Цитирай Първоначално написано от Raybeez
Защо хората сме задници и предаваме идеалите си? Защо действителността се различава от това..., което е представено в книги, филми и други творения, които представят един идеален, но фиктивен свят?
...към което уж се стремим?

Да, за нещо такова говоря.

Blab, бъди красива и истинска, но не мисля че в темата говорих за това.

Да търсиш оправдание в "така е, всички така правят, това не може да се промени, факт, природа..." ... колко лесно е.
Не търся оправдание. Не мисля и да се оправдавам. Просто се дразня на противореченето на простата малка и брутална истина. И то едно противоречене наизуст. След като дори тези, които плямпат за идеалите всъщност си знаят че мизерните им изключения са едно на сто милиона и така нататък.
Аз имам идеали, големи при това. Но суровата действителност просто си казва думата. На думи нали всеки е богат. И на мисли също...
"О, разбирам те, ти си добър, ти правилно живееш/мислиш/процедираш, хубави са ти идеалите", но нещо не се получава по красивата формула, а? В реалността нещата седят по съвсем различен начин. Няма хипопотам с ангелска душа, нито има любов на студено, любов преди всичко и любов без граници между двама клошари... Говоря само по принцип, моля не говорете за изключения. Темата ми е точно против тея изтъквания на изключения...
Идеалите съществуват, ние ги правим реални.
Съществуват разбира се, но спазваме ли ги, така да се каже?