- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- За Фитнеса - време за тренировка
Повече повторения ,по - малка тежест = релефПървоначално написано от Liar
По - малко повторения ,по - голяма тежест ( концетрирано ) = маса
1)Прави клекове и въобще не си блъскай главата да си слагаш тежести на гърба ,абсолютно нормални ,но добре изпълнени клякания ,много е важно да не се прегърбваш ,това като че ли важи за всяко едно упражнение ^^.
2)Има един уред ,който се нарича лег преса и е доста ефективен поне според мен и макар да се товари лесно на него ,ти недей да си слагаш по голяма тежест от 20кг ,прави повторенията като пускаш възможно най - близо до тялото ти и при избутване на товара недей да разгъваш напълно краката си ,не бързай !
3)За коремче естествено коремни преси ,вдигане на краката от лег ,къси ротации ( това е на тази машината ,която има един почти затворен кръг ,за който се хващаш и се въртиш ^^ )
4)" Задника " е вкючен в някои от горните упрважнения ,но много хубаво упражнение е да коленичиш ,отпускаш се напред като се крепиш на ръце и повдигаш крака си на горе ( бавно ) има си и машина естествено ,но за съжаление не я използвам и не мога да ти помогна с името
5)Тези упражнения доста ще те стегнат но има и други естествено - разгъване ,сгъване и повдигане на краката за тези 3те ти трябват уредите ,помоли инструктука да ти ги покаже ,не ползвай големи тежести няма никакъв смисъл ,малка тежест ,изчистено ,много повторения
Колкото до колко пъти ,ами за повечето упражнения ми се струва ,че не е добре да правиш под 20 на серия като имаш на предвид ,че тежестта ти трябва да не е много ,но това дефакто зависи от човека ,струва ми се ,че почнеш ли ще можеш и сама да прецениш ,тези упражнения не изискват кой знае каква техника ,затова няма да ти е нужна особена помощт.Успех !![]()
![]()
![]()