- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Моята гениална идея
Тя е следната: да взема 11ти и 12ти клас за една година, като се явявам на изпити.![]()
Възможно ли е за училище със специални предмети (икономика и счетоводство)?![]()
Винаги е възможно, въпроса е заслужава ли си да губиш една година в обучение по специалността си.
Явно не съм го описала добре. Имам в предвид дали мога да си уча в къщи матерала за 2 години (и да се явя на изпит за това) в рамките на една учебна година, като се имат в предвид специалните предмети и обучението на "учебно тренировъчни фирми" в 11ти клас.
Нещо като частна ученичка ли ?
Суетата.Моят любим грях.
Причините са доста. Една от тях е, че у дома, с желание може да науча много повече. Смятам, че е по силите ми да взема изпитите.Първоначално написано от Assassino
Да. Частна ученичка, но 2 години в една.Първоначално написано от Sensuality
възможно е за частно, ама за държавно не съм сигурен..
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
Всъщност и аз съм на мнение, че е хубава идея. Причините са няколко: 1) 12 клас материала мисля, че е по-малко от колкото да кажем 10 и 11 клас (в смисъл нали е нещо като преговор, а и самата уч. година не е до края на юни, като сложим че някои предмети , примерно история, се учи за България, което мисля, че е по-лесно от колкото за Англия, Франция и т.н.); друго - може би 1/4 от часовете в училище се губят - или някакви тъпи преговори, или свободни часове, безмислени упражнения; друго, което може би повечето от вас подценяват е това, че е много по-гадно да се учи рано сутрин, сутрешен стрес, недоспал, незакусил, и постоянно някой да те разсейва/ядосва. Може да има и друго, но за това се сетих сега... и аз съм си мислела това, макар че съм в държавно училище, но на когото и да кажа - дори и на нашите - "Че от к'ъв зор?!" + това може да искаш тетрадки/стари контролни от съучениците си... аз просто съм такъв характер, че залагам на сигурното и нямам волята и подкрепата да си троша нервите от всеки твори дето ме гледа като извънземно...
Ще отида 1 година по-късно на абитуренска, заедно с класа ми.Първоначално написано от UFOs
![]()
Не, всъщност се отказах от идеята. Следват матури и кандидат-студентски, така че подготовката ще бъде трудна.Така по-добре.
А в кое даскало си? Иначе е възможно. Ама сама си решила да се откажеш, няма и аз да те навивам![]()
A day without sunshine is like you know...night
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=39415 !!!
Национална финансово-стопанска гимназия.Първоначално написано от Escarina
Не съм се отказала напълно. Ще уча малко повечко тази години пък да видим какво ще стане.![]()
Всъщност както и да го погледнеш всячески е възможно.
И аз щях да го правя, ама просто даскалите и въобще всичко живо ми повтаряше, че няма да се справя, а аз имах огромно желание и голям хъс...
ама добре, че ме отказаха, сега ще си поживея 2 години повече в училище(демек 14, който не ме е разбрал
).
Иначе добре, че и ти си се отказал.
Лошо няма да си си с набора в един клас както си му е реда
Живей си, кефи си се на школото, пък после ше му се мислиииии![]()
ооооооооооооооооооооооооо ооооооооооооооооооооооПървоначално написано от Pliok0019
щом се колебаеш въобще недей да започваш.......
Лина, не си е работа, ще пищисаш за нула време..![]()
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Коя специалност си там? Аз съм в тбг. Преди време се бях замислила за този вариан, но просто няма смисъл. Най-малкото едно е да учиш сама, друго е да ти се обясни, особено по специалните. А и във фсг е фън. Ние кво да кажем![]()
A day without sunshine is like you know...night
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=39415 !!!
И аз това съм го обмисляла, и то не веднъж или два пъти.
Да, яко е, но няма за къде да бързам, не ми се пораства преждевременно.
Щом вярваш в себе си, няма какво да те спре.
Желая ти успех ииии дано знаеш какво правиш.(:
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Икономика и менджмънт с немски.Първоначално написано от Escarina
Лошото е, че изпускал проекти в Германия, Австрия, а учебно-тренировъчните фирми и проектите свъзрани с предприятия/банки са доста интересни.
Има време, ще реша през пролетта.
Счетоводството ми е най-големия проблем. Също и това, че приятелите ми са супер...Ще видим![]()
Това е суперр якоо.Нямам търпение да изкарам 2те години, които ми остават възможно най - бързо.Но просто нямам необходимия хъс, а и мързела ми етолкова голям, че няма на къде..кофти.Ще си чакам 2те години явно.
In the grace
Of this love
We rise in pain
And death is not far away
And soon we'll sleep
And never wake up again
е че на вас само счетоводство и УТФ ли са ви специалните предмети?
иначе си права много от нещата в 11 се продължават в 12 клас, а материала не е чак толкова труден
но как ще се справиш в БЕЛ и математика? спомена и немски...
Българския - имам добра начална подготовка и получавам високи оценки дори без старание. По математика - на уроци. По немски положението е по деликатно. Ще ходя на курсове (и по английски). Проблемът е счетоводството, което попринцип не разбирам.Първоначално написано от Briseis
ти какво счетоводство имаш? на предприятието ли? или отс?
В момента на предприятието. И икономика на предприятието също.Първоначално написано от Briseis
За другата годна не знам.
Идеята си е моя.Първоначално написано от global
е те предполагам са горе-долу обвързани предметите....
аз тази година никаква икономика нямам, но пък не намирам нищо трудно в счетоводството.
и все пак по-добре не си давай допълнителен зор като вземаш 2 години за 1.
в крайна сметка имаш цял един живот пред теб
Според мен би могла да се справиш, не е толкова непосилно, но е важно да се замислиш какво точон и къде ще кандидатстваш после и да си следиш тези предмети доста стриктно.
И аз уча в момента горе-долу същите неща, само че в университет вече.