Цитирай Първоначално написано от slun4ice
Синдел аз съм ходила на психолог за наистина сериозен проблем когато бях на 15. Не ми е и споменавала жената за хапчета. Трябваше да ходя 2 пъти в седмицата и после само по веднъж но прекратих всичко защото просто с въпросната психоложка нещо не се разбирахме.
За да ходиш на психолог трябва да си пасвате. Трябва да ти вдъхва доверие. Точно за това е и толкова трудно да си намериш подобен специалист. Не можеш да отидеш при първия който намериш защото просто няма да ти е от помощ и само ще се изнервиш и депресираш още повече.
Смятам че има неща които не можеш да споделиш с приятел или роднина. Има неща които трябва някак си да излязат но не можеш да ги кажеш на някой близък. Много хора рисуват, пишат, пеят бла бла и това за тях е вид терапия. Много други обаче не могат така да си решат проблемите.
Въпроса е в това че повечето не искат да признаят че имат нужда от помощ и си мислят че който ходи на психолог е луд и ненормален и е нещо лошо.
Напълно съм съгласна. Иначе и на мен ми се наложи преди години да посетя психотерапевт, но също не си паснахме. 2 пъти седмично без медикаментозно лечение.