- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- За лудостта в днешно време
Крайното себеотдаване в нещо води до лудост. СИЛНО ви препоръчвам филмът Shine !! Световен шедьовър.
http://arenabg.com/details.php?id=93...b42aef212e9be7
Защо си мислите, че лудостта обхваща всички форми на психични разтройства и отклонения?
80% от всички, които смятате за "луди" са нормални хора с различни разбирания за света. Това от части се дължи на родителите(начин на възпитание, обяснение за обкръжаващото ги и прочие), както и на личен избор. Света е такъв, какъвто го виждаш, не такъв какъвто искат всички останали. Ако 1000 човека смятат за правилно да се пие, а един смята, че е грешно, не го прави луд.
А, забравих да кажа. Шизофренията е болестно състояние, което се характеризира със фалшиви вярвания, които реално не съществуват в действителността. : )
Първоначално написано от SWASTICA
Ъмм,не говорим за странност и абстрактни разбирания , а за лудоста като болест на ума....
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Пич (маце)Първоначално написано от Seducti0n
Повярвай ми, не го казвай на място с много хора, ще създадеш "клоунски момент" - смях до дупка.
Такава болест не съществува.
ОМГ, това е наистина неграмотно.
Момиче съм.(=
Айде слушам обосновка от един експерт.
Искам да ми кажеш, според теб от какво страдат хората в лудниците?
Какво е лудост? Махнете ги засуканите определения по учебниците. Какви са тия обръщения "луд","ненормален"... нали знаете, че този, които отрича до дупка, че е "луд" е такъв. Съгласна съм със Свастика на 100%. Живея с луди (както ги наричат) от малка. Имам чичовци с тежка олигофрения и баба с алцхаймер. Олигофренията при тях е, заради кръвна несъвместимост. А при баба ми е, заради хипер голямо изтощение на организма и т.н. Мразя хората, които казват" вижте тоя е луд" абе, замислят/е ли се, че за секунди може да изпаднете в същото положение. Приемам тези хора за нормални. Израстнала съм с такива и в момента работя с тях!
Във пяната на муле със самар,което е скопено със ритници,във лигите на котарака стар,без кьорав зъб, със белнали зеници,(затуй лови насън маймуни с трици!)...
Просто изгледайте филма, към който дадох линк - той е ТОЧНО това, за което си говорите и философствате.
Тъпо е да ти развивам теми, скучно и гадно е.Първоначално написано от Seducti0n
Напиши в гугъл "лудост" и виж някъде пише ли за "болестта"![]()
Много смешно...
Учудваш ме.
И ти мен!Първоначално написано от Seducti0n
Аз не ти казвам, че си момче, нали?
не е лесно
Винаги съм си мислел, че модераторите са умни хора : )Първоначално написано от Seducti0n
Първоначално написано от SWASTICA
Всички до един.
С изключение на теб.Първоначално написано от Seducti0n
Би могъл да завършиш Философия.
Реализацията ти след това/пък и по време на следването/ е гарантирана.![]()
Няма как да не отчета природната ти интелигентност, определено те отвежда до правилните изводи.![]()
Без комплименти, това няма да те направи умна.Първоначално написано от Seducti0n
Мисли едно нещо по 3 различни начина, виж най-добрия и тогава го пиши.
При теб пръстите изпреварват мозъка.![]()
Не бяха комплименти, но щом ги възприемаш по този начин, написаното от теб, важи не само за мен...ляляля :P
Айде, че не ми е интересно вече...розоФки
Което ми напомня за единственото смислено нещо, което Паоло Коелю е написал, а именно че няма луди ами хора, които си живеят в друг свят. Ние също сме луди за тях.Първоначално написано от SWASTICA
![]()
Днес сутринта бях на психолог...Понеже имам разстройство на настроенията !!!
тихо ся майнаПървоначално написано от SWASTICA
може да пише клиширано от време на време цветито, ама градира напоследък (май) ^^ поне в моите очи.
и аз доста неща съм си мислел за теб, ама не съм ги изказвал, нали така?
=>
Лудите са си щастливи в крайна сметка, единственият проблем е, че може да донесат нещастие на някой "нормален", ако са от по-буйните и опасни. Иначе ако не са...не мисля, че трябва да ги съжалявате или да чувствате угризения за тях - повярвайте ми, те са доста по-щастливи от нас, близките им по-скоро страдат. Особено майките, ако са нормални..
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Тук големи дискусии се завързали, гледам..
Наистина донякъде говоря наизуст, обаче можете ли да отречете, че и това, което споменах, има някакъв принос към "полудяването", така да се каже?!
За първи път да съм съгласна донякъде със Свастика.
От 10 години съм в един клас с такова момиче. Имах шанса да я опозная така,както никой,тъй като винаги е била аутсайдер,търпящ подигравки. Фактически за мен тя не е луда. Мисленето й е много чисто. Животът през нейните очи е едно вечно детство,а семейството е нещото,на което най-много държи. Заможни хора са. Каквото поиска - има го. Липсва й само доброто отношение на обществото към нея. Може би това е причината да е озлобена на моменти. Спомням си как преди като се смеехме за нещо,тя все си мислеше,че на нея се смеем. В други случаи дори е проявявала насилие..
Въпреки това нейния свят е съвършен. Тя просто не живее в сивата действителност.![]()