- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Има ли бъдеще ветеринарната медицина в България?
От малка съм се насочила към тази специалност. В процеса на обучение с годините останових,че зоологията ми е любимия клон от биологията. Искам да се занимавам с животни с една дума.
По ваши наблюдения ветеринарната медицина има ли стряха на развитие тук? Може да дадете примери с ваши познати. Да следвам ли целите си или да се ориентирам другояче..?
Един много близък приятел и той е натам ориентиран, и каза, че със сигурност има бъдеще. Напоследък забелязвам, че зоо магазините претърпяват бум, което със сигурност ще повлияе и на ветеринарната медицина..
За мен има.
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Учителят ми каза,че ветеринарният лекар не се гледал с голям престиж (то си е така де),но според него отглеждането на домашни и селскостопански животни се ограничава все повече.
Личната ми лекарка пък твърдеше "То като влезем в ЕС чужденци и бизнесмени ще накупуват ферми и ще има работа."
Противоречивите мнения ме объркват.![]()
НЕ !
То няма бъдеще държавата,ти...![]()
и да лягаме под ножа всичките, защото няма нищо вече?Първоначално написано от Lucho
аман бе!
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Според мен това е една от най-яките професии.. да помагаш на животни, какво по-хубаво?
Има бъдеще, хич не се колебай.
Искрено ти желая успех.
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Аз имам чъученик, който сега е първи курс ветеринарна в ЛТУ.
И според мен има бъдеще, а и си се изкарват пари, но се изисква време да се развиеш. Там, където аз водя моето куче има постояннен поток и даже опашка от 5-8.
Професията е много хубава и евала, че би издържала на такова напрежение, аз бих се измъчваал, че някоя животинка е починала, а аз не съм успяла да направя нищо.
И според мен има бъдеще.
Това е една страхотна професия.
И аз от малка много искам да се занимавам с нещо свързано с животните и по-специално с кучетата, но се насочих другаде - занимавам се с дресура.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Ти нямаш бъдеще!Първоначално написано от Lucho
Защо да няма?![]()
ако всички са като тебе, да казват, че няма бъдеще, значи няма...пикам на такива!Първоначално написано от Lucho
и аз смятам, че има![]()
уЦпех !![]()
we give it all.
Естествено, че има бъдеще! Ако не друг, то аз ще съм бъдещето. (в кръга на много тъпия хумор) Сега сериозно. И аз съм се ориентирала натам. Искам да ти кажа, че добре подготвените ветеринарни лекари са вече дефицит и всеки отбира и не ходи при "случайни" хора. Според мен това става все по - доходна работа, между другото. Като че ли българина започва да се очовечва и все повече и повече да му правят впечатление някои неща, да не говорим, че и домашните любимци се увеличават като бройка. Ако положиш усилия и можеш да си докарваш мнооого добри парички. Но освен финансовата част се предоставя и база, на която ти можеш да се развиваш, защото на всички ни е ясно, че медицината се развива непрестанно. Организират се адски много семинари, на които се показват нови техники за лекуване на разни болести, внасят се нова апаратура и те така. Ако те интересува нещо конкретно можеш да попиташ хората, които се занимават с това. Има си ветеринарен форум...
има бъдеще, супер професия...
и колкото и да си кривя душата по-кофти би ми било при смъртта на човек, отколкото на куче... и 2рото е ужасно гадно.. не искам да принизявам животните, но просто съм искрен и казвам, че бих понесъл по-лесно тази смърт.. иначе си има и много приятни моменти![]()
Е, т'ва си е нормална човешка реакция. Всеки си има право на мнение (защото поста ти изглежда като някакво извинениеПървоначално написано от EarthShaker
), т'ва си е твоето (и на повечето нормални хора) и няма нищо лошо в него. Аз, като ненормална, не бих искала да лекувам хората, защото са долни егоисти и не заслужават, пък ще ми е по - гадно да ровя из човешки трупове, отколкото из животински.
![]()
![]()
![]()
АБе хората са такива гадни лайна, за 90% процента изобщо няма да ми пука дали дишат или не...
Ама за животинките ще умра, ако трябва да ги гледам болнички :/
Saatana vittu perkele hate crew!
Тоя момент и аз го имам.Първоначално написано от babity
Другото което - хора по света бол,но малко ли са изчезналите или застрашени видове? Тази грешка трябва да се поправи. Само българската нация да се увеличава, другите нека измират..
![]()
![]()
Сега се сетих да те питам, авторке, къде си си харесала да кандидатстваш?
Още от 7-ми клас ми се е набил в главата университета в Стара Загора,но не съм огледала много добре всичко. Има време,може да си променя и решението до тогава. Може и да бъдем съученички,знаеш ли.![]()
Стига да сме един набор.Иначе до колкото знам, то има такова в Стара Загора, София и Разград (?), като най - добрите ми отзиви са за Стара Загора, а и е най - близко....
![]()
За ветеринарна медицина съм сигурна,че има в Стара Загора. Всъщност тя г-жата като ги изброяваше,запомних само този университет и затова така ..'92-ра съм иначе.
Е, не се знае и аз кога и дали ще влезна. В крайна сметка може и да станем колежки.![]()