, че във вените ви тече една кръв. В редица случаи съм се убеждавал, че да се довериш на роднина понякога е много по-лошо, отколкото да повярваш на напълно непознат човек.

И да, в нашето семейство също има черна овца. Нито на въпросната овца, нито на нас ни пука особено един за друг. Ако утре чуя, че е загинал в катастрофа, само ще изсумтя презрително и ще си продължа работата.

Твоят приятел е постъпил неправилно. На всеки се случва. Ти го познаваш по-добре от нас и можеш да прецениш дали тези "неправилни" постъпки зачестяват и се превръщат в тревожен фактор за връзката ви.

Иначе напълно го подкрепям в отношението му към брат ти. Какво искаш да кажеш с това, че те кара да избираш между него и роднината ти? Хах, че той твоят човек е върха на търпението бе! Ако бях на негово място, апартаментът щеше да е с само с двама обитатели, вярвай.

Той е твой партнъор. Спътник в живота. Естествено е, когато е видял брат ти да ти посяга, да му е паднало пердето. Честно, да не дава Бог някога да попадна в подобна ситуация, че въобще няма да обърна внимание баща ли й е, брат ли, вуйчо ли, чичо ли. Ще го смажа на място.. И това в единичен случай. При теб копеленцето те малтретира отдавна. И все още го наричаш брат? Боже, да съм го заклал триста пъти досега.

Баща ти също не е прав. Безброй хора по света губят половинките си. Звучи цинично, но нито е първият, нито последният, който ще трябва да се справя без човека до себе си. Тежко е, мъчно е, но има две деца, за които трябва да се грижи. Какво значи "Омръзна ми е от вашите проблеми". Че чии проблеми са му на сърце? Моите? С кого да се занимава, ако не с вас?

Как бих постъпил аз на твое място? Човекът, с когото ще говоря, е баща ми. Обясни му всичко. Как брат ти ти посяга редовно, как единственото му занимание са пръч-партита, след които ти разтребваш, как приятелят ти е разбрал, че онзи дебил те е удрял и сега положението е нетърпимо. Той е зрял мъж, да търси решение за рожбите си - ТОВА е работата му. Да прегражда апартамента или да приеме, че ще се изнесете на квартира, докато се намери по-добро решение.

Ако отново ти отвърне неебателно (както може и да стане, при положение, че синът му е на 26 години, а не го е накарал да свърши работа за 2 стотинки) - събирате си багажа с твоят човек и се изнасяте. Каквото повикало, такова се обадило. Работа в днешно време - под път и над път.

Грижи се за себе си и твоето благополучие - очевидно на останалите не им пука..

И ти също си много прав със всоите думи.
    Но там където споменаваш,че и в твоето семейство има черна овца и не би ти пукало,ако въпросният човек загине,аз не съм съгласна.
    Колкото и да го мразя и да ми вгурчава живота,не му желая смъртта.
    Аз съм просто една мъченица на обстоятелствата и в последно време много се замислям,че всичко това което ми се случва не е напразно,а си го заслужавам.Защото всеки получава това което си е заслужил.
    Нещата си остават също толкова сложни,но поне вече аз почнах да ги разбирам малко повече,благодарение на вас,защото наистина имах нужда да видя проблема от нечий чужди очи.
    Почти всички разбирате какво е отношението на приятелят ми спрямо брат ми и неговите постапки,но аз не мога да го разбера поради няколко причини.Първо:Аз не съм мъж,и начинът ми на мислене е по-различен,второ моят приятел никой не го мълтретира за да го разбера,но всъщост и при нас има нещо подобно като се замисля.
    Майката на майката на моя приятел,тоест баба му,много ама много го е мълтретирала когато е бил дете,но след това е починала и без да търся друго мнение по въпроса,аз не я харесвам каква е била и примерно не карам приятелят ми да ходи на нейният гроб,щом е била толкова лоща спрямо него,но пък го карам да ходи на гроба на дядо си,който е бил много по-добър от нея.И та тук има малко сходство и съвсем малко разбирам какво е отношението му към моя брат.
    Наистина брат ми е едно много голямо лайно,но не съм виновна аз,а майка ми го направи такъв от прекомерната си любов.
    А,и за жалост ние не можем да избираме роднините си.

Цитирай Първоначално написано от KillSwitchEngage
    каде пише точно какво е направил за теб ? щото ако имам парички и аз мога да пътувам да се кефя да си прекарвам времето с теб в "тежките моменти" и да се обичкаме ? нали така ? така че кажи какво точно е направил за теб че нещо маи си се объркала
    Ти би ли напуснал семейството си и хубавата си работа, за да отидеш на майната си, където нямаш никого, и то заради човек, който не значи нищо за теб?
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

Цитирай Първоначално написано от Wrathchild
    каде пише точно какво е направил за теб ? щото ако имам парички и аз мога да пътувам да се кефя да си прекарвам времето с теб в "тежките моменти" и да се обичкаме ? нали така ? така че кажи какво точно е направил за теб че нещо маи си се объркала
    Ти би ли напуснал семейството си и хубавата си работа, за да отидеш на майната си, където нямаш никого, и то заради човек, който не значи нищо за теб?

ало чушкитеее , тои е на 23 или там колко години време му е да се отделя от тфа семеиство така или иначе ,работата се сменя щом е кадърен не е проблем , не от любов еми от едно увлечение е способен човек да ги направи тия работи.незнам то е хубаво че е бил с нея когато маика и е починала ама да се напиеш и да псуваш приятелката си на маика в очите след като си и бил на погребението не е ли малко тапо ? само малко ?
    Никой не е и твърдял, че е умно. Работата се сменя, но не знам дали има нормален човек, който ще зареже хубава, престижна работа за добри пари, защото просто ей така му е щукнало да иде да поживее в друга държава, където може би ще работи за доста по-малко. Поне аз бих си рискувала такава работа за някоя още по-добре платена и ако ми е сигурна. За увлечението не съм съгласна - ти би ли зарязал приятелите си в България, за да идеш до Ирландия например, просто заради 'едно увлечение'?
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си