- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Има ли истинско приятелство?
Аз съм на 17 години и моето виждане за истинското приятелството е, че се гради с уважение, вяра и доверие. Да ... всеки има много приятели, но казвам истински приятели. Които да се жертват заради тебе. Които да ти помагат щом изпаднеш в беда. Които да НЕ искат нещо от вас, да нямат някаква изгода. А да бъдат с Вас заради самото приятелство.
Та главната цел е, че казах че ще пусна тема в този форум, да видим кой на какво мнение е.
Моля ако някой се е сетил за кои хора става въпрос, нека да замълчи. Не искам да казвам имената заради тях.
Ако може да не се пишат отговори само с "ДА" и "НЕ", трябва и обеснение как мислите по въпроса.
Може и нещо да е неясно за което се извинявам ...
Проблемът произлиза от това, че всеки слага свои дефиниции на нещата.
За мен приятелството е висша форма на любов, може да се впише в категория "Обич", платонична такава.
Днес ми припомниха нещо, което бях забравила - "Ако държиш на някого, си мълчиш..." Много правилно.
Не можеш да чувстваш с душата на другия, да не говорим колко душевни са (о)станали хората...
И, да, истински приятели има! Защо ще задаваш подобен въпрос, освен ако и ти не се съмняваш в откровеността си? Хмм...
Аз обичам.
Аз не се съмнявам. Интересно ми е какво мислят другите които са на нашата възраст. И от големие спор който стана се разбра, че хората на които съм вярвал се оказват че не вярват в това приятелство и ми заявяват: "Излизам с теб по принуда" е това беше извън всякакви граници.
Един от моя клас който съм го признал за "бунтар" ми каза едно нещо много правилно и то е: "Само приятел става предател".
Естествено, че е така, по простата причина, че няма да те жегне подмолната постъпка на някой-си-там, но тази на човек, който имаш за близък, да.
Една от най-добрите ми приятелки нарича всеки познат "приятел".
Много пъти сме си говорили по тоя въпрос, но просто всеки има различно светоусещане. Разбирам, че ти е станало тъпо, съвсем нормално, но не бива да позволяваш случката да разруши идеалите ти.
Не се отнася до мен ... вярно, заболя ме. Но истината боли, това не е важно за мене, това е една случка, едно приживяване, то отминава. Но човек колкото повече го боли от негови грешки накрая се учи. Това е добро аз направих тази грешка в живота си, за да си взема поука за напред. Но нека да видим други мнения по въпроса ...
Приятелството според мен е по-рядко срещано и от истинската любов..
То бива използване, то бива лицемерие, не знам..
Има 2-3ма приятели, другите са ми просто добри познати ..
Както преди време господинът ни по психология каза - Приятелството е временно съвпадние на интереси.. това е..
Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love
има истинско приятели, приятелството е по сложно от договор и за това не е лесно да се спазва стриктно, допускат се и някакви леки отклонения, но приятели и то истински - има, ако и ти имаш волята да си такъв за тях.
Венити...из дефинитли май февърит син (rock)
Отговорих с ДА има истински приятели прдети като чатех в един тв чат ЕТВ,ех 4 бона пропилях там от смс-и и на всеки дето си чатихме там им виках приятели.Но се намери човек който е по голам от мен да ми каже да ги приемам като познати а не като приятели,за щастие от този тв чат имам 10-тина приятели само на няколко от сях съм ги виждал на снимка но знам че ме обичат и уважават,имам ги като братя и сестри с единия фриенд се запознах там и на нова година 2007 началото без да ме познава ми зареди ваучер само защото като четял смс-ите ми в чата е разбрал че имам мисленето на възрастен човек,когато съм нямал ваучер ми е зареждал пак и сего ми звани да се чуем.Като работех в слънчев браг бях закасъл с парите помолих го да ми прати 20 лв и е пратил но е абаркал само кода на сл.бряг и не можах ги получа но вярвам че наистина ми е изпратил.С друг фриенд отново от този тв чат и той ми беше пратил ваучер за нова година и при това ме питаше колко ми трябва а аз преди все го дразнех.За мен това са ми истинските приятели,и се извинявам за голямото обяснение.
Дреме ми на Кура-как - Дреме ми БрАтО за всички - Дреме ми на Кура -как-Ето така го правя копелле ето така.
-------------------------------------------------------
който желае да пише на
Skype-Sedrik_Zehrokie име-Wheyzs_team
Аз отговорих, че няма истински приятели, защото съдя от личния си опит, а и смятам, че в днешния свят всеки гледа да преебе другия, за да е по-добре от него, няма приятелство - само интереси!![]()
има хора и хора...и хиляди начини да кажеш нещо...
затова има и обърквания...подкрепям, че приятелството е висша форма на обич...затова мога да го кажа само за 3-4 човека...обаче пък вярвам в него...
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Да си представим, че се влияеш от модерните изказвания тип "Аз отговорих, че няма истински приятели, защото съдя от личния си опит, а и смятам, че в днешния свят всеки гледа да преебе другия, за да е по-добре от него, няма приятелство - само интереси!", тогава за теб няма да има истински приятели. Винаги ще се чувстваш пренебрегнат, прецакан, пр*бан. Същото се отнася и за така наречените ти приятели, които също са предубедени. Животът е гаден, хората са използвачи, които търсят само пари, секс и изгода. Знаеш го защото си на цели 16, 17, 20, видял си всички възможни житейски ситуации тоест приятелите ти са отказали да те изслушат, гаджето те е зарязало и родителите ти са те обидили. За теб всичко е черно. Не си си и представял, че приятелите също са хора, които знаят, че истинско приятелство не съществува, имат проблеми или просто наистина не са точните хора за теб.Първоначално написано от AliceSw
Да си представим втората ситуация -приемаш, че идеални хора няма, не е нужно и да има. Нормално е да търсиш поне минимална изгода. Всички го правят, правили са го и ще го правят, включително ти аз и тн. Щом толкова те дразнят изгодата, лицемерието и тн започваш със себе си. Отричаш се от егоизма, ставаш алтруист, помагаш само заради самото приятелство. След като си достигнал това ниво и си дал всичко от себе си, а не си получил нищо в замяна, продължаваш напред. С новите си приятели продължаваш всичко отначало, те отново те предават, прощаваш им няколко пъти и продължаваш с търсенето. Ако преди да умреш, не си намерил никой, с чиста съвест можеш да твърдиш, че ТЕ са използвачи, а ти не. Както виждаш всичко зависи от гледната точка.
След псевдо-философската ми проповед, отговор на въпроса -Има до доказване на противното.
ПП Това, че писах във второ лице, не означава, че думите ми се отнасят конкретно към автора.
Don't worry, be happy!
Според мен има истински приятели ... макар и май все още да не съм ги открила ,, вярвам ,, че има такива .. другите са просто познати.
Cpeden pructt za wac ,, za da cttane iinttepecno ; )) .
Да ... всеки има много приятели, но казвам истински приятели. Които да се жертват заради тебе. Които да ти помагат щом изпаднеш в беда. Които да НЕ искат нещо от вас, да нямат някаква изгода. А да бъдат с Вас заради самото приятелство.
TOVA KOETO GO OPISVA^ TUK NIKADE GO NQMA =D> tova moje samo roditel da ti go dade AKO MI KAJE6 4E TI NE O4AKVA6 NI6TO OT TEQ XORA NQMA DA TI POVQRVAM
До днес мислех, че съм имала 2 истински приятелки в живота си. Но днес разбрах, че тази, която смятам за по-добра и тази, която ме познава по-добре не и дреме за мен. Откакто тръгна с едно момче, когато си е тук (понеже учи в друг град) непрекъснато са заедно и все не намира време да поговорим само двете.. не сме си говорили като хората от лятото, когато не ходеха все още, но тогава беше друго.. уж бяхме най-добри приятелки и се познавахме от малки, а всъщност е готова да ме замени с едно обикновено момчеПросто днес ми стана ясно какви са и приоритетите, но както и да е. За другото момиче няма какво да говоря - вероятно е един от най-добрите хора, които съм срещала. Известно време се бяхме отдалечили и много ми липсва като приятел.. просто не знам как съм могла да я пренебрегна.. ще се опитам да оправя нещата и да мисля повече за приятелството, отколкото за себе си, както очаквам и другите, мисля че би било честно
Надявам се, някой да не го е домързяло да прочете поста ми и да разберете какво е многократно да си предаван от някой, когото мислиш за приятел.. От днес съм нов човек
Днес беше поучителен ден за мен, разбрах какво е да си "истински" приятел.. както разбрах, че ИСТИНСКИ приятели ИМА!
ПС: Извинявам се, ако е малко несвързано, просто имах много неща да кажа..![]()
За мен приятели няма и макар досега да си мислех , че някои хора са ми приятели , вече не съм толкова сигурна !!! Хората , които досега не са си намерили истински приятели изобщо да не се заблуждават , че ще ги открият ! Бях убедена , че имам приятели , защото 4 години не се бях карала с тях и всичко вървеше много добре , но всичко излиза наяве в крайна сметка . Всеки се разкрива рано или късно ! Това е моят съвет към вас , но нека кажем също , че и всяко правило си има изключения !!!
Не е така, че няма истински приятели. Аз лично имам 1-2, но за тях знам, че каквото и да се случи ще ми помогнат на секундата, както и аз бих напраявил същото.. израстнали сме заедно, минавали сме през всякакви ситуации и пак сме си същите приятели. Също аз съм доста наивен понякога и си мисля, че някои хора са приятели, а то всъщност не е така.. Има един човек, който всеки път, когато ми е станало кофти и споделя.. той ми казва " Не ме ебе " уж на шега, ама аз го приемам много лично, а на същия всеки път като сподели нещо и гледам да му помогна...
Факт е, че всичко е интереси, но има и истински приятели...
много ясно че има!!!
Труден въпрос :[
Мисля, че има и истински и фалшиви приятели.Наскоро преживях една случка, която промени живота ми.Допреди една седмица си мислех, че най-добрият ми приятел Валери ми е истински,но се оказа ,че не е.Просто изведнъж почна да общува по-малко с мен и почна да ходи с другите момчета.Отначало ми беше гадно,но вече не ми е и си викам "да си гледа работата"![]()
.Но има и истински приятели.Имам една приятелка,която ми е най-добре от 4 годишен и никога не ме е предавала.Вече си мисля,че момичетата са доста по-верни приятели от момчетата.
![]()
Според мен има истински приятели, макар и те да са доста малко. Повечето хора наистина мислят само за материалните неща, които притежава приятеля им. Не се замислят за истинските качества на този човек. Аз имам приятелка, с която се познаваме от 3 годишни и още сме най-добри приятелки. Ако имаш истински приятел, не се карай с него, не му завиждай, защото приятелството е като да ходиш по много тънък лед, който при най-малкото невнимание ще се счупи.
Do you know?..
Sometimes and Angels say lies...
Може и да има истинско приятелство,но поне за момента явно не съм срещнала подходящите хора,които да ми го докажат,и затова отговорих с НЕ.Ежедневно се срещам и общувам с лицемери и двуличници.Всеки ти се усмихва,а в същия момент търси начин да ти забие ножа.Малко останаха свестните хора,които да не мислят само за себе си и да ценят чуждите чувства наравно със своите...
Въпреки,че е рядко срещано явление ИМА.
То полвината не знаят к'во значи ИСТИНСКО ПРИЯТЕЛСТВО,просто някак си не я разбират тая дума.
Според мен това приятелство е по-често срещано при момчетата...за жалост.![]()