- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Бременна
Здравейте на всички! Ако сте следили последните ми теми ви е ясно сигурно вече - бременна съм... Да ви кажа честно - радвам се! Реших, че ще си задържа детето, трябва само да видя какво ще стане със ученето (преместване задочно, прекъсване за 2 год и т.н.)
С хапчетата (противозачатъчните) май въобще не са ми повлияли...
След 10 дни съм пак на преглед (5-та седмица съм) и се моля всичко да е наред с развитието на плода, другото не ме притеснява...
Не търся мнения просто исках да споделяИ аз и гаджето ми малко се шокирахме като разбрахме (се пак и не е свършвал в мене и противозачатъчни и е станало...), но сега и двамата много се радваме, родителите също (все пак ще стават баби и дядовци), имаме бебенце на 10 месеца (племенницата ми) и от там има кошчета, креватчета проходилки, дрешки и т.н. ( все пак помощ е...) и радвам се че така се получиха нещата!
Благодаря на тези, които си направиха труда да го прочетат!
Честито.. поне някой от случайно забременялите да се радва..![]()
Момче или момиче ще е? Иии бтл на колко си?
Fall down seven times..
Stand up eight.
Боже опази...Първоначално написано от NaiQkiqt
![]()
Fall down seven times..
Stand up eight.
Честито да ти е. Нека бъде много, много здраво и да ви носи само хубави моменти.
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Ти противозачатъчни преди 5 седмици ли пи? Защото аз останах с впечатление, че е било преди седмица-2. А те не са повлияли, защото вече си била бременна.
Малко ми е чудно как е станало, но да ти е честито. Желая ти много здраве, щастие, любов и подкрепа от страна на половинката...А прекъсване не е наложително, ако си задочно....
Да Ви е жижичко и здравичко и повече да ви радва - няма значение какво ще е!!!![]()
Radvam se,4e se radva6 na novinata!Dano malkoto 4ove4e vi donese samo 6tastie i dobri emocii.Dano i 4oveka do teb naistina se okaje stailen i seriozen.A za u4eneto-ako si zado4no nqma da ima6 problem da produlji6-ot gledna to4ka griji kum malkoto 4ove4e.6te ti e nujna pomo6t ot partniora ti i babite,no 6te se spravi6
![]()
I'm a machine,fueled by music!
Tiesto-my God!
http://i.data.bg/08/06/29/1027988.jpg
http://i.data.bg/08/10/25/1213075.jpg
Незнам - май към 6 мясец се разбира пола, аз съм 5 седмица - още е рано да ми кажат. Години на 19 и няколко месеца - към 20 ще го родяПървоначално написано от iPurple
![]()
честито и от мен.Много щастие и усмивки да ви донесе детенцето![]()
Ne me interesywa kakwa sum w o4ite na horata ;]
Противозачатъчни пиех от по-рано, а преди 1-2 седмици ги пиех по 3х1 на ден за да ми закъснее (беше ми свършил блистера) и за по-сигурно... Имам подкрепата на половинката и на всички, дано и за напред остане такаПървоначално написано от krem4et0
![]()
Благодаря на всички за пожеланията!
Зная, но проблема е, че моята специялност няма задочно, имам няколко варянта, които ме усройват, но ще видим до 1-2 седмици какво ще се получи... Благодаря за пожеланията!Първоначално написано от darla
Първоначално написано от NaiQkiqt
много е сладко! Благодаря
![]()
И моята специалност беше така. И в 3-ти курс се появи колежка, която беше прекъснала, но реално само 1 учебна година. Бебето й е април и когато беше на 6 месеца пак се върна към лекциите. 1 година не е голяма загуба....Според мен може да си завършиш годината. Е, на изпити мож и да си с тумбака, но майка ми е имала изпит на 20-ти май, а е родила сестра ми на 24-ти.....
Лошото е, че нямаш осигуровки и право на болничен и майчинство...
Бтв заради тъпото законодателство и желанието ми да стана докторант, такава екстра ще мога да получавам след 30 годишна възраст.....гадно.
Значи въпреки ОК си забременяла? Ужас. Взе да ме панираш, момиче.....Не искам бебе. Не и сега....Добре, че мъжа свършва отвън, че май нищо сигурно в този свят няма.
Желая ти леко бременеене и много положителни емоции, защото те ще с отразят на бебчо. Възхищавам ти се, че си решила да задържиш дете при тези обстоятелства и то от мъж, с който си сравнително отскоро.....
![]()
Да ти е живо и здраво малкото човече!
П.П На колко си?![]()
Vesna,naistina na kolko si?ima6 li osigurovki...ako nqma6,6te polu4ava6 minipalnite-100lv(do navur6vane na deteto na 12meseca)+22lv(do 18godini)detski,qvno durjavata precenqva,4e tolkova sa dostatu4no da gleda6 bebeto-a tolkova sa ti 3 paketa pempersi!Polu4ava6 i vednaga sled rajdaneto ednokratna pomo6t-200lv(tq se dava na absolutno vsi4ki maiki,nezavisimo dali imat osigurovki i kolko visoki sa te).Ob6to vzeto tova pravi durjavata za teb!Za tova si stqgaite dupetata s tvoq fr da nabavite pari4ki,za6toto osobeno v na4aloto e golqm gur4 pokrai beb4o
![]()
Tiesto-my God!
Щом е преценила, ще се стяга и ще събира пари.Първоначално написано от darla
Според новостите в осигуровките и майчинството, тя трябва да има 12 месеца непрекъснат трудов стаж и осигуровки преди да излезе в болничен по майчинство.....Това ще стане 45 дни преди раждането. Т.е. тя има 6 месеца до този момент и сега да внася осигуровки-все тая. ще й ги платят след като детето навърши 6 месеца. това се прави заради петиция на майките. до сега беше 6 месеца осигуровки=9 месеца майчинство. И все говорим за осигуровки, придобити от непрекъснат трудов и осигурителен стаж, непосредствено преди болничните. за болнични й трябват 8 месеца осигуровки(пак непрекъснати).
^da,naistina do sega be6e taka-az hvanah starite usloviq-6 meseca.sega naistina gi promeniha.edinstveniq variant e nqkoi poznat da q nazna4i sus zadna data na postoqnen trudov dogovor vuv firmata si i tq da si plati osigurovkite 4/z tazi firma.Nezakonno e,edna poznata napravi taka i uspq,za6toto firmata na neiniq poznat be6e stabilna i uspqha dobre da pokriqt vsi4ko,no az ne go preporu4vam
Tiesto-my God!
Първоначално написано от krem4et0
Е, да, но няма нищо сигурно в този свят... Всичко е теория на вероятностите... Проценти и т.н. Как мислиш- какъв е процента да пия противозачатъчки, да не свършва в мен (защото не са 100 % сигурни) и само от няколко "заблудени" сперматозоида аз да забременея? Звучи почти невъзможно нали? Лекаря ми каза, че е чувал за такива случеи, но в неговата 15 год. практика не му се е случвалоНяма сигурни неща - знам, че засега моето момче е до мен, че всички ще ми помагат и се надявам и занапред да е така
![]()
Лошото е, че осигуровки със задна дата...зор се внасят. Има наказания. А й трудовият договор си се регистрира.....Направо не знам какво ще правя 1 ден. за мен идеалния вариант е да забременея април-май догодина и да ме назначат някъде за 2-3 месеца. Имам ТД до 30-ти юни......После мисля да ставам докторант(е, ако има конкурс и го спечеля). това са още 3 години без ТД. после защита, ВАК, назначаване-около година....на 28 почвам работа, на 29 забременявам и на 30 раждам......УЖАС. Не искам да родя на 30, ама и на 24 не искам!!!!
Бтв, да си запозната как стоят нещата с бащинството. за мен това е по-добрият вариант. Карам си 45 дена и после мъжа се пне да гледа малкото![]()
Незнам, но пари за бебето винаги ще има! Уча и държавата ме осигурява, родителите ми са по чужбина имам парична сума зад гърба си, ще се ограничаваме от почти всичко, но за бебчето ни ще имаПървоначално написано от darla
![]()
Държавата те осигурява само здравно. Единствено можеш да си купиш трудов стаж. Ест, ако учиш висше образование. Има такава опция. Плащаш осигуровките(лични и от работодател-около 110лв на месец) и си осигурена. Това е единствената опция за теб.
Социални осигуровки и стаж иначе нямаш!
Аз да ви кажа честно - на държавата, ама грам не разчитам... За фирмата и назначението със задна дата - проблем няма (имам много приятели) и с осигуровките, плащаня, внасаня също (пак приятели на хубава длъжност), но незнам - не ме ли осигурява държавата след като аз уча? и не съм прекъсвала (с изкл. на няколко месеца лятото, за които ми е воден трудов договор и осигуровки)Първоначално написано от krem4et0
Майка им да еба мръсна.... И това ми било държава... После защо хората предпочитат да живеят в чужбина и не си и помислят да се връщат... но какво се учудвам - в БЪЛГАРИЯ съм все пак...Първоначално написано от krem4et0
krem4eto,brata na muja mi v momenta se vodi po mai4instvo,a maikata raboti,beb4eto ime na 6 meseca.Da,prosto prehvurlq6 mai4instvoto si na ba6tata(ili nq nqkoi drug rodnina,ima6 pravo da go prehvurli6 na vseki rodnina) i toi polu4ava su6tite pari,koito bi polu4avata ti ako si po mai4instvo.i poneje ti ve4e ne se vodi6 po mai4instvo,moje6 spokoino da raboti6 s dogovor.ako ti se vodi6 po mai4instvo i raboti6-tova e nezakonno i nemoje6 da ba4ka6 s trudov dogovor,a ako hvanat rabotodatelq ti-dupe da mu e qko.takiva sa ne6tata nai-kratko kazani.
Tiesto-my God!