.
Отговор в тема
Страница 2 от 7 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 162

Тема: Бременна

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Само здравно те осигурява. За всички осигурителни случаи-не. Трябва да си платиш осигуровките от работодател и лични сама. Сега нз какъв точно е размерът на осигуровки от самоосигуряващ. Но над 100 лв на месец ще е при всеки случай. Дори и при позната, пак трябва да платиш същото. Тук обаче има значение т.нар. осигурителен праг, който е в зависимост от длъжността, на която те назначават. Въпросът тук е дали си струва. Държавата ще ти даде 90% от това, на което си се осигурявала. При 220 лв-дава ти 198, а ти за да имаш осигуровки-трябва да дадеш 110...... Минималната от НГ става 240.

Минималното майчинство без детските е 128 лв и детски 22 лв....140. За 50 лв на месец не знам дали си струва да правиш такива шмекерии. Ест, ако не се осигуряваш на 600 лв......и пак трябва да дадеш 300, но държавата поне по 540 ще ти дава......

Град
    Свищов
    Дарла, мислех, че на база неговата РЗ се плаща...че каква е разликата-и той е родител!?! сега ще се поровя да проверя.

Весна, виж:
    http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=354263.0

П.С.Ние стресирахме горкото момиче. Как да не ти се отще да раждаш при тези обстоятелства. Смотано законодателство!

Повече от фен Аватара на VeSna
    Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    Само здравно те осигурява. За всички осигурителни случаи-не. Трябва да си платиш осигуровките от работодател и лични сама. Сега нз какъв точно е размерът на осигуровки от самоосигуряващ. Но над 100 лв на месец ще е при всеки случай. Дори и при позната, пак трябва да платиш същото. Тук обаче има значение т.нар. осигурителен праг, който е в зависимост от длъжността, на която те назначават. Въпросът тук е дали си струва. Държавата ще ти даде 90% от това, на което си се осигурявала. При 220 лв-дава ти 198, а ти за да имаш осигуровки-трябва да дадеш 110...... Минималната от НГ става 240.

Минималното майчинство без детските е 128 лв и детски 22 лв....140. За 50 лв на месец не знам дали си струва да правиш такива шмекерии. Ест, ако не се осигуряваш на 600 лв......и пак трябва да дадеш 300, но държавата поне по 540 ще ти дава......
    Аха... Ясно... еми незнам какво ще направя - ще се мисли по-късно, сега точно искам да се порадвам

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    krem4eto,dai da prem s tezi prikazki.na teb ti e o6te rano da misli6 za tova,a na bude6toto mai4e sega ne i e do tova to4no

Град
    Свищов
    Сори, че се отклоних.....просто ме е яд на държавата че нищо не прави за неосигурените бъдещи майки.....

Радвай се, ма внимавай с пиенето

Сори, че се отклоних.....просто ме е яд на държавата че нищо не прави за неосигурените бъдещи майки.....

Радвай се, ма внимавай с пиенето
    Спрях алкохола (от както започнах да се съмнявам), а цигарите намалих до 1 кутия (от най-леките) на 3-4 дни и мен ме е яд на държавата, но няма да се оправиме, мисля, по-точно надявам се да успея да се оправя с помощта на родители, мъж, роднини, приятели и т.н. Ще има лишения много ясно, но не е кой знае какво - ще се спрат ресторантите, парцалите (за мен и него), кръчмите и т.н. И пак за бебенцето ще има

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    Ami,mila,4akai da te uspokoq malko sled,kato s krem4eto te 6a6nahme malko moje bi.polojenieto ne e tolkova zle-nai-golemite razhodi sa v purvite 3-4meseca sled rajdaneto.no 6te ti dam primer s nas:v momenta s muja mi sme na edna zaplata-negovata i moeto mai4instvo.qnuari mesec zapo4vam rabota,a malkiq na qsla.ot vreme na vreme imam razni angajimenti,ot koito izpadat nqkakvi pari.vupreki,4e jiveem v zabutan grad i tuk zaplatite ne sa mn visoki,imame neobhodimoto-ebb4o si ima vsi4ko,nie ne sme li6eni ot mnogo ne6ta-pozvolqvame si ot vreme na vreme kru4ma,diskoteka,sabirame se po-4esto na doma6no.dre6ki,parcalki i takiva 4isto jenski ne6tica-ne se oplakvam,ne si kupuvam vseki den ne6to novo,no imam neobhodimoto i kogato naistina si haresam ne6to mnogo-bilo to,dreha,biju,obuvki ili kakvoto i da e vinagi se namirat.ne se kupem v pari,ne sme bogati-ne sme ot vis6ata klasa,no imam vsi4ko,koeto ni trqbva.estestveno,vinagi moje i o6te i iskame o6te i o6te,no kolkoto-tolkova.jivota ne svur6va,a i izlizaniqta ti i kontaktite s hora nqma da sa tolkova ograni4eni.Vsi4ko e preodolimo.

Град
    Свищов
    Разбира се. ще се справиш...не се съмнявам в това. Човек има ли желание-ще го постигне.

П.С. Аз все пак те съветвам да спреш цигарите докато си бременна и кърмиш. дори и малко да е никотина, пак влияе на бебето. Сприи и кафето и изобщо всичко, завършващо на -ин

Цитирай Първоначално написано от darla
    Ami,mila,4akai da te uspokoq malko sled,kato s krem4eto te 6a6nahme malko moje bi.polojenieto ne e tolkova zle-nai-golemite razhodi sa v purvite 3-4meseca sled rajdaneto.no 6te ti dam primer s nas:v momenta s muja mi sme na edna zaplata-negovata i moeto mai4instvo.qnuari mesec zapo4vam rabota,a malkiq na qsla.ot vreme na vreme imam razni angajimenti,ot koito izpadat nqkakvi pari.vupreki,4e jiveem v zabutan grad i tuk zaplatite ne sa mn visoki,imame neobhodimoto-ebb4o si ima vsi4ko,nie ne sme li6eni ot mnogo ne6ta-pozvolqvame si ot vreme na vreme kru4ma,diskoteka,sabirame se po-4esto na doma6no.dre6ki,parcalki i takiva 4isto jenski ne6tica-ne se oplakvam,ne si kupuvam vseki den ne6to novo,no imam neobhodimoto i kogato naistina si haresam ne6to mnogo-bilo to,dreha,biju,obuvki ili kakvoto i da e vinagi se namirat.ne se kupem v pari,ne sme bogati-ne sme ot vis6ata klasa,no imam vsi4ko,koeto ni trqbva.estestveno,vinagi moje i o6te i iskame o6te i o6te,no kolkoto-tolkova.jivota ne svur6va,a i izlizaniqta ti i kontaktite s hora nqma da sa tolkova ograni4eni.Vsi4ko e preodolimo.

Зная, че има и в много по-лошо положение от мен, но наложи ли ми се да избирам - забравям всичко за мен и гледам за него Иначе купоните и веселбата - живота не свършва с едно дете бе хора! само дето всичко трябва да е малко по-отговорно и в по-тесни ганици...

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    ^absolutno sum suglasna.
    a ot zdravoslovna gledna to4ka-ne e hubavo izvednuj da spira6 cigarite,6tom si aktivna pu6a4ka,no e preporu4itelno da gi spre6 po nqkoe vreme na bremennostta i taka da si ostane i do kraq.az li4no cigarite gi psrqh,no kafeto-ne uspqh.do posledno si pieh kafe,nai-ve4e si hapvai kakvoto ti e na du6a.haide,spiram pove4e s nastuvleniqta,4e sigurno zvu4a kato svekurva!

Цитирай Първоначално написано от darla
    ^absolutno sum suglasna.
    a ot zdravoslovna gledna to4ka-ne e hubavo izvednuj da spira6 cigarite,6tom si aktivna pu6a4ka,no e preporu4itelno da gi spre6 po nqkoe vreme na bremennostta i taka da si ostane i do kraq.az li4no cigarite gi psrqh,no kafeto-ne uspqh.do posledno si pieh kafe,nai-ve4e si hapvai kakvoto ti e na du6a.haide,spiram pove4e s nastuvleniqta,4e sigurno zvu4a kato svekurva!

Аз съм говорила с лекар - каза че за организма е стрес да спреш цигарите (поне 10-11 месеца след спирането "все едно да му спреш храната) и ще вреди на бебето много повече. Трябва да се намалят на максимално малко но да не се стресира организма, а никотина неможе да го изчистя за толкова малко (8-9 месеца) дори и да искам, иначе все тая дали ще ги спра (за мен)

ПС: това го казаха на сестрата на майка ми (преди 10-11 месеца роди) при една лекарка, която е на обучение била в чужбина (имало е 3 места за цяла българия и тя е едната от тях, която е одобрена), предполагам, че разбира

Град
    Свищов
    Не пуша, кафе-ще го спра-не бе бърка, обаче как ще спра алкохола хич не ми е ясно. не вечерям л с чаша вино, все едно не съм яла.......

Не пуша, кафе-ще го спра-не бе бърка, обаче как ще спра алкохола хич не ми е ясно. не вечерям л с чаша вино, все едно не съм яла.......
    И аз кафето мога да спра (по 1 на ден може), цигарите няма смисъл (обясних защо), алкохола пак не ме притеснява - по 1 биричка на ден-2 не е фатално, друго не пия вече

Супер фен
    VeSna, виж си личните.

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    За пушенето

http://www.cardiobg.com/content/bg/2...BD%D0%B5..html
    http://ilito82.moetodete.bg/blogpost_455_0.html
    http://www.lekar.bg/news-43/info-154...5%D0%B1%D0%B5/

За храненето (съвета "Хапвай каквото си искаш" на Дарла не е правилен)

http://healthyfood.info.bg/Advices/2...ancy-Diet.html
    http://dieti.gbg.bg/tema.asp?razdel=5&temaN=28
    http://www.biberonbg.com/info/hrana_i_bremennost.htm

Майка ми пушеше по 1 кутия на ден и ги спря веднага след като разбра че е бременна. Не знам как да ви го нарисувам че никотина вреди но е така.
    Ако си си пушила по кутия и изведнъж намалиш до 1-2 на ден и то от най-леките дали няма пак да е стрес а?
    А ако никога не си пушила много тогава и да ги спреш няма да е кой знае какъв стрес.

Това си е моето мнение и е изградено на това което аз знам по темата. Ако според теб няма да има проблеми тогава пуши. Не искам да те нападам

Дано всичко да е наред и много да ви радва живот и здраве като се роди

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    ^ami neznam koe mu e nepravilnoto pri polojenie,4e TRQBVA da qde kakvoto i se qde,nai-malkoto koeto e-kato i se doqde ne6to,a ne go hapne zapo4va da boli korem-stranno,no sum go izpitala!za6to da e vredno-ako ima6 v predvid figurata i eventualnoto ka4vane na kg-pulna glupost!Az dokato bq1h bremenna mi se wde6e adski mnogo luto-i qdqh luto v promi6leni koli4estva-nito sum imala kiselini,nito puk se e otrazilo na zdraveto na men ili deteto.koe u e vrednoto ne vijdam!ne vsi4ko e statistiki,statii i mneniq po spisaniqta!

Мега фен Аватара на teenems
    Честитооо ,да ви е живо и здраво и всичко най-хубаво !!
    JUDGE ME
    & i'll prove you wrong.

На колко си ?
    qm,piq,eba i biq , DuSHaTa v RaQ , HUq d0 Kraq

щом се радваш и аз се радвам
    I’d give my all to have
    Just one more night with you
    I’d risk my life to feel
    Your body next to mine
    Cause I can’t go on
    Living in the memory of our song

Мега фен Аватара на DevilWish
    Град
    Hasselt
    Лека бременност. Радвам се, че няма да убиите детето. =) Супер, че има толкова силни хора.И леко раждане след време.Момче, момиче няма значение важното е да е здраво =) Успех!

Мега фен Аватара на Rofl4e
    Успех на бъдещите родители!Дарла наистина ти даде много добри съвети(от нея можеш да научиш на тази тематика най много в този форум м/у другото),пожелавам ти лека бременост,безболезнено раждане и всичко най най на вас и бебчето!
    П.С. Много се радвам да видя акава тема във форума ни повечето съм бремена съм колко струва аборта или как да кажа на наще!
    П.С.2На колко си и от колко време сте с бъдещия татко?!

Цитирай Първоначално написано от BaTe_Martoo
    На колко си ?
    Moля ви се поне попрочетете част от отговорите - ти си 3 човек дето ме пита - септември навърших 19

Цитирай Първоначално написано от Rofl4e
    Успех на бъдещите родители!Дарла наистина ти даде много добри съвети(от нея можеш да научиш на тази тематика най много в този форум м/у другото),пожелавам ти лека бременост,безболезнено раждане и всичко най най на вас и бебчето!
    П.С. Много се радвам да видя акава тема във форума ни повечето съм бремена съм колко струва аборта или как да кажа на наще!
    19 и от 4 месеца сме заедно (малко е попринцип) но ми предложи брак (преди около месец) и аз се съгласих след 1 год.,но първо да живееме заедно... Така като стана една година няма да се чака А за раждането - от сега съм го решила ще бъде планирано разждане (т.е. оперативно) немисля да се мъча нито себе си нито околните...

nawitak sum za krystink

Мега фен Аватара на EarthShaker
    Цитирай Първоначално написано от VeSna
    Цитирай Първоначално написано от Rofl4e
    19 и от 4 месеца сме заедно (малко е попринцип) но ми предложи брак (преди около месец) и аз се съгласих след 1 год.,но първо да живееме заедно... Така като стана една година няма да се чака А за раждането - от сега съм го решила ще бъде планирано разждане (т.е. оперативно) немисля да се мъча нито себе си нито околните...
    поинтересувай се още по темата... наскоро бях чувал доста кофти ФАКТИ за неестественото раждане

иначе честито!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си