.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18
    Супер фен Аватара на raduna
    Град
    ТУК

Етично ли е да се клонират хора?

Аз мисля от време на време по въпроса и смятам, че това е абсолютно неморално..... Клониране и създаване на органи - да, но не и създаване на един цял човек по подобие на някой друг.

Мега фен Аватара на EarthShaker
    много ли е етично да се колят по 1000 животни в секудна, само заради изтънчения вкус, на някой който не може да яде БОБ?

етичните неща в нашето общество не са на почит.. след няколко години клонирането на хора ще е факт.. а след 10-15 нещо напълно нормлано

Аз не искам да имам клонинги уе

Клонирането на хора, няма да го пребъде.Ще клонират органи и това е.
    Иначе клинаренето на хора е...тъпа идея.

Не виждам много приложение, освен ако не измислим някакъв начин за brain transfer.
    То иначе какъв е смисъла - да се създават изкуствено повече хора, като дори тези които сега ги има са много?
    Greets

Chupacabra кърти мивки, фаянс, теракота и т.н.

Град
    ТУК
    Смислълът е в това да се види до къде и до колко е напреднала науката и какво сме в състояние да постигнем и ДАЛИ ще успеем да клонираме и човек. Аз мисля, че самите опити за подобно нещо са осъдителни... Какъв беше смисълът да клонират овце?

Град
    ТУК
    Цитирай Първоначално написано от EarthShaker
    много ли е етично да се колят по 1000 животни в секудна, само заради изтънчения вкус, на някой който не може да яде БОБ?

етичните неща в нашето общество не са на почит.. след няколко години клонирането на хора ще е факт.. а след 10-15 нещо напълно нормлано
    Съгласна съм с теб за етиката, само не мисля, че клонирането на хора ще е факт толкова скоро, поне не и легално, а и все още надали науката е напреднала наистина чак толкова. Но не бива и да се опитва да напредне...

Град
    ТУК
    Цитирай Първоначално написано от buffalo88
    Аз не искам да имам клонинги уе
    ммммм, Mos def, браво, браво

Град
    ТУК
    Аз за органите мисля, че е добре да се клонират, защото някой има нужда да речем от бъбрек...не е нужно да чака трансплантации, а получава подходящ за него орган...

...
    Ако не се лъжа, органи могат да се получат от стволови клетки(извлечени от ембриони), смисъл, все още се търси начин да се "препрограмира" клетка, за да създава определени органи, това съм чел, доколко е вярно не знам

Град
    тук таме
    Нищо ненормално няма,това е просто следващия еволюционен етап.Дори и на много хора да им се вижда не етично и аморално всъщност клонирането в бъдещето ще спасява човешките животи.Въпреки че не сме наясно какви отрицателни ефекти ще донесе клонирането и да не ни допада,това е неизбежното бъдеще.
    "Митът за Христос ни свърши много добра работа..."Папа Лъв Х
    "Верните слова не са красиви, красивите слова не са верни." Лао Дзъ
    "Това което не ме убива,ме прави по-силен"Ницше
    http://bezbog.blogspot.com/

Мега фен Аватара на DimovB
    Град
    Стара Загора
    НЕ

Мега фен Аватара на 5StaR
    Град
    7 hills..
    da klonirat men, ako sa su6tite genii koto men , 6e cukame wow zaedno i 6e ma4kame vsi4ko
    The Spark

най-тъпото нещо, което чух за днес... клониране на хора ?!
    ако това стане, след векове съвсем ще се обърка теорията от къде е произлязъл човека..едни ще казват, че хората са клонирани, други ще казват друго..и какъв ще е този човек, който няма да е създаден от мама и тате
    това е една абсолютна глупост..

П.П: За клонирането на органи обаче се съгласявам

Град
    40 Miles from the Sun
    Сестра ми правеше някъв доклад за клонирането на хора тея дни и от това, което случайно чух от нея.. съмнява ме скоро да клонираме хора. Мисля, че имаше само едно клонирано бебе, но резултатите били достатъчно отрицателни, за да се забрани в бая държави ( в България май не е, ама то докато стигне до нашите учени .. ;дд ). И някакви крави клонирали, но те започнали да се разболяват от много странни (за кравите) болести. о.О

trqbva mi edin kloning da go pra6tam na daskalo, a az da si diveq

Етично е.

Не е етично науката да регресира.
    Това може да помогне на евгенетиката.

Повече от фен
    Град
    SoFia
    Не
    www.Webcreativen.com - Find your creative web solution!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си