.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 87

Тема: Ясмин...

Ясмин...

Айде и аз да пиша един път тук

Такааам..днес ми дойде и...отидох в аптеката,за тампони и Нимезил,ама гледам на рафта-Ясмин и викам...абе що не си взема?
    И си взех,отидох в нас...седнах прочееееетох цялата книжка и общо взето нищо не разбрах,но пишеше,че ако започваш хапчетата за пръв път...почваш в първия ден на менструацията. И тъй като днес ми дойде,си избрах удобен час и си пих хапченцето.

Имам няколко въпроса...
    Пише:

Ако приемате за пръв път и сте приели в първия ден на менструацията,Ясмин започва да действа незабавно,не е необходимо да използвате друг контрацептивен метод. Ако започнете приема след 2-5 ден на цикъла ви и в този случай трябва да използвате и друг контрацептивен метод(бариерен) в първите 7 дни на прием на таблетки.
    Тааа..тва значи аз сега съм си защитена вече...само питам де

Другото,което ме интересува...гледам насам-натам по форумите...много хора се оплакват,че като започнат таблетките и имат менструации по 1 месец после Което за мене е ебасииии...
    Аз си викам...ше ми намали и ше ми бъде по-малко,сега чета..продължава ми 10 дена,продължава ми 1 месец...леле! Аз толко време не мога да издържа... И най-спокойно си отговарят...организма не е привикнал...след 3 месеца ще се оправи...
    Да бе...3 месеца без секс

Някой ползвал ли е и какво е мнението ви...

По принцип аз съм на Линдинет, но Ясмин са по същия начин нискохормонални така че няма голяма разлика. Преди тези бях на Регивидон и при тях нямах проблеми, с тези обаче един месец ми прецапваше такова, не беше чак като менструация, с ежедневни превръзки се оправях. Това се дължи на хормонален дисбаланс. Има шанс да ти се получи и на теб, но то е от време на време и едва ли ще ти попречи да правиш секс, при мен не беше проблем. Иначе те съветвам да почакаш поне 10 дни преди да правиш секс, моята генеколожка така ме посъветва да дам шанс на хапчетата да подействат със сигурност.
    Най-добре щеше да е да идеш на генеколог, защото има шанс тези хапчета да не са за теб, в смисъл има жени, които се нуждаят от по-нискохормонални таблетки и такива, които трябва да ползват високохормонални. И още нещо- не забравяй че хапчетата са добра защита, но съществува шанс от забременяване, така че ги взимай като по часовник и все пак не позволявай на приятеля си да свършва в теб, в смисъл ако се изтърве добре ама нека не е нарочно, защото всичко се случва!
    Sometimes I get so weird
    I even freak myself out
    I laugh myself to sleep
    It's my lullaby
    Sometimes I drive so fast
    Just to feel the danger
    I wanna scream
    It makes me feel alive

Е аз за такова зацапване...нямам проблеми. Ама ако си е много...пфф...няма да го издържа.
    А за сигурноста...и при нея нямам проблеми. Всмисъл...аз съм си свикнала с презервативи и даже си ме е страх да го пусна без презерватив. Може да си направим тест за болежки и тогава...
    Ама все пак след време...не знам...
    те за какво са тия хапчета,след като пак трябва да свършва навън.
    Още не съм си решила как да е,но пък мисля,че щом се водят контрацептив...трябва да помагат. А и като гледам процента им на сигурност се доближава до презервативите...стига да се приемат правилно,все пак

hottie
    Guest
    Относно менструациятя за всеки е индивидуално. Аз съм ги пила по лекарско преписание и нямах проблеми. Други хора, които ги пият на своя глава имат продължителен цикъл, болки, напълняване и пр.

Според мен не си постъпила разумно да си го купиш ей така, защото са хормони и може да имаш неприятни последствия.

Еми точно заради това ги взех...нали уж са ниско дозирани...
    Всмисъл...нямам никакви проблеми...здравичка съм си отвсякъде, "да чукна на дърво" и за това не ходих на лекар.
    И все пак пих хапчето преди 5-6 часа...рано е да кажа,но нямам проблеми. Освен,че съм нервна,ама тва е от четене на незадоволителни мнения
    Както и да е...не мисля да се нервирам...надявам се всичко да мине добре и да ми понесат. Ако имам значителни проблеми ще си отида на лекар.

Град
    On top Drugs of choice: Nicotine Caffeine and Gaming
    Момиче, ти не си добре. За тези лекарства задължително се ходи на лекар. Нискодозираните не са сигурни, ако ги пиеш на своя глава. По принцип Хапчето дава 100% защита от бременност, ако се приема правилно. Марш на гинеколог, за да ти каже какво да правиш. Още днес сутринта!!!

Цитирай Първоначално написано от Schneeflocke
    Момиче, ти не си добре. За тези лекарства задължително се ходи на лекар. Нискодозираните не са сигурни, ако ги пиеш на своя глава. По принцип Хапчето дава 100% защита от бременност, ако се приема правилно. Марш на гинеколог, за да ти каже какво да правиш. Още днес сутринта!!!
    Офф...ще ида ако имам проблеми казах. Знаеш ли колко трябва да чакам за час
    И как може едно противозачатъчно да не е сигурно??? За какво ми е тогава...да ми регулира менструацията и теглото...ми добре са ми.
    Аз не мисля,че е толкова сложно като приемане...От първия ден на менструацията взимам първото и така всеки ден,в един и същ час (навила съм си аларма,даже за да не забравям) и след като свърша хапчетата ги спирам за 7 дена през които ми идва и на осмия продължавам със следващата опаковка.
    Какво може да сбъркам...при условие,че за всяко нещо си питам и съм по-внимателна

Град
    On top Drugs of choice: Nicotine Caffeine and Gaming
    Количеството хормони, необходимо за предпазване от бременност, зависи от много неща: ръст, килограми, метаболизъм, собствените ти хормони. Ако хапчето не е подходящо, то само ще ти регулира цикъла. Да не говорим за това какви странични ефекти имат. А ти какво разбираш под "проблем"? Ще отидеш, като забременееш ли? По демоните, дори Аспирин може да е фатален, а ти си играеш на "чичо Доктор" със здравето си........ Ама то си е твоя работа, де.

Голям фен
    Град
    Плевен дге!
    Уффф... добре, че съм се родил момче!!!
    97% от младото населението на България не могат да смятат, ако си от останалите 7% сложи това в подписа си!

И аз взимах Линдинет и проблеми с цикъла не съм имала, даже обратното от 5 дни ми стана на 3 и при тва беше изключително малко като количество. Най-хубавото беше това, че нямах никакви болки по време на цикъла, до преди това се късах от болки първите 2 дни. По м/у другото ми ги предписа гинеколога ми може да има значение не знам, но съм за предписание на док. Аз имах проблем с храненето една хапка повече на вечеря от колкото мога да поема и ходих да повръщам и ги спрях, но от тогава цикъла ми стана като часовник идваше ми точно на 28 дни и без никакви болки. Така че аз съм за противозачатъчните

hottie
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от sexita
    Еми точно заради това ги взех...нали уж са ниско дозирани...
    Всмисъл...нямам никакви проблеми...здравичка съм си отвсякъде, "да чукна на дърво" и за това не ходих на лекар.
    И все пак пих хапчето преди 5-6 часа...рано е да кажа,но нямам проблеми. Освен,че съм нервна,ама тва е от четене на незадоволителни мнения
    Както и да е...не мисля да се нервирам...надявам се всичко да мине добре и да ми понесат. Ако имам значителни проблеми ще си отида на лекар.
    По принцип лекарят ти изписва хормонални изследвания и на базата на резултатите ти предписва подходящите противозачатъчни. И пак казвам, не за друго ами просто после може да имаш кофти последствия : окосмяване, напълняване, гадене, кървене и може да настъпи хормонален дисбаланс след спирането им, което може да доведе и до затруднено забременяване в последствие.
    Иначе има и по-ниско дозирани. Хапчетата си пазят нормално от първия ден. Не забравяй 7 дневната пауза. Ако нещо усещаш, че не ти действат добре изчакай по-добре края на опаковката, за да ги спреш. Ако усетиш засилен апетит може да е от тях.

Re: Ясмин...

Цитирай Първоначално написано от sexita
    Айде и аз да пиша един път тук

Такааам..днес ми дойде и...отидох в аптеката,за тампони и Нимезил,ама гледам на рафта-Ясмин и викам...абе що не си взема?
    И си взех,отидох в нас...седнах прочееееетох цялата книжка и общо взето нищо не разбрах,но пишеше,че ако започваш хапчетата за пръв път...почваш в първия ден на менструацията. И тъй като днес ми дойде,си избрах удобен час и си пих хапченцето.

Имам няколко въпроса...
    Пише:

Ако приемате за пръв път и сте приели в първия ден на менструацията,Ясмин започва да действа незабавно,не е необходимо да използвате друг контрацептивен метод. Ако започнете приема след 2-5 ден на цикъла ви и в този случай трябва да използвате и друг контрацептивен метод(бариерен) в първите 7 дни на прием на таблетки.
    Тааа..тва значи аз сега съм си защитена вече...само питам де

Другото,което ме интересува...гледам насам-натам по форумите...много хора се оплакват,че като започнат таблетките и имат менструации по 1 месец после Което за мене е ебасииии...
    Аз си викам...ше ми намали и ше ми бъде по-малко,сега чета..продължава ми 10 дена,продължава ми 1 месец...леле! Аз толко време не мога да издържа... И най-спокойно си отговарят...организма не е привикнал...след 3 месеца ще се оправи...
    Да бе...3 месеца без секс

Някой ползвал ли е и какво е мнението ви...

Да, защитена си още след приема на първата таблетка. И да, това означава, че момчето може да свършва в теб, без неприятни последици. Не знам от къде си ги чела тия работи за цикъла, обаче цикълът ти всъщност намалява и като количество, и като продължителност. Възможно е първият месец да се появи едно много неприятно кървене (неприятно е, защото продължава мн дълго време) и ако се появи още когато за пръв път го забележиш, се обади на чичо доктор, за да направи така, че то да спре. Ако го потърсиш на 2-3 ден, след като е започнало, ще си върви около 10-15 дни

Има вероятност от напълняване, но при мен беше само за 2 месеца и след това килограмите се свалиха от самосебе си. Много приятен ефект е, че ти растат гърдите

В момента за друго по-съществено не се сещам...

И да, приемам Ясмин, моя приятелка също ги приема. И двете сме си много доволни Препоръчително е поне да звъннеш на личния гинеколог, за да му съобщиш, че пиеш Ясмин.

Еми, това е от мен... Дано съм била изчерпателна

Ами Sexita иска просто някой да я увери, че е постъпила правилно. Така излиза от нейните писания, но май, че не е права. Стози начин на мислене след около 9 месеца може и да има радост в къщи.

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Всички сега изписват Ясмин. Никой няма да тръгне да й прави хормонални изследвания освен ако тя сама не си поиска а то много малко момичета се сещат да питат въобще.
    Аз пих Ясмин около половин година и нищо ми нямаше. Даже зацапване!
    Сестра ми ги пие вече почти година - и тя няма оплаквания.
    Ако не пушиш, нямаш някой от здрвословните проблеми описани в листовката и си пиеш си хапчето редовно едва ли ще ти стане нещо...
    Аз лично се чувствах достатъчно защитена с тях и не използвах презерватив когато ги пиех.
    На мен гинеколога ми каза обаче да изчакам 1 месец преди да почна да го правя без други предпазни мерки за да се уверя че действат.. Някои казват че една седмица е достатъчна но аз си изчаках да ми дойде пак и да започна второ блистерче преди да им се доверя напълно

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    samo da te svetna,4e da pie6 protivoza4atu4ni,koito ne sa ti izpizani ot ginekolog e aaadski bezotgovornost-ne trqbva daima6 problem,za da otide6 pri nego,az zapo4nah da piq Qsmin,no imenno za6toto sa nisko-dozirani imah postoqnno kruvote4enie-2meseca bez da spira-tu silno,tu slabo i edvam zacapva6to,ama go ima.Toi mi gi smeni na Regulon i sega nqmam problemi-6to za kon s kapaci trqbva da si,4e da ne se posuvetva6 s ginekolog-tova ne ti e tic-tac!

E какво...обадих се на личната ми лекарка и и казах и тя каза същото като slun4ice...
    Ясмин се изписва най-често защото е най-съвместим с организма и е подходящ почти за всеки. Каза да си прочета листовката за да се успокоя...аз го направих отдавна и ако се страхувам за нещо да ида на генеколог. И установих,че от всичките ми приятелки които пият противозачатъчни само братовчедка ми е с предписан Ясмин...всички други са си го взели сами и нищо им няма.
    Вие пък какво ме стресирате тука... Само да си тровя нервите цяла вечер. Нямам никакви странични ефекти за сега...това го казах и на лекарката ми,която ме пита дали ми се вие свят и т.н. и имам нормално кръвотечение...даже слабичко за втори ден,но то по принцип ми е различно. Нямам болки в корема за което много се кефя,а за секса без предпазни мерки...аз сега няма да тръгна да правя секс без презерватив или изобщо когато съм в цикъл...така,че няма проблеми. Просто ми беше интересно да питам.
    А и както казах мисля пак да се пазим с презерватив докато не си направим изследвания за венерически болести.

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    И Логест, и Диане ми влияеха добре, а никакви хормонални изследвания не са ми правили. Логест обаче хич не ми помогнаха-трябват ми доста високо дозирани, че да спрат да растат кистите.....

Мега фен Аватара на DevilWish
    Град
    Hasselt
    Моите противозачатъчни са различни, но ще ти отговоря.Цикъла ми стана по-къс От 7 дни сега е 4-5 и тече по-малко Вече 3 месеца някъде го правя без кондом и той свършва в мен и няма проблеми (да чукам на дърво). Но при първото пиене поне 1 седмица след цикъла аз ако съм на твое място ще се предпазвам

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    ^na moite-Regulon-si pi6e,4e v purvata sedmica ot priema im e preporu4itelno da se izpolzva i dr metod na kontracepciq.

Цитирай Първоначално написано от DevilWish
    Вече 3 месеца някъде го правя без кондом и той свършва в мен
    какво е чувството?

Супер фен
    Град
    Plovdiv,Kalofer,Montana
    ^da svur6i v teb lli?-normalno....prosto use6ta6 kak bukvalno se iztrelva na lunata ot udovolstvie!

Ясмин в момента е най-предписваното ОК ... само където е хубаво да се пие от по вече хормонално уравновесени жени ... поне 19-20г... На мен ми изписаха новинет (нискодозирано, като ясмин) но ми се оказа леко, и гинекол. го смени ... а междувременно ми предписа едни хапчета пак хормони, за спиране на кървенето ... Така че ако не ти спре на време и се удължи с 3-4-5 дни отиди все пак на гинеколог, е за друго, ами е неприятно цял месец да не правиш секс заради зацапване...

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Къде по 3 дни менструация. На мен този месец ми беше 7 дни! Обилно, но за разлика то друг път-безболезнено. Иначе ме спуква от болки.

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Цитирай Първоначално написано от blackfate
    само където е хубаво да се пие от по вече хормонално уравновесени жени ... поне 19-20г...
    Всъщност не е така. Ясмин е най-предписвано точно на млади момичета 16+

Aз съм на 19

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си