.
Отговор в тема
Страница 1 от 7 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 162

Тема: Бременна

Повече от фен Аватара на VeSna

Бременна

Здравейте на всички! Ако сте следили последните ми теми ви е ясно сигурно вече - бременна съм... Да ви кажа честно - радвам се! Реших, че ще си задържа детето, трябва само да видя какво ще стане със ученето (преместване задочно, прекъсване за 2 год и т.н.)
    С хапчетата (противозачатъчните) май въобще не са ми повлияли...
    След 10 дни съм пак на преглед (5-та седмица съм) и се моля всичко да е наред с развитието на плода, другото не ме притеснява...

Не търся мнения просто исках да споделя И аз и гаджето ми малко се шокирахме като разбрахме (се пак и не е свършвал в мене и противозачатъчни и е станало...), но сега и двамата много се радваме, родителите също (все пак ще стават баби и дядовци), имаме бебенце на 10 месеца (племенницата ми) и от там има кошчета, креватчета проходилки, дрешки и т.н. ( все пак помощ е...) и радвам се че така се получиха нещата!

Благодаря на тези, които си направиха труда да го прочетат!

Супер фен Аватара на iPurple
    Честито.. поне някой от случайно забременялите да се радва..
    Момче или момиче ще е? Иии бтл на колко си?
    Fall down seven times..
    Stand up eight.

Супер фен Аватара на iPurple
    Цитирай Първоначално написано от NaiQkiqt
    бравоооо да ти е живо и здраво детенцето

на мен да го кръстиш
    Боже опази...
    Fall down seven times..
    Stand up eight.

Честито да ти е. Нека бъде много, много здраво и да ви носи само хубави моменти.
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Ти противозачатъчни преди 5 седмици ли пи? Защото аз останах с впечатление, че е било преди седмица-2. А те не са повлияли, защото вече си била бременна.

Малко ми е чудно как е станало, но да ти е честито. Желая ти много здраве, щастие, любов и подкрепа от страна на половинката...А прекъсване не е наложително, ако си задочно....

Да Ви е жижичко и здравичко и повече да ви радва - няма значение какво ще е!!!

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    Radvam se,4e se radva6 na novinata!Dano malkoto 4ove4e vi donese samo 6tastie i dobri emocii.Dano i 4oveka do teb naistina se okaje stailen i seriozen.A za u4eneto-ako si zado4no nqma da ima6 problem da produlji6-ot gledna to4ka griji kum malkoto 4ove4e.6te ti e nujna pomo6t ot partniora ti i babite,no 6te se spravi6

Цитирай Първоначално написано от iPurple
    Честито.. поне някой от случайно забременялите да се радва..
    Момче или момиче ще е? Иии бтл на колко си?
    Незнам - май към 6 мясец се разбира пола, аз съм 5 седмица - още е рано да ми кажат. Години на 19 и няколко месеца - към 20 ще го родя

честито и от мен.Много щастие и усмивки да ви донесе детенцето
    Ne me interesywa kakwa sum w o4ite na horata ;]

Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    Ти противозачатъчни преди 5 седмици ли пи? Защото аз останах с впечатление, че е било преди седмица-2. А те не са повлияли, защото вече си била бременна.

Малко ми е чудно как е станало, но да ти е честито. Желая ти много здраве, щастие, любов и подкрепа от страна на половинката...А прекъсване не е наложително, ако си задочно....
    Противозачатъчни пиех от по-рано, а преди 1-2 седмици ги пиех по 3х1 на ден за да ми закъснее (беше ми свършил блистера) и за по-сигурно... Имам подкрепата на половинката и на всички, дано и за напред остане така

Благодаря на всички за пожеланията!

Цитирай Първоначално написано от darla
    Radvam se,4e se radva6 na novinata!Dano malkoto 4ove4e vi donese samo 6tastie i dobri emocii.Dano i 4oveka do teb naistina se okaje stailen i seriozen.A za u4eneto-ako si zado4no nqma da ima6 problem da produlji6-ot gledna to4ka griji kum malkoto 4ove4e.6te ti e nujna pomo6t ot partniora ti i babite,no 6te se spravi6
    Зная, но проблема е, че моята специялност няма задочно, имам няколко варянта, които ме усройват, но ще видим до 1-2 седмици какво ще се получи... Благодаря за пожеланията!

Цитирай Първоначално написано от NaiQkiqt
    http://gallery.photo.net/photo/3068615-lg.jpg

поздрав за весна
    много е сладко! Благодаря

Град
    Свищов
    И моята специалност беше така. И в 3-ти курс се появи колежка, която беше прекъснала, но реално само 1 учебна година. Бебето й е април и когато беше на 6 месеца пак се върна към лекциите. 1 година не е голяма загуба....Според мен може да си завършиш годината. Е, на изпити мож и да си с тумбака, но майка ми е имала изпит на 20-ти май, а е родила сестра ми на 24-ти.....
    Лошото е, че нямаш осигуровки и право на болничен и майчинство...

Бтв заради тъпото законодателство и желанието ми да стана докторант, такава екстра ще мога да получавам след 30 годишна възраст.....гадно.

Значи въпреки ОК си забременяла? Ужас. Взе да ме панираш, момиче.....Не искам бебе. Не и сега....Добре, че мъжа свършва отвън, че май нищо сигурно в този свят няма.

Желая ти леко бременеене и много положителни емоции, защото те ще с отразят на бебчо. Възхищавам ти се, че си решила да задържиш дете при тези обстоятелства и то от мъж, с който си сравнително отскоро.....

Супер фен
    Да ти е живо и здраво малкото човече!

П.П На колко си?

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    Vesna,naistina na kolko si?ima6 li osigurovki...ako nqma6,6te polu4ava6 minipalnite-100lv(do navur6vane na deteto na 12meseca)+22lv(do 18godini)detski,qvno durjavata precenqva,4e tolkova sa dostatu4no da gleda6 bebeto-a tolkova sa ti 3 paketa pempersi!Polu4ava6 i vednaga sled rajdaneto ednokratna pomo6t-200lv(tq se dava na absolutno vsi4ki maiki,nezavisimo dali imat osigurovki i kolko visoki sa te).Ob6to vzeto tova pravi durjavata za teb!Za tova si stqgaite dupetata s tvoq fr da nabavite pari4ki,za6toto osobeno v na4aloto e golqm gur4 pokrai beb4o

Супер фен
    Vesna,naistina na kolko si?ima6 li osigurovki...ako nqma6,6te polu4ava6 minipalnite-100lv(do navur6vane na deteto na 12meseca)+22lv(do 18godini)detski,qvno durjavata precenqva,4e tolkova sa dostatu4no da gleda6 bebeto-a tolkova sa ti 3 paketa pempersi!Polu4ava6 i vednaga sled rajdaneto ednokratna pomo6t-200lv(tq se dava na absolutno vsi4ki maiki,nezavisimo dali imat osigurovki i kolko visoki sa te).Ob6to vzeto tova pravi durjavata za teb!Za tova si stqgaite dupetata s tvoq fr da nabavite pari4ki,za6toto osobeno v na4aloto e golqm gur4 pokrai beb4o
    Щом е преценила, ще се стяга и ще събира пари.

Град
    Свищов
    Според новостите в осигуровките и майчинството, тя трябва да има 12 месеца непрекъснат трудов стаж и осигуровки преди да излезе в болничен по майчинство.....Това ще стане 45 дни преди раждането. Т.е. тя има 6 месеца до този момент и сега да внася осигуровки-все тая. ще й ги платят след като детето навърши 6 месеца. това се прави заради петиция на майките. до сега беше 6 месеца осигуровки=9 месеца майчинство. И все говорим за осигуровки, придобити от непрекъснат трудов и осигурителен стаж, непосредствено преди болничните. за болнични й трябват 8 месеца осигуровки(пак непрекъснати).

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    ^da,naistina do sega be6e taka-az hvanah starite usloviq-6 meseca.sega naistina gi promeniha.edinstveniq variant e nqkoi poznat da q nazna4i sus zadna data na postoqnen trudov dogovor vuv firmata si i tq da si plati osigurovkite 4/z tazi firma.Nezakonno e,edna poznata napravi taka i uspq,za6toto firmata na neiniq poznat be6e stabilna i uspqha dobre da pokriqt vsi4ko,no az ne go preporu4vam

И моята специалност беше така. И в 3-ти курс се появи колежка, която беше прекъснала, но реално само 1 учебна година. Бебето й е април и когато беше на 6 месеца пак се върна към лекциите. 1 година не е голяма загуба....Според мен може да си завършиш годината. Е, на изпити мож и да си с тумбака, но майка ми е имала изпит на 20-ти май, а е родила сестра ми на 24-ти.....
    Лошото е, че нямаш осигуровки и право на болничен и майчинство...

Бтв заради тъпото законодателство и желанието ми да стана докторант, такава екстра ще мога да получавам след 30 годишна възраст.....гадно.

Значи въпреки ОК си забременяла? Ужас. Взе да ме панираш, момиче.....Не искам бебе. Не и сега....Добре, че мъжа свършва отвън, че май нищо сигурно в този свят няма.

Желая ти леко бременеене и много положителни емоции, защото те ще с отразят на бебчо. Възхищавам ти се, че си решила да задържиш дете при тези обстоятелства и то от мъж, с който си сравнително отскоро.....

Е, да, но няма нищо сигурно в този свят... Всичко е теория на вероятностите... Проценти и т.н. Как мислиш- какъв е процента да пия противозачатъчки, да не свършва в мен (защото не са 100 % сигурни) и само от няколко "заблудени" сперматозоида аз да забременея? Звучи почти невъзможно нали? Лекаря ми каза, че е чувал за такива случеи, но в неговата 15 год. практика не му се е случвало Няма сигурни неща - знам, че засега моето момче е до мен, че всички ще ми помагат и се надявам и занапред да е така

Град
    Свищов
    Лошото е, че осигуровки със задна дата...зор се внасят. Има наказания. А й трудовият договор си се регистрира.....Направо не знам какво ще правя 1 ден. за мен идеалния вариант е да забременея април-май догодина и да ме назначат някъде за 2-3 месеца. Имам ТД до 30-ти юни......После мисля да ставам докторант(е, ако има конкурс и го спечеля). това са още 3 години без ТД. после защита, ВАК, назначаване-около година....на 28 почвам работа, на 29 забременявам и на 30 раждам......УЖАС. Не искам да родя на 30, ама и на 24 не искам!!!!

Бтв, да си запозната как стоят нещата с бащинството. за мен това е по-добрият вариант. Карам си 45 дена и после мъжа се пне да гледа малкото

Незнам, но пари за бебето винаги ще има! Уча и държавата ме осигурява, родителите ми са по чужбина имам парична сума зад гърба си, ще се ограничаваме от почти всичко, но за бебчето ни ще има

Град
    Свищов
    Държавата те осигурява само здравно. Единствено можеш да си купиш трудов стаж. Ест, ако учиш висше образование. Има такава опция. Плащаш осигуровките(лични и от работодател-около 110лв на месец) и си осигурена. Това е единствената опция за теб.

Социални осигуровки и стаж иначе нямаш!

Лошото е, че осигуровки със задна дата...зор се внасят. Има наказания. А й трудовият договор си се регистрира.....Направо не знам какво ще правя 1 ден. за мен идеалния вариант е да забременея април-май догодина и да ме назначат някъде за 2-3 месеца. Имам ТД до 30-ти юни......После мисля да ставам докторант(е, ако има конкурс и го спечеля). това са още 3 години без ТД. после защита, ВАК, назначаване-около година....на 28 почвам работа, на 29 забременявам и на 30 раждам......УЖАС. Не искам да родя на 30, ама и на 24 не искам!!!!

Бтв, да си запозната как стоят нещата с бащинството. за мен това е по-добрият вариант. Карам си 45 дена и после мъжа се пне да гледа малкото
    Аз да ви кажа честно - на държавата, ама грам не разчитам... За фирмата и назначението със задна дата - проблем няма (имам много приятели) и с осигуровките, плащаня, внасаня също (пак приятели на хубава длъжност), но незнам - не ме ли осигурява държавата след като аз уча? и не съм прекъсвала (с изкл. на няколко месеца лятото, за които ми е воден трудов договор и осигуровки)

Държавата те осигурява само здравно. Единствено можеш да си купиш трудов стаж. Ест, ако учиш висше образование. Има такава опция. Плащаш осигуровките(лични и от работодател-около 110лв на месец) и си осигурена. Това е единствената опция за теб.

Социални осигуровки и стаж иначе нямаш!
    Майка им да еба мръсна.... И това ми било държава... После защо хората предпочитат да живеят в чужбина и не си и помислят да се връщат... но какво се учудвам - в БЪЛГАРИЯ съм все пак...

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    krem4eto,brata na muja mi v momenta se vodi po mai4instvo,a maikata raboti,beb4eto ime na 6 meseca.Da,prosto prehvurlq6 mai4instvoto si na ba6tata(ili nq nqkoi drug rodnina,ima6 pravo da go prehvurli6 na vseki rodnina) i toi polu4ava su6tite pari,koito bi polu4avata ti ako si po mai4instvo.i poneje ti ve4e ne se vodi6 po mai4instvo,moje6 spokoino da raboti6 s dogovor.ako ti se vodi6 po mai4instvo i raboti6-tova e nezakonno i nemoje6 da ba4ka6 s trudov dogovor,a ako hvanat rabotodatelq ti-dupe da mu e qko.takiva sa ne6tata nai-kratko kazani.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си