.
Отговор в тема
Страница 4 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 115
    Цитирай Първоначално написано от AnIcHkAtA
    Ех, защо не поглеждате дали има друга таква тема..абсолютно същото се обсъжда и там.
    По същество-Защо не си купиш един справочник?Всичко е описано много ясно.Не можеш ли да потърсиш нещо в гугъл?За всички е ясно, а ако си толкова зарибена по това кандидатстване, че наистина да се панираш и да изпадаш в ситуации, в които се стряскаш, че нищо не знаеш, би трябвало да си научила вече кои са най-добрите училища!Все пак:
    По бал-
    ИЕГ
    НЕГ
    АЕГ
    ФЕГ
    По елит-
    НЕГ
    ИЕГ
    АЕГ
    ФЕГ.
    Това са статистики.Аз вече съм открила най-доброто училище за себе си и то не е сред първите две.Разбери какво искаш, успокой се и залегни над учебниците, иначе никой, ама никой не може да ти помогне!
    Коя е другата тема?

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от afterforever
    Цитирай Първоначално написано от kalashnik
    133 СОУ "А. С. Пушкин"

1. Подготовка на учениците - подготовката на учениците в училището е много добра, учителите държат да се внимава в час и да си с написани домашни. Тук няма опцията слаб ученик, ако се наложи да останеш на поправителен, забрави, по-добре си търси ново училище.
    3. Съученици - учениците са добри, поне в моя клас, културата е на много високо ниво, ако не сушаш доста лесно изхвърчаш.
    5. Дисциплина - тя е на изкючително високо ниво, за най-макото провинение кажи чао на училището.
    7. Проекти - училището участва в доста проекти.
    8. Часове - във вторник, когато има 8 часа са по 35 мин., а в останалите дни по 40 мин.
    Чул ли си за някого, когото са изгонили заради успех? Изобщо не ми се вярва да има такива, освен в частни училища... или в други, където си плащаш, за да учиш. А часовете... трявба да е плюс ли това, че по закон нямаш право да имаш 8 часа, а 7-те ти часа са по 40 мин.?
    Всички часове когато имаме 8 са по 35 мин, а по закон имаш право на 8 часа, защото ако нямаше право, то тогава не би имало и графа за осми час в бележниците и дневниците. А за изключването заради успех - така ни обясни класната и директорката по време на първия учебен ден.
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OKF7g5XD5iU[/youtube]

Град
    София
    133 СОУ "А. С. Пушкин"

1. Подготовка на учениците - подготовката на учениците в училището е много добра, учителите държат да се внимава в час и да си с написани домашни. Тук няма опцията слаб ученик, ако се наложи да останеш на поправителен, забрави, по-добре си търси ново училище.
    3. Съученици - учениците са добри, поне в моя клас, културата е на много високо ниво, ако не сушаш доста лесно изхвърчаш.
    5. Дисциплина - тя е на изкючително високо ниво, за най-макото провинение кажи чао на училището.
    7. Проекти - училището участва в доста проекти.
    8. Часове - във вторник, когато има 8 часа са по 35 мин., а в останалите дни по 40 мин.
    Чул ли си за някого, когото са изгонили заради успех? Изобщо не ми се вярва да има такива, освен в частни училища... или в други, където си плащаш, за да учиш. А часовете... трявба да е плюс ли това, че по закон нямаш право да имаш 8 часа, а 7-те ти часа са по 40 мин.?
    Всички часове когато имаме 8 са по 35 мин, а по закон имаш право на 8 часа, защото ако нямаше право, то тогава не би имало и графа за осми час в бележниците и дневниците. А за изключването заради успех - така ни обясни класната и директорката по време на първия учебен ден.
    даа то осмия час е ЧК.Това въобще не се брои за час.На мен ми се струва,че доста от нещата ,които написа по-горе не са чиста истина,нооо аайде

Senior Member Фен
    Град
    софия
    Цитирай Първоначално написано от AnIcHkAtA
    Ех, защо не поглеждате дали има друга таква тема..абсолютно същото се обсъжда и там.
    По същество-Защо не си купиш един справочник?Всичко е описано много ясно.Не можеш ли да потърсиш нещо в гугъл?За всички е ясно, а ако си толкова зарибена по това кандидатстване, че наистина да се панираш и да изпадаш в ситуации, в които се стряскаш, че нищо не знаеш, би трябвало да си научила вече кои са най-добрите училища!Все пак:
    По бал-
    ИЕГ
    НЕГ
    АЕГ
    ФЕГ
    По елит-
    НЕГ
    ИЕГ
    АЕГ
    ФЕГ.
    Това са статистики.Аз вече съм открила най-доброто училище за себе си и то не е сред първите две.Разбери какво искаш, успокой се и залегни над учебниците, иначе никой, ама никой не може да ти помогне!
    Коя е другата тема?
    аз не съм съгласна че ИЕГ е на оърво място по бал и на второ по елит!По бал на първо е НЕГ , а по елит не знам.... но ИЕГ се появи или по- скоро стана известна преди 3-4, или по-малко ,години!Аз уча във ФЕГ и мога да кажа че там е страхотно и подготовката и обстановката...всичко!По бал бих ги наредила така:
    НЕГ
    АЕГ
    164 ГПИЕ
    ФЕГ
    а по елит:
    НЕГ(но може да се спори)
    АЕГ
    ФЕГ
    164 ГПИЕ

Голям фен Аватара на Axel_f
    Град
    Хогуортс
    ЪЪъ...как по-точно се определя едно училище по критерия "елит"? Освен по БАЛ-овете друг начин не виждам И честно казано не мисля, че при сегашната ни образователна система можем изобщо да говорим за "елитни" училища. Защото "елитните" в момента са по-зле, отколкото са били кварталните преди 20 годнини...
    "Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел

Senior Member Фен
    Град
    софия
    Цитирай Първоначално написано от Axel_f
    ЪЪъ...как по-точно се определя едно училище по критерия "елит"? Освен по БАЛ-овете друг начин не виждам И честно казано не мисля, че при сегашната ни образователна система можем изобщо да говорим за "елитни" училища. Защото "елитните" в момента са по-зле, отколкото са били кварталните преди 20 годнини...
    според мен това не е вярно

Град
    София
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OKF7g5XD5iU[/youtube]

Голям фен Аватара на Axel_f
    Град
    Хогуортс
    Цитирай Първоначално написано от e_r_d
    Ти родители нямаш ли?
    Или ти се вижда нормално ученици 8-10 клас да пушат пред даскало, да играят карти в половината часове и да се чупят поне 3 пъти в седмицата? За да пушат/напиват се/играят карти в съседните на даскало кафенета? Да не говорим за дисциплината в часовете и за липсата на уважение към учителите.
    Не че преди не е имало изцепки, но сега...е нещо нормално, което се смята за яко и "печените" го правят.
    И ако положението в кварталните училища е отчайващо,то "елитните" наистина са по-добре от тях...Но не може да става дума за онова,което е било някога.
    "Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел

Мега фен
    Град
    София
    За да са елитни, значи децата имат висок бал. За да имат висок бал, те трябва да са изкарали високи оценки на изпитите. За да изкарав високи оценки на изпитите, те трябва да са учили солидно през годината.

Хлапетата, които имат стимул, желание, нагласа да учат в хубаво училище, си влизат без проблем. Те са и децата, които правят училището.

Именно заради това тези училища са елитни- защото учат най- добрите там.

А това за кафетата не отминава никого. Винаги съм била на мнение, че всеки един период от живота трябва да се изживее пълноценно. Много по- добре е да се излезе с компания на кафе, вместо да учиш вкъщи, а пък приятелите ти да са навън. За учене време има- вечерите и нощите са пред вас

Град
    SoFiQ
    elitni gimnazii kak ne az u4a v '' nai elitnata '' - 33EG

Мега фен
    Град
    София
    Кое му е елитното на 33-то

^Не виждаш ли що за божествен номер има...

Senior Member Фен
    Град
    софия
    Цитирай Първоначално написано от e_r_d
    Ти родители нямаш ли?
    Или ти се вижда нормално ученици 8-10 клас да пушат пред даскало, да играят карти в половината часове и да се чупят поне 3 пъти в седмицата? За да пушат/напиват се/играят карти в съседните на даскало кафенета? Да не говорим за дисциплината в часовете и за липсата на уважение към учителите.
    Не че преди не е имало изцепки, но сега...е нещо нормално, което се смята за яко и "печените" го правят.
    И ако положението в кварталните училища е отчайващо,то "елитните" наистина са по-добре от тях...Но не може да става дума за онова,което е било някога.
    Може би имаш право,ама то нали за т'ва са ще въвеждат точките за дисциплина или там каквото беше

Мега фен
    Град
    София
    ^Не виждаш ли що за божествен номер има...
    Оооо, разбирам, това е сакрална гимназия!

Спускат ги отгоре... Имам една оттам на курса... те явно и с конкурс "Мис Крокъдайл" ги избират... offtopic-ът е просто пълен...

Милички,честно да ви кажа всички са един дол дренки,важното е да извадите късмет с учителя,да е свестен и да умее да преподава,защото малко останаха кадърните преподаватели,които стоят в училище и преподават.А когато напусне някой преподавател дотам се стига,че назначават първия който им се кандидатира.
    Където и да влезнете след 7 клас освен късмета с учителите,имате ли желание да учите езика ще го научите,нямате ли никой не може да ви го налее с вълшебна пръчица

1.Мерси отново на всички коментирали.
    2.AnIcHkAtA, да, аз съм проверила кои училища са най-елитни според бала, но не случайно още в първия пост на темата казах, че за мен най-важно е ВАШЕТО мнение...Защото едно е бала, друго е вътрешен човек да ти каже дали си струва да се скъсаш от учене, за да влезеш в даденото училище.
    3.No__ordinady__love, напълно съм съгласна с теб.
    . . . supercalafragalisticexpiellidosous ♥ . .

Голям фен Аватара на dark_wings
    ^И в крайна сметка какво реши след толкова изчетени мнения?

Супер фен Аватара на AnIcHkAtA
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от dark_wings
    ^И в крайна сметка какво реши след толкова изчетени мнения?
    Същото, което беше решила и преди това .
    За елита съм съгласна, че може да се спори за всяко едно, това са просто статистики.За всеки неговото училище си е най-добро.Питайте, разпитвайте, не си заслужава да влезете в някое училище, защото е елитно и да се окаже, че когато влезете няма с кого да си кажете 2 приказки.Има много по-важни неща от елита, а и не е гаранция, че ще получиш добро образование.Зависи от учителите.Въпросът е да попаднеш на правилното място и да успееш да се впишеш в обстановката.
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=247917
    Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
    И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...

Дааа....напълно си права.АЕГ съм на крачка да я отпиша съвсем... ИЕГ... много ми харесва... 31 също съм си го маркирала ... Общо взето мисля това, което мислех и в началото на темата....
    . . . supercalafragalisticexpiellidosous ♥ . .

Голям фен Аватара на rauwkost
    Град
    гр. София
    Цитирай Първоначално написано от LiRRRa
    Дааа....напълно си права.АЕГ съм на крачка да я отпиша съвсем... ИЕГ... много ми харесва... 31 също съм си го маркирала ... Общо взето мисля това, което мислех и в началото на темата....
    31 и аз преди го мислех, но ако в момента си в СОУ (каквото е и 31-во) няма абсолютно никакъв смисъл да се местиш! (освен ако не се интересуваш от някой език, който го няма като паралелка в твоето училище.) Най-голямата простотия според мен е да се местиш от СОУ в СОУ.. безсмислено, само караш излишно изпити.

добре сега разбрах за тоа г/д колко е елитна ама ако може да ми кажете за бала.. около колко трябва да е висок за да влезнеш ?! 10х предварително

Цитирай Първоначално написано от raliichkaa
    добре сега разбрах за тоа г/д колко е елитна ама ако може да ми кажете за бала.. около колко трябва да е висок за да влезнеш ?! 10х предварително
    за всяка паралелка си има лимит. Например те приемат 30 човека. И те приемат първите 30 по бал :]

Аха,ясно добре..мерси много

Цитирай Първоначално написано от BoCupycake
    Ходи в еврейското...ха ха ... там щъ сцепят!Ма нали искаш ЕЛИТНО!
    Поне до колкото знам там можеш да научиш нещо!Ама за да влезеш или тряя си много умна или еврейка или с парите на тати и мама!
    ААхъъъм НЕ Е ВЯРНО-- я даже не елитна по мое мнение... Д ане започнете да ми отвръщате с незнам си какво но знам от личен опит ... Че се влиза с 3 ... МНОГО ЛЕСНО ... БЕЗ ПАРИ ... Не трябва да си евреин да влезнеш , се едно трябва да си францизин за да влезнеш у Френската ... Просто не е така ! Горещо ви препоръчвам 91 НЕГ , Френската , Испанската , СМГ , НПМГ , НГДЕК ... Това са тъй наречените елтни гимназии ... Ъхъъ-м не бих казъл баш ЕЛИТНИ но добри става ... тъй казвам ВСИЧКО е от ОПИТ
    Don't allow people to destroy your dreams.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си