Кремче, съвсем не съм сългасен с това, че в пети клас рано да се говори и обяснява за... за каквото и да е свързано със секс. Ако до пети клас не си се сетил да образоваш детето си изпуснал си го! Който и специалист - сексолог/психолог (всъщност по въпроса се бях консултирал с истински специалист в областта и след проучване се заех да напиша това: http://www.teenproblem.net/s/1638.html) с повече опит да попиташ ще те увери, че сексуалното възпитание трябва да започне от ранна детска възраст - около 2/3 годинки, като за секса трябва да се говори съвсем спокойно като за ядене и обличане. Е сигурно разбираш, че на 2 годинки няма да му обясниш какво е свирка, но се почва от тогава с елементарните неща. Иначе ако си мълчиш, все едно цензурираш сексуалността и казваш на детето, че това е нещо срамно (само дето му го казваш с мълчание). И после детето израства със проблеми - и как няма терапевтите да имат редовни клиенти. То вярно, че секс правят години след 5-ти клас, но след като почнат да го правят ли трябва да се образоват?
Колкото по темата... основна работа във всяко едно нещо (да изключим професионалната квалификация и други форми на образование) е на семейството. То има отговорност за всичко свързано с формирането на човека, личността му, психиката, моделите, по които действа. Има отговораност и за сексуалното възпитание. Определено, обаче не е излишно да има подобно и в училище. Аз отдавна съм заявил, че подкрепям тази идея с две ръце. За жалост у нас няма въведени такива часове официално.