- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Б.Т.Р.
Б.Т.Р.
Б.Т.Р. е българска рок-група. Създадена е в Класическата гимназия (НГДЕК) през 1984 г. от Валентин Гуевски (китара), Милен Марчев (бас) и Ясен Петров (вокал). През годините до 1991 г. през нея минават близо тридесет човека. Текстовете на песните от най-ранния репертоар на групата са дело на поета Кирил Мерджански. За първи път БТР участват на престижен рокфест в Троян през 1990 г. - той е организиран от (новия тогава) вестник “Ритъм” и именно там БТР печелят за пръв път много почитатели.
През март 1993 г. излиза най-успешния албум на групата - "Bending the rules", включващ вече на английски първите хитове на групата - "Магура", "Първа кръв", "Инсулт" и "Лихвар" и представляващ мощен хеви метъл примесен с много добри по-бавни парчета като баладата "Loaded love" или "On the dedline".... Албумът е записан в новото студио на Генчо Стоев и групата е много доволна от звученето! Издаването и разпространението се поема от “Унисон -РТМ” след известни трудности в преговорите.... Албумът става един от най-продаваните през 1993 г. - година, в която има издадени над 40 бг рок албума
Лично мнение:
Много добра група.Наско има страхотен глас.
Специфичен е .
Най-често слушам Спасение,и естествено Елмаз и стъкло.
иесмисля че пяха в Търново
![]()
[!][!][!] My heart really hurts..I think you broke it ! Thank you [!][!][!]
Аз съм тази, с която невъзможното става възможно ..
My Smile is My Style![]()
Хубава тема... поздравления![]()
Препоръчвам ти: Спомни си, Хей момиче, Сянка, Надежда.
Една любителска снимка от мен... гадно качество
еее, 10х за инфото, не знаех...а мн се кефя на училищни групи
![]()
БТР са най-големите, а Наско е сигурно най-добрия певец на БГ...
The Spark
<3
Първата група, по която съм се палила съзнателно.:Д
Велика група!
Мерси за инфотоБТР са супер банда и ще си останат такива! =]
http://pleasehelp.hit.bg/
~Money, possession, obsession, present yourself, press your clothes... Comb your hair, clock in, you just can't win, just can't win!!! And the things you own, own you now!!!~
Във Варна често може да се чуят в клуб Алиби![]()
Детски спомени!
Бях 5-6 годишна и дивеех из цялата къща на тяхната касетка, която майка ми беше подарила. Все още страшно много ги ценя като група. Имат велики песни!
беше хубаво.
Your pseudo sunshine I don't need.
О, даже имам няколко автографа от тях! <3
Просто.. ВЕЛИКИ
Hear this voice from deep inside
It's the call of your heart
Close your eyes and you will find
The passage out of the dark..
Елмаз и Стъкло е №1
http://filesmonster.com/download.php?id=7D06521A1
Сподели снимка http://snimka.info
моята доста преживяПървоначално написано от voLtage
първо лентата се скъса, баща ми я оправи по някакъв начин (е, половината лента замина де)
после някой я загуби някъде. Остана ми само кутийката.
Your pseudo sunshine I don't need.
Амм някой знае ли от къде мога да си сваля цялата им дискография ??? 10x предварително
NeVeR sAy NO
HeVy MeTaL 4eVeR
Ам аз преди малко си дръпнах техни песни..когато видях темата.. и много ми харесахааа
![]()
Б.Т.Р. ftw <3
"It's better to burn out than to fade away-Kurt Cobain"