- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Цъфтящи краища? Малко полезни съвети
Намерих го в интернет и го преводох. Полезно е за тези, които искат да си пускат дълга коса и за тези, които не искат да имат цъфтящи краища.
Цъфтящите краища не могат да бъдат отстранени по друг начин, освен да ги отрежете.
Как да се оттървете от това?
1. Подстригвате се.
2. Предотвратявате повторната им поява.
За намаляване заплитанията и да се отървем от цъхтящите краища, сресвайте косата си, преди да вземете душ. Докато сте в банята, опитайте се да не събирате косата си, докато я миете. Уверете се, че косата ви увисва надолу. Слагайте шампоан в горната част на скалпа, като внимателно с нежни зиг-заг движения го нанасяте по дължината на косата. Това ще предотврати заплитанията, които увеличават цъфтенето.
За да се отървете от цъфналите краищата, използвайте много балсам по време и след душ. Някои балсами са добри за вашата коса, а други не са. Общо казано, тези, които са по-скъпи или намерени в реномирани салони са по-добри. Балсама не само ще помогне да косата ви да е луксозно гладка, но също така ще помагне за предотвратяването на накъсването, което също води до цъфтене. Проблемът тук е, че балсамите, които правят косата лесна за разресване са склонни да оставят повече остатъци.
Да не се използва сешуар, маша, или преса. Всичко, което използва топлината за оформане, не е добре за вашата коса. Вместо да "пържите" косата си на периодично, защо не направиш това, отнема малко повече време на сутринта, - да се разреши косата ви и да изсъхне, без сешоар. Уверете се, че решите косата си по такъв начин, излагайки повече площ и по този начин се намалява времето е необходимо, за да изсъхне.
Бележка: Знам, че за някой е просто невъзможно да не си изплавят косата сутрин, за това ви съветвам просто не го правете толкова често, ако наистина имате намерението да предотвратявате цъфтенето.
Не решете косата си докато е мокра, ако искате да се отървете от цъфтежа. Това е мястото, където последните две стъпки влезат в игра. Нека бъдем честни със себе си, че трябва да се решем докато косата е още мокра, защото нямаме много време сутринта. Ако си направил първите две стъпки правилно, и не си увил косата си с кърпа, тя трябва да бъде в състояние да я срешете лесно, когато тя все още е влажна.
Ако вече имате нацъфтели краища и искате да се отървете от тях, отрежете най-малко 1 и
♥You have been given eternity. It's time to spread your wings and fly...♥
полезни съветине знех тоза,че не нрябва да се реши косата докато е мокра
![]()
..аз също, нищо че рядко правя това...Благодаря shell
![]()
![]()
So keep me hanging on
Hold me down and
Stop me when I fall
And love me when it makes no sense at all
Even when I'm wrong,
Keep me hanging on
Got me living in a strange world, strange world, strange world.
Чувала съм, че не трябва да се реши косата, когато е мокра, но моята ако не я среша, после не знам как ще стане - супер гъста е и много се заплита.
Благодаря за статията, полезна е![]()
Добри съветчета мс много досега правех всичко което беше казано да не се прави![]()
Twilight FANPIRE
Статията наистина е много полезна. Повечето неща ги знам, но не си представям каква ще ми е косата ако не използвам преса и сешоар
. Моята не цъфти мн така че няма какво да се притеснявам
![]()
аз препоръчвам кристалите за коса - от тях косата не цъфти толкова и се реше мн по лесно само внимавайте в количеството че са доста мазнички и слагайте само в краищата![]()
Две хубави очи. Душата на дете
в две хубави очи; - музика - лъчи
Не искат и не обещават те...
Поздравления за хубавата темичка.Има наистина много полезни съвети![]()
True love stories never have a happy ending,because true love stories never end
Хм... аз моята коса я сресвам само след баня, не знаех, че и тогава не било полезно. По принцип знам, че сресването е вредно като цяло, защото от него краищата се накъсват. Трябва да пробвам да не я сресвам докато е мокра и да проверя какъв ще е резултата след това. Иначе... преди косата ми мн цъфтеше, но след като почнах да използвам балсами и подхранващи маски нещата са стабилно под контрол... поне засега.
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.
Преди малко се изкъпах и машинално посегнах към гребена няколко пъти, дори не осъзнах, че тръгвам да се реша. Навик. Вече няма да го правя. Утре ще ъпдейтна с още информация, намерих още полезни съвети.
♥You have been given eternity. It's time to spread your wings and fly...♥
аз пък си мислех че е полезно да се реше косата докато е мокра :P
[!][!][!] My heart really hurts..I think you broke it ! Thank you [!][!][!]
Аз съм тази, с която невъзможното става възможно ..
My Smile is My Style![]()
So keep me hanging on
Hold me down and
Stop me when I fall
And love me when it makes no sense at all
Even when I'm wrong,
Keep me hanging on
Got me living in a strange world, strange world, strange world.