- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Елитните гимназии в София ?
Елитни са само немската и френската... Другите са бози.
Fall down seven times..
Stand up eight.
E сега никой не говори за учениците..става въпрос за учителитеПървоначално написано от Nikneg
![]()
Sunrise and the new day's breakin' trough
The morning of another day without you
And as the hours roll by
No one's there to see me cry except the sunrise
The sunrise and you...
тогава можееПървоначално написано от Balooon
![]()
Елитни гимназии,дрън-дрън.Зависи какъв ти е преподавателя.Аз уча във 2АЕГ и мога да кажа,че има учители,които просто не стават,но има и такива,които спукват от учене.Имам и приятелки във 164 ГПИЕ,1 АЕГ,91ГПНЕ има и доволни,има и недоволни,така че..Имам и приятелки ,дето ги приеха в т.нар. квартални училища,но пък знаят много повече от някой в 'елитните' гимназии.
И това ,че бала на определено даскло е еди-колко си,нищо не значи.
ПП:Па темата 1 АЕГ и 2АЕГ,няма смисъл да спорите.Непрекъснато се местят преподаватели от едното в другото даскало,така че 1,2 все тая,ако искаш ще научиш нещо,ако не..
ПГИЧЕ"Свети Методий" мисля че е горе долу добра.Имам позната,която завърши миналата година и беше доволна.Иначе немската също е страшно добра,но от всички аз бих избрала френската,просто заради езика,но ти решаваш и трябва да го обмислиш,все пак доста време ще си там.Все пак аз мисля,че трябва да се информираш и за не толкова елитните училища,защото всеки иска елитно училище,но не винаги се получава.Успех![]()
ПГИЧЕ беше на първо място в желанията ми преди 5 години, приеха ме с 3 по математика и 4 по БЕЛ.
ПГИЧЕ ? Извинявай, но не знам какво означава...би ли ми казал/а ?
Иначе... Според езиците, най-ми се отдават и ми харесват испански и английски... Но според останалите неща...идея си нямам, хора.![]()
. . . supercalafragalisticexpiellidosous ♥ . .
Гимназията за древни езици и култури,най-добрата,но трябва да държиш отделен изпит,защото не е към МОН,а към менестерството на културатаако искаш повече инфо пиши на личен ще ти обясня за обстановката,изискванията, възможностите и т.н.
![]()
И аз съм 7ми клас - насочил съм се към езикова - (91 НЕГ; 2-ра немска също е мноого добра!!! ; Френска ; Испанска.. и СМГ - немска паралелка )
Офф аз сега съм се психясала, че нищо не знам, че съм мн зле по мат и бел и ... че ще се проваля на изпитите и от там няма да ме приемат никъде... Ужас!![]()
. . . supercalafragalisticexpiellidosous ♥ . .
Тия езикови гимназии са ви изпили съзнанието.колкото се отнася до 1анг гова е най-голямата грешка за всички 7мокласници.
По-добре ще е да учите в професиоланите гимназии и математически или у-ща за изкуства,в крайна сметка всички излизаме с езици,но не всички със знания и умения,а в ез гимназия няма как да стане.
Успех![]()
^![]()
А ти учиш в аег така ли?
Пълна глупост са техникумите. После като решат лапетата да учат в някой ВУЗ ще наливат пари за курсове, за да достигнат нивото на езиковите гимназии. Защото общообразователните предмети( без бел) се учат в най- добрия случай до 10клас. От техникума получаваш някаква диплома, която после успешно можеш да си я биеш по главата.
^ И са що ти говориш наизуст? Има едно елитно училище, в което общообразователните предмети също се учат до 10. клас, а успеваемостта на учещите там да влязат във ВУЗ са, да не кажем 100, но 99.9 процента.
ПГИЧЕ - професионална гимназия за изуч(аване на чужди езици, някой попита кво значи.
18 - не ти го препоръчвам.Уча там вече трета година (9 клас съм).18 е училище,в което можеш да получиш идеална подготовка до 7 клас,но след това е просто кошмар!Разбира се,че има и значение на кои учители попадаш,но ще се прецакаш като цяло.Водят го за елит,а всъщност за повечето е квартално у-ще!
Късмет!!!
Ми какво да ти кажа, учи си там в техникума и после блъскай пари , защото ти се учи право например, пък история си учил до 10клас. Имам бая познати, които заради временно увлечение по някакъв предмет са кандидаствали с него и се проклинат. Ама после си проши парите щом ги имаш.Първоначално написано от afterforever
133 СОУ "А. С. Пушкин"
1. Подготовка на учениците - подготовката на учениците в училището е много добра, учителите държат да се внимава в час и да си с написани домашни. Тук няма опцията слаб ученик, ако се наложи да останеш на поправителен, забрави, по-добре си търси ново училище.
2. Учители - те са иснитски педагози с реални знания, които не целят да убият времето с преподаване, а да те научат и направят човек.
3. Съученици - учениците са добри, поне в моя клас, културата е на много високо ниво, ако не сушаш доста лесно изхвърчаш.
4 Сграда - разположено е в центъра на София, на доста удобно място, сградата не е в много добро състояние, тъй като общината не дава пари.
5. Дисциплина - тя е на изкючително високо ниво, за най-макото провинение кажи чао на училището.
6. Концерти - разполага с добре оборудвана актова зала с видео и аудиотехника, голям набор от симбекове, текстове и плейбекове, като в часовете по музика се пее това което ти е на сърце, а не песни от рода "Пляс, пляс ръчички".
7. Проекти - училището участва в доста проекти.
8. Часове - във вторник, когато има 8 часа са по 35 мин., а в останалите дни по 40 мин.
9. Извънкасна дейност - силно развити са сиповете и провеждането на екскурзии.
10. Лично мнение - даскаото си засужава ако искаш да се изучиш в нормална колтурна среда, защото за разлика от останалите големи училища в нашето излизаш човек, а не идиот.
Паралелки:
1. Първи език руски, втори английски, профииращи предмети: математика, история. 2 паралелки.
2. Първи език френски, втори руски, профилиращи предмети: математика, история. 1 паралелка.
3. Първи език английски, втори руски, профилиращи предмети: математика, история. 1 паралелка.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OKF7g5XD5iU[/youtube]
еми да ти кажа до 10ти клас-да,обаче останалото до 12 ти клас ти развива мозъчето,поне общообразователните се учат здраво,нали знаеш,количеството за сметка на качеството,часовете имам в предвид,защото материала е същия.
Искаш да ми кажеш, че в България има училище, което ти дава нужната подготовка, и ще влезеш право, примерно, без да дадеш кьорав лев за уроци???Първоначално написано от Loshotia
Има такова НГДЕК и 133 СОУПървоначално написано от afterforever
Секи път като ти погледна аватара и си представям как секи момент ще паднеш и ще се удариш![]()
![]()
![]()
Лирическо отклонение с елементи на тъпизъм!
Ти не вярвам да учиш и в 2-те, така че говори само за своето - 133., доколкото разбрах ; )
Това беше най-голямата лъжа досега, за другото съм г/д съгласна.Първоначално написано от kalashnik
СИП-ове - никакви. Изобщо не съм чула да се провеждат сипове за горния курс, ако има такива, кажи ми
Екскурзии - много трудно отпускат учебни дни, дори и да става въпрос за 1 ден.
Чул ли си за някого, когото са изгонили заради успех? Изобщо не ми се вярва да има такива, освен в частни училища... или в други, където си плащаш, за да учиш. А часовете... трявба да е плюс ли това, че по закон нямаш право да имаш 8 часа, а 7-те ти часа са по 40 мин.?Първоначално написано от kalashnik
Сега си мислиш така, ама като дойде време за изпити ше се скъсаш да ходиш на уроциИма такова НГДЕК и 133 СОУ
PROUD MEMBER OF THE PACK
Ех, защо не поглеждате дали има друга таква тема..абсолютно същото се обсъжда и там.
По същество-Защо не си купиш един справочник?Всичко е описано много ясно.Не можеш ли да потърсиш нещо в гугъл?За всички е ясно, а ако си толкова зарибена по това кандидатстване, че наистина да се панираш и да изпадаш в ситуации, в които се стряскаш, че нищо не знаеш, би трябвало да си научила вече кои са най-добрите училища!Все пак:
По бал-
ИЕГ
НЕГ
АЕГ
ФЕГ
По елит-
НЕГ
ИЕГ
АЕГ
ФЕГ.
Това са статистики.Аз вече съм открила най-доброто училище за себе си и то не е сред първите две.Разбери какво искаш, успокой се и залегни над учебниците, иначе никой, ама никой не може да ти помогне!
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
Сипове при г-н Койнов (физическо възпитание и спорт) - туризъм и планинарство, волейбол, футбол; при г-жа страшилова - рисуване.Първоначално написано от zloto