- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Велурени ботушки
Купих си ботушки от велур, но са светло розови и много се цапат...някой знае ли с какво се чисти велура? Не искам да станат на петна...
има боя за велут..ам то не е точно боя а нещо като спрей ..аз си взех такова за мойте и съм много доволна ..стува някъде около 3 лв![]()
има спрей ,който предпазва от вода и замърсяване (уж)... попитай в магазина за обувки, аз не винаги съм доволна от него обаче
Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
Аз съм човекът, който те отвращаваше
Аз съм човекът, на когото се подиграваше
Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
Но и аз съм Човек - като теб.
Велурът се чисти ужасно трудно и почти винаги остават петна.
Задължително ги носи само при сухо време.
При мокро ще станат ужас.
А иначе,питай в някой магазин за обувки![]()
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
ами примерно ако ги пусна в пералнята какво ще им стане?
Може да се прецакат. Аз имах едни велурени обувчици и ги сложих в пералнята, мръсното не се махна. Има едни четки за велур, но са много груби.Първоначално написано от chuppiz
Сложи ги в топла вода с прах за пране 1-2 пъти и ще се изчистят. Аз имам розови велурени маратонки и знам че е много гадно. Препоръчвам ти да не ги слагаш в пералнята щото наистина може да се прецакат
![]()
Прецаква се велура в пералнята и то доста кофти.
Става един такъв твърд и гаден...
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Недей!Първоначално написано от chuppiz
Майка ми така съсипа минаогодишните ми.![]()
и черното става зеленоПървоначално написано от Seducti0n
![]()
we give it all.
При мен - на зелени петна.Първоначално написано от TellMeYourName
![]()
Ето защо повече няма да си купя велурени кецовеПървоначално написано от Pliok0019
![]()
we give it all.
Велура се поддържа трудно, ако не го пазиш, а и да го пазиш пак се цапа. Няма начин.
Аз вече избягвам да си купувам обувки от велур, защото са такава занимавка с това чистене. Тъй като обаче каквото и да си кажа винаги не го спазвам и си взех едни велурени ботички. Изцапах ги и жената на татко ги изпра.
Долу горе по метода на taNcheto93, но с течен препарат за пране. Изчистиха се, не е като да са нови, но все пак е по-добре. Спрейовете ги има на повечето места където продават боя за обувки или в по-големи магазини.