- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Закон за вечерния час
В интернет видях това
След 22 часа децата до 14-годишна възраст няма да могат да излизат без пълнолетен придружител. Това реши вчера парламентарната комисия за децата, младежта и спорта.
Според вас това правилно ли е и ще се спазва ли?И искам да попитам тези под 14 години смятат ли да излизат и след 22 часа?
Над 14 съм - не ми дремеИначе и 22 ви е късно ...
we give it all.
Според мен е нормално това, което са решили. Аз като бях на 14 години имах час. Баща ми ме караше към 9 и 10, НАЙ-КЪСНО 10 да съм у дома. Ако закъснеех, моментално ме наказваха. Единствено пред блока съм стояла до по-късно.
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
* * *
що направо като излезете от шкембетата на майките си не отивате директно в дискотеките да друсате и пушите??
под 15 години - МАКСИМУМ 9 часа!
Редактирано от ^npocTo^a3^f^
2 точка от правилника!
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
Аз лятото съ до 10,сега...мнного рядко до 9 и нещо примерно...ама супер рядко...
А и неме ебе мнгоо за тоя вечерен час...тоя на мама и тати е по важен![]()
Мисля, че и до сега имаше такова нещо, но ме мързи да търся в момента. Както и да е...
Много правило! Въпреки че това и със "закон" да се наложи, докато има безотговорни родители, ще има и малолетни дечица навън и по заведенията през малките часове на нощта, които се напиват като свине, друсат се и се "опрашват" по тоалетните...![]()
Законът го има от сигурно 5-6 години. Така или иначе не е подействал. Няколко пъти ченгетата влязоха в някой и друг интернет клуб или дискотека колкото да отчетат дейност и това беше. Тая поправка нищо ново няма да донесе. Всички ги знаем ченгетата как и колко прибират за това че стоят пред дискотеки докато вътре се продават амфети, какво остава да им дреме дали си на 13 или 14 :/
1. България е еднонационална, монолитна държава, неподлежаща на разделяне по нито един от следните принципи: верски, етнически, културен.
Съгласен съм със закона. Не искам да ходя по дискотеки ( за хора над 18 год) и вътре да има ята от 15-16 годишни, ударили шише водка и по 1-2 линии и да ми се правят !![]()
Първоначално написано от Say It Right
Еми аз така или иначе съм до 10 часа..ама съм почти на 15Единствено ако остана до 2-3 някоя събота (на 1 година - два три пъти макс
) да ходя на бар..
![]()
как 10 бе...зимата 7 30 ,лятото 9 00![]()
Малолетните до 22, непълнолетните до когато си поискат ли бе![]()
И аз това щях да попитам...Първоначално написано от Аз съм БЪЛГАРЧЕ
>>> House Music <<<
В България законите не се спазват!Докато родителите сами не стават по-отговорни и взискателни към децата си, нищо няма да се промени...
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
От една страна съм против. Мисля, че това е работа на родителите. Те са хората, които трябва да решат, до колко часа детето им може да стои само на вън. Да, но след всички тези убийства, стана ясно, как се грижат родителите за това. В такъв случай, щом семейството не може да си свърши работата, по-добре държавата да го направи.![]()
Абе има го още в стария закон и за малолетни и за непълнолетни...за едните мисля беше 9 за другите 10...
1. България е еднонационална, монолитна държава, неподлежаща на разделяне по нито един от следните принципи: верски, етнически, културен.
И да и не
да защото някои лапета се мислят за големи газари и стоят до 11 часа
аз сам на 14 и лятото 10 часа не съм ли вкъщи ми четат 10 минути конско а тва ме нерви
от друга страна нз кой го каза че единствено родители са тези които решават кога детето им да се връща вкъщи но според мен за такива родители-глоба най-малко 100 лева
Поне, като излизате по-докъсно си носете у вас личните карти, да не реши някой да ви провери, имайки се предвид, това че някои макар и непълнолетни, стоят до доста късно навън.![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
^ по-хубаво не ги носете
веднъж милиционеритие ни се караха за нарушаване наа общ. ред и на тези дето имахме карти ни писаха разни работи .. а на другите нищо
второто май беше![]()
ам да, това и аз го знам :Р
яко се правеха на важни .. ама такова е![]()
и аз съм на същото мнение аз преди да навърша 16 ме пускаха .... сяка вечер разично ама най късното беше 9 максимум 9 и 30 ... сега като съм на 16 ... пак си се прибирам в 9 :30 щото ... и аз не знам .. що не че не ми дават до по късно ама не мисля че некви хлапета като нас ... щото ние сме си точно такива трябва да висят наистина до късно ....Първоначално написано от _SL_
RestInPeace Smacy! Ti vinagi shte si v men ... Obicham te!
не знам дали е тук мястото да попитам дали мога да хода на дискотека или заведение късно вечер като съм на 16 и съм с придружител сестра ми която е на 18 ?
Напълно подкрепям вечерния час!
ЗА свободата, ПРОТИВ слободията!!!
"Evil is powerless, if the good are unafraid."
- Ronald Reagan, 1981
ами аз съм на 15...тва ме засяга... мисля 4е наистина е хубаво от гледна то4ка на това 4е за мене не е нормално 12-13 годишни деца сяка ве4ер в амор и сякви подобни долнопробни дискотеки да правят глупости... аз не се притеснявам от това защото мн лесно мога да изляза с приятеля си който е над 18...но относно за това 4е щели да проверяват по дискотеките мисля 4е това ще трае най много 1 месец...не мисля 4е в наща държава може да се спазват толкова строги закониако някой не е съгласен да каже
![]()
If you judge people, you have no time to love them.
Mother Teresa