- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Филмите Zeitgeist и Zeitgeist Addendum
Ти си се заловила баш за най-тъпата част (за Християнството). Мда, за 11 септември и аз се позамислих, но частта с Християнството имах чувството че от пръстите са си измуквали някакви прилики, доказателства и факти. Мда, тъй като ме гледат хората съвсем не съм религиозна, но ако трябва да съм обективна това което го дават във филма е адска простотия (относно Християнството)Първоначално написано от kPuCkA
Между другото Исляма е възникнал след Християнството. Ако има някой мюсюлманин във форума, би трябвало да потвърди че летоброенето е по друг начин - така да се каже, в Турция е 1000 и някоя си там година, докато ние сме 2008ма. Мохамед е роден около 500 и някоя година (не ме карайте да ровя за точна година в учебника по история, карам го на спомени) - след Християнството.
Ислямът е изкопирал дооооста, ама доооста от християнската религия. В Корана има почти същите неща като в Библията - като нравоучение и ценности всичко е Ок, с малки изключения. Всеки знае (предполагам?) че в Корана има някои мааааалко странни и екстремни нещица...Например това че истинския мюсюлманин трябва да се бие за религията си, да участва в свещена война (джихад), например това че жените са едно стъпало по-низши от мъжете... например това че Мохамед е учил че мюсюлманина има право на 4 жени (нищо че самия Мохамед е имал доста повече - имал огромна любов към жените)
... все такива странни неща
Християнство > Мюсюлманство
За Zeitgeist вече казах колко "достоверни" ми се виждат тия истории с хороскопите, числото 12, пък не знам си кво, пък не знам си що. Все едно са смукали "факти" и са си измисляли доказателства отнякъде... Но нвм, просто исках да кажа.. :>
В интерес на истината за филма има повече негативни отколкото положителни отзиви, хм.В Интернет са доста. И не мисля че това е защото сме "филмирани" - всички знаем че някой върти целия свят, това с банките наистина е интересно и те провокира да се замислиш (па дори и за кратко), но някои неща са просто странни и неточни...
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride