- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Амиии...Днес напраих аборт
Подкрепям. Ае моля ти са ве така ше се държат с тебе и ти ще си малчиш. И как така с презерватив си забременяла ??? Ако се е скъсал да ама иначе др. начин няма. Простотий ае има некадърници ама чак пак толкова не вярвам, то ако е така мноо преди тебе са щели да се оплачат от държанието на докторчетата.Първоначално написано от hottie
![]()
За теб аз съм единствен, всеки след мен е пореден!!
Kъде си видяла осъден лекар в БЪЛГАРИЯ? В пирогов хората ги оставят по коридорите да мрът като кучета и никои не им обръща внимание... Ако това се случи в някоя друга държава Пирогов ще остане със персонал от само от чистачките...(ако има такива)Първоначално написано от xpici
Аз не мисля че някои има причина да си измисля такава история, за локвичката кръв.. тя е правилна казала "локвичка" умалително т.е малка локвичка, на хората им точат цяла банка кръв и нищо им няма само са замаяни! А лекари има всякакви от адски добри до пълни некадърници, това че някои не е попадал на тях не означава че не съществуват. Мисля че момичето си е замълчало защото един вид живота и е в техните ръце, и лекарите си мислят че са господ и това че е забременяла да 17 е прави парцал и недостоина да им бъде пшациент затова са се държали така, макарче си плаща!!!
Към момичетго : Това преживяване нетрябва да те сломява ами трябва да те направи по-силна, защото живота не свършва до тук ! А относно мъжете, мисля че ще си имаш обеца на ухото за цял живот !! Успешно съвземане !
hottie, кон да ти го натересеи на сички вас обитаци и ръбове, които се отнасяте зле към момичето, тук в форума.. фак оф
Е сигурно знам кфо ми беше....няаше да припадна ако не ми беше текло толкова кръв....Първоначално написано от hottie
Ииии ае нека ви се случи на вас!Нека!!!!!Един ден да видя и вашите мнения!Некфи по големи от мене кой знае за кфи се имате ве деби кфо много сте видяли от живота ли?!...За кфо да лъжа ве...Просто оня ме скара със сички и исках да споделя...ИЗВИНЕТЕ,че "ПРЕОВЕЛИЧАВАМ" ,извинете че лъжа извинете че изобщо се занимаам да пиша...Ако някой админ модератор види темата МОЛЯ да я изтрие!Няа смисъл да се опитвам да помогна на някой вие да се подигравате с това...В Шейново лекарите долу на 1 етаж са доста добри да!!!Няма спор ама тия горе...в месомеларницата е по добре и ще ги съдят някои от жените дет бяха с мен в стаята![]()
колкото до колвичката...ми възможно е..вас кат ви вадят зъб, да не би да умирате е...пхахаха доста СИ заблудена hottie.. не съм сигурен осъзнаваш ли колко е 1 литър кръв въобще и че можеш да оживееш дори след такава загуба..все тая , не спори, просто го приеми![]()
е просто отбелязах.. няма да зпочваме са да гов. ква е българия и че нищо не и е в ред ;]Първоначално написано от hellspawn
![]()
white sensation![]()
Добре, айде тогава ми дай имената на лекуващите, може и на ЛС. Много ми е интересно, защото от Шейново ги познавам повечето.Първоначално написано от ImJusTaKiD
![]()
Не ти отива най-малкото като момиче да се държиш така..., най-малкото че знае термините трябва да те наведе на мисълта за истината в думите й. И кво ше направиш като разбереш иментата им?! Не разбрах връзката нещо... Ще ходиш да ги питаш дали са го направили ли ?Първоначално написано от hottie
Мила автрорке, искрено ти съчувствам и се радвам че си оцеляла след тази касапница. Не бях чувала за такива страшни лекари... ако въобще може да ги наречем с това име. тези индивиди са не за затвор ами за ада... Имах приятелка която преди време прави аборт, но попадна на страхотен екип(беше на 20) и си плати нормални пари, но явно си зависи и от хората на които ще попаднеш... тя направи аборта в окръжна с вакум и не имало инциденти след тва лекаря като я събуди и каза, че чак когато се почувства добре да стане и да отиде до тоалетната и да остане още малко след това, за да видят дали намя някакви усложнения, въпреки че всичко е минало както си трябва и не би трябвало да има притеснения. Направо страшен лекар напълни ми душата само като го гледах как я гали по главата и й говори все едно няма други пациенти
Зависи си до лекаря и само мога да съжелявам, че има идиоти като тези които описа... за жалост много са и не знам защо ги толерират и няма ли кой да следи за работата им...
Първоначално написано от traka
И аз ги знам термините,ама не съм правила аборт...
Ма както и да е...де да знам,може и реално да е.
Аз бях в Пирогов преди половин година и както бях седнала да се подговям да влизам в медицинския всичко зарязах...
Аз в кланица не искам да работя...
Исках и преди като акушерка да работя...но искам да израждам деца,не да ги убивам. След като разбрах,че е неизбежно се отказах. Егати тъпото...да те задължават да убиваш...Никога!
Ма нали уж Хипократова клетва са дали. Нали уж животи трябва да спасяват... абе тая държава отива по дяволите. Как да отидеш на лекар то само мисълта те спира... Не знам страшно е ... а ми предстои раждане... просто нз...
Ти чел/а ли си Хипократовата клетва?Първоначално написано от traka
ХИПОКРАТОВА КЛЕТВА
(Клетвата, с която се кълнат българските лекари)
В името на Аполон - лечителя, в името на Хигия, в името на Панацея и в името на всички богове и богини, които вземам за свидетели, поемам върху себе си тази клетва.
На учителя, който ме е учил да лекувам, ще гледам като на баща: ще му помагам да живее и ще му давам каквото му е нужно, и ще гледам децата му като свои братя. Ако те поискат да изучат нашето изкуство, аз ще ги обуча без пари и без никакви задължения в бъдеще.
Ще ги уча на принципите на медицината, ще им давам обширни обяснения, ще им развивам доктрината като на свои деца, както на тях, така и на учениците си, които са записани при мен и са положили клетва.
Аз ще препоръчвам на болните подходящ режим според познанията си и ще ги защитавам от всички вредни неща.
Никога и никому няма да препоръчвам употребата на отрови и ще отказвам да давам на когото и да било подобно нещо.
Когато влизам в някоя къща, това ще бъде само за да лекувам някой болен, като се предпазвам от всякаква волна неправда и най-вече от всякакви сластолюбия към жените и мъжете, били те свободни или роби.
Всичко, каквото видя или чуя при изпълнението на своята професия или извън нея и което не бива да се разправя, аз ще го пазя в тайна и ще го смятам за нещо свещено.
Ще запазя живота си чист и свещен, както и моето изкуство.
Ако изпълня тази клетва, без да я нарушавам, дано живея дълго време, за да преуспея в изкуството и да стана прочут во веки веков, като пазя тази клетва и не престъпя нищо от нея. Ако пък сторя обратното, нека ме сполети ранна смърт и вечна забрава.
Заклевам се, че по силите на знанията си ще върша всичко, в което се кълна.
ЗАКЛЕХ СЕ!
Прочетох я !Първоначално написано от Schneeflocke
И каква връзка има дали съм я чела като знам за какво я полагат
Мерси Сексита, че ни ограмоти, не мисля че някой друг си е предсатвял нещо друго да касае тази клетва...
Първоначално написано от traka
Aз пък въобще не съм се замисляла какво пише...но честно казано ми стана смешнаС тия богове и Аполони...
е тва не го коментирам, но смисъла на клетвата е този за който си го представях.
Тоест, не ти направи впечатление, че тази клетва е неприложима за днешния начин на живот. Освен това в повечето страни се полага обновена версия.Първоначално написано от traka
ПП: Просто се дразня как хората могат да дават нещо за пример, а дори не знаят какво гласи то.
Добре искаш да ми кажеш, че съм длъжна зад всяка своя дума от такова естество да съм го чела или явно да съм я полагала , че в друг случай едва ли хората ги касае какво точно гласи... Просто идеята в думите ми беше, че Хипократовата клетва я дават лекарите и до колкото бях запозната я дават точно във връзка за спасяване и грижа за човешкия живот. Наистина не е приложима явно в България, но все пак са я полага ли ... Исках просто да изкажа възмощението си за такъв тип лекари, че те дори не трябва да носят това име. Не искам да се заяждам темата ме потресе... Просто безхаберието към здравето от страната на тези които трябва да се грижат за него ме разби.
Нека не превръщаме и тази тема в бойно поле ... може да не съм знаела точното съдържание на тази клетва, но поне съм наясно за какво се полага ...
Мисълта ми беше, че, ако те я спазваха, нямаше изобщо авторката да направи аборт в болница. А и нейното описание ми звучи малко пресилено. Ако й е спукана вена, тя няма да пише във форума. Колкото до "локвичката кръв" и идеята на някой, че 1 литър е нищо - възрастен човек има 4-5 литра кръв, 17-годишно момиче има най-много 4 литра. Затова кръводарители могат да са само пълнолетни лица. Това просто го отбелязвам като факт...
Малко си противоречиш къде мислиш, че е щяла да направи аборт в противен случай. Според мен точно в болница, ако нещата не стояха така именно там... може и малко да е преувеличила, но смятам, че под локвичка не е имала предвид 1 литър... Както и да е ...не можем обаче да отречем факта, че наистина това се случва и пресилено или не такива лекари има, от което ме побиват тръпки. Това исках аз да кажа.
Сега видях, че sexita не е написала цялата Хипократова клетва. Клетвата забранява абортите. Така че не си противореча.Първоначално написано от traka
Абе..аз отворих 10 линка и си е все тази,която копнах. Къде пише,че забраняват абортите?Първоначално написано от Schneeflocke
Ако е така сега имат смисъл думите ти... но на фона на това,което бях прочела нямаха смисъл. Всъщност сега разбирам за какво си се заял с мен.
те я
Кълна се в Аполон - лечителя и в Асклепий, в Хигия и Панацея, и нека свидетели ми бъдат всички богове и богини, че доколкото ми стигат сили и разум, ще спазвам настоящата си клетва, скрепена с моя подпис.
Учителят, обучил ме в лечебното изкуство, ще имам за свой родител, като на драго сърце ще споделям с него и ще осигурявам необходимото за прехраната или работата му. А неговите потомци ще са ми като родни братя и ако желаят да изучат това изкуство, аз ще им го предам безплатно и без да им искам разписка за дължимата сума.
Ще наставлявам писмено и устно и чрез всички останали форми на обучение единствено своите деца, децата на своя учител, както и учениците, заклели се по лекарския обичай - никой друг.
Ще препоръчвам на болните полезен начин на живот, доколкото ми позволяват това умението и разумът, и ще ги предпазвам от всичко вредно и опасно.
Не ще се поддам на ничия молба да поднеса някому смъртоносно питие, нито пък аз сам ще реша да сторя такова подобно нещо.
Също така не ще дам на жена песар за унищожаване на плода; ще пазя своя живот и своето изкуство винаги чисти и неопетнени от никакво престъпление.
Нито пък ще оперирам страдащите от камъни, а ще оставя това на опитните в тази област.
В който и дом да вляза, ще влизам, за да помогна на болните, ще стоя далеч от всяко подозрение за умишлено нанесена вреда и за подкуп, а най-вече от любовни увлечения по жени или мъже, били те свободни или роби.
Това, което видя или чуя из личния живот на хората, когато лекувам или дори когато изобщо не се занимавам с лечебна дейност, и което в никакъв случай не бива да става публично достояние, ще премълча, считайки го за тайна.
И ако благословейно спазвам тази клетва и не допускам непристойни деяния, то нека винаги се радвам на щастлив живот, обграден с всеобща почит, и нека получа преобилен плод от своето изкуство. А ако я престъпя и опозоря, да ме сполети обратното.
Заклех се!
Но дори и така да е, не им дава право да се изгаврят с отаналото от тази клетва!