- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Как да се преборя с чувството за малоценност?
Здравейте. Обичам едно момче. Мисля, че любовта е взаимна. Обаче аз се подценявам прекалено много. Постоянно ме измъчва въпросът, достойна ли съм за него, заслужавам ли го. Страх ме е, защото това може би ще попречи на отношенията ни в бъдещ план. А просто не мога да се отърва от това чувство за малоценност, каквото и да ми говорят останалите, най-вече той. Имам супер ниското самочувствие. А наистина го обичам, не знам какво бих правила без него.
А това тъпо чувство постоянно ме гризе ли, гризе..Ако можете да ми дадете някакъв съвет как да се справя, би било добре. Дори да не ми дадете съвет, просто с тази тема искам да споделя това, което ме мъчи от толкова време насам.
Еми .. нз как може да ти помогнем..за да почувстваш нещата по друг начин.Това зависи от теб!![]()
Не искам този момент някога да свърши,
където всичко е нищо без теб ( hh ) ..
Еми наистина зависи от тебе .. Пребори се със себе си ..
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.
Среден пръст за ВАС , за да стане интереснооо ; )))
Задавала ли си си въпроса от какво е породено това ниско самочувствие?!
ще ти задам още един въпрос а защо смяташ че не си достойна за него ?
ще ти кажа само едно: Когато едно момче се влюби в теб ще е заради това което си .Тоест ще те приеме такава каквато си .. щом те харесва и изпитва същите чувства значи няма от какво да се притесняваш![]()
Но когато обичаш някого пусни на свобода , ако той/тя те обича ще се върне твоята страна, ако ли не няма за какво да съжаляваш,щастлив е той/тя без тебе и за него/нея ще се радваш.
Аз бях в същата ситуация с моето момче в началото на връзката ни. Достойна ли съм за него? Достатъчна ли съм му? Всичко ли му давам? Какво му липсва, от кой би си го взел и т.н.
Това ме убиваше вътрешно и колкото и да ми повтаряше и показваше, че ме обича и че би направил всичко за мен това не ми помагаше.
Как се отъврах от това чувство не знам... с времето просто! И както каза мацката по-горе, не забравяй, че е избрал теб за това което си!
Това чувство ми е изигравало лоша шега не веднъж или два пъти. Даже напоследък стигам дотам, че накрая ме молят за едно нищо и никакво кафе и аз пак отказвам, защото мисля, че съм под нивото на другите и един вид ще е унизително да се покажат с мен. Явно не мога да ти дам съвет как точно да се оттървеш от това чувство, но в едно съм сигурна - колкото по - бързо се справиш с него, толкова по - добре за теб.
Благодаря на всички за отговорите. Всъщност ще се постарая да се променя заради него, защото той държи на това. Дано нещата се оправят с времето.
защо трябва изобщо да се чудиш дали си достойна за него? ако и той има чувства към теб значи си ! пък и не можеш просто да кажеш дали си достойна за някой, всичко е въпрос на вкус или те харесва или не . вместо да се затормозяваш с такива мисли по - добре помисли кои са предимствата и достойнствата ти.което те поставя над другите и кои твои качества според теб са добри. и щом имаш толкова ниско самочувствие просто измисли нещо да го подобриш- направи нещо различно с външността си или пък започни да се интересуваш и да се занимаваш с нещо с което не си до сега.
и запомни че хората не можем да си поставяме такава оценка каквато правиш ти за себе си... че какво толкова велико е направил за света той , че да се определяш като "недостойна" за него
това,което трябва да знаеш,е че щом той е с теб,значи има защо..
просто се отпосни и започвай да си набиваш мисълта,че си нещо повече от това,за което се мислеш
айде успех..![]()
just be
they say learning to love yourself is the first step,
that you take when you want to be real..
face up to the fact that you are who you are
and nothing can change that belief
по едно време и аз бях така.. ще ти отмине бързо![]()
http://vbox7.com/play:dd4b6909
Цената на истината -[м.ю.з.ii.к]-` (h)
pomisli,za6to toi te obi4a?kakvo e nameril v teb?i 6e vidi6,4e ima za6to,pogovorete vse pak i toi moje da ti pomogne![]()
Нищо не е грешно,ако те кара да сияеш от щастие!
Ами той пък да не е Бог, че да не го заслужавашВсички сме хора на първо място, а това, че имаш ниско самочувствие може би е в следствие от тва, че в момента преживяваш нещо ново и непознато
Като свикнеш, мисля че нещата ще се оправят
))
еlsy![]()
Не знам. Нямам впредвид, че е Бог, но е мил, добър, красив, всеотдаен! А постоянно си мисля, че не го заслужавам заради това, което е. И още по-тъпото е, че искам да се променя заради него, но не мога, по дяволите.![]()
Това нещо ме измъчва също, обаче си обещах заради връзката да пожертвам тези безсмислени мисли и вярвам,че ще проработи![]()
![]()
Хмм...понеже си влюбена и го издигаш в някъф пиедестал,и ти си струва че е твърде хубав за теб.....н0 не е така !!На първо място за един човек е да има правилна преценка за себе си ,да си знае цената както се казва..знаеш ли защо е важно ,за да не оставяш другите да те тъпчат като се опитват да ти внушат ,че са повече...и за да избегнеш да се чустваш по този начин...тфа е вредно за връзката ,защото само можеш да почнеш да го ревнуваш и обсебваш....просто си кажи "Аз съм тфа което съм ,не мога да стана друга или да накарам някой да ме харесва-той или ме харесва или не"....а щ0м той ти го показва..вярвяй в себе си .. !![]()
What g0od is a [color=violet]
ммм тук не съм съгласна много , защото има хора на който не им минава бързо ...Първоначално написано от akinom
и не знам каква е рецептата за по - високо самочуствие ,защото аз съм в същото положение и не се чуствам сигурна , решена да предприема нещо , защото винаги ми се струва ,че ще е тъпо (или моето държание е тъпо и недостойно за яките хора около мене ...) просто очаквам деня ,в който ще се събудя и ще осъзная колко ценен човек съм ,и че има хора, за който знача нещо ... : )))
You’re so gay and you don’t even like boys
No you don’t even like
No you don’t even like
No you don’t even like… PENIS
+2Първоначално написано от xpici
ми ако не пробваш как ще разбереш![]()
![]()
![]()
![]()
ами дай да го обърнем и по другия вариант.. той дали пък е достоен за теб?!Виж ти сама ако не вярваш във себе си и във възможностите си и другите няма как да те обедят в това,така като имаш чувство за малоценност и то се набива на очи "лъхаш" неувереност,едва ли си нещо по-долу от тего,той щом е с теб значи обича теб и това което правиш,знай че няма стойки и смотаняци,има ги ама то е пунта мара,не ти казвам да го раздаваш ПримаДона а да бъдеш на едно ниво с него нито по-долу нито над него...бъди себе си има достатъчно други хора и премахни ниското самочуствие![]()