Някои неща са си просто задължителни...
-Винаги бъди с чиста коса! Забелязва се , а и ще ти е адски некомфортно ако се е омазнила , има пърхут или тн...не допускай това да става.
-Дори да не си правиш някаква супер яка прическа , старай се да я привеждаш в приличен вид...използвай продукти (гледай да са качествени ) , които са подходящи за твоя тип коса! И също така е добре да имаш под ръка пяна,лак или гел за да оформиш нещо.
-Почиствай лицето си ежедневно! Препоръчвам ти Garnier pure 3 in 1...но аз в момента съм с 1 почистващ гел на Clean and Clear и съм доста доволна.Също така трябва да имаш и тоалетно мляко за почистване на грим.След почистване на лицето е желателно да го намажеш с подхранващ крем за лице подходящ за ТВОЯТ ТИП кожа.
-Поддържай се във форма.Спортувай,избягвай вредните храни като чипсове,газирани напитки и тн.Ако имаш възможност ходи няколко дни в седмицата на фитнес.
-Задължително се обезкосмявай! Адски ми е неприятна гледката на момиче с обрасли вежди , дори мустаци , крака , ръце , подмишници...не забравяй и интимните части! За по - добра хигиена и комфорт!
-Поддържай ноктите си чисти! Ако имаш възможност ходи на маникюрист , ако не - оформай ги , дори да не са дълги нека са хубави! Използвай заздравител и се лакирай подходящо!
-Козметиката ти задължително трябва да включва и продукти против изпотяване ( предлагам ти rexona стикчетата) , както и дезедорант или парфюм за ежедневна употреба!
-Грижи се за кожата на тялото ти! Използвай подхранващи кремчета за тяло след къпане.
-Гримирай се, ако искаш естествено , но внимавай! Подчертай красивите ти черти! За да не е натрапчиво и за да го използваш всекидневно подчертавай очите си с черен молив и по желание спирала.Ако имаш петна по лицето си , белези , неравен тен или някакви несъвършенства използвай качествени пудра или фон дю тен. Ще дадеш 10-15 лева отгоре най-много , но няма да съсипеш лицето си! За устните особено в студеното време използвай балсами за устни , предлагам nivea. По желание червило или гланц, какъвто отива на кожата и косата ти.
-Обличай се стилно. Както ти харесва , разбира се , но бъди със собствен стил , отличавай се от другите и подбирай сладки дрешки , аксесоари и бижута , които ти подхождат , както и според случая.

Това е общо взето , ако се сетя нещо ще допълвам.