- Форум
- По малко от всичко
- Бъдещи мами :)
- Форума за бъдещи мами
^ значи ще се пробвам да родя по естествен път, не знаех, че е отклонение :д
Все ми се струва, че няма да мога да забременея по естествен път заради прекарани инфекции :д
По принцип не обичам деца, не искам деца, но си оставям вратичка за някой светъл ден.
А замразяването на яйцеклетки много ли е скъпо ( май се плащаше на година? ) ?
А при вазектомия, ако човекът е замразил сперматозоиди, има ли шанс нищо да не става от нито един ( да са кофти партида :д )
Сигурно има де, ама си представям как аз и приятелят ми си имаме дете след 10г. и е от размразени клетки :д
Последно редактирано от NomNomNom : 05-17-2015 на 19:45
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
^Ти ме съсипа с тия въпроси...
Опит със замразяването на материал в Бг нямам. Имам само със стволови клетки и то в чужбина. Мога да ти драсна на ЛС цените за година.
Да ти кажа, малко ми звучи ... психарско да си раждам дете от замразени клетки... o.O Не съм се интересувала колко време са *годни за употреба*, ама ще поровя, само да доживея отпуската.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
аз съм с широк таз и нз какво имаш предвид за спортистките, но съм здрава в тая област :д все пак искам един ден да родя със секцио. при какво ситуации е невъзможно?
майка ми ме е родила лесно, щото съм била супермалко бебе, обаче брат ми... и сега й се свлича. ожс
да те питам за стволовите клетки :д мога ли да замразя мои на тези години? или след като родя, могат ли на детето ми да помогнат и на мен? тук в бг май съхраняват. къде препоръчваш?
Спортистките имат силно развита мускулатура. Това е пречка при нормално раждане и има ли разкъсвания, те са големи.
Ако спортистките вдигат и тежести, отиваме в посока мъжки таз и секцио.
Секцио е възможно по желание- лекарят все ще измисли показания. Иначе предлежаща плацента, миомен възел, застанал пред предлежащата част, предлежание на пъпна връв/изпадане на пъпна връв, едър плод/макрозомия, несъотвествие между плода и таза, късогледство с дегенерация на ретината при майката и т. н.
По-горе писах, опит със съхраняване на стволови в Бг нямам.
При възрастни стволови се вземат от кръвта- прави се в София и Варна и извлечените стволови се *трансплантират* на болни със злокачествени кръвни заболявания.
Детето ти ще носи гени от таткото, т. е. не е съвместимо с теб.
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
^Ти що четеш?
![]()
Майтапът настрана, в коя седмица си? Избра ли как/къде ще раждаш?
50/50, пич. Но детето да е донор на мамата, абсурд!
ами, преди време четох някаква статия, че ако си съвместима с детето, може да вземеш негови стволови клетки. обещава се лечение на какви ли не неща - инфаркти, нервно-дегенеративни, тумори и тн. явно не трябва да се връзвам на всичко, на което попадна.
също така съм чела някъде, че най-доброто място за съхранение е в англия.
Чакай, чакай, 38/4>9 :д
Стискам палци да е безпроблемно и да сте живи и здрави !
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Омг, хубаво че си ти, че никога не бях гледала раждане. Мерси! А двама авери ми го описваха като все едно майката се раздира наполовина и бебето изхвърча с бясна скорост, насочило огромен, кървав рог към лекарите си. :дд И едва ли не ми казаха, че ще повърна и нам-ко. Въобще даже не е гнусно и очаквах повече кръв, телесни течности и крещене.
Нищо такова, никога не ми е било гадно да гледам такива неща. Раните вкъщи първо ги поглеждам аз и после някой друг. :д
е, и на мен не ми е. гледала съм бая по-гадни неща, но едно е да гледаш, друго е да се случи на тебтръпки ме побиват :д
кАрамелке - успешно и леко раждане!
maDamn
Ехеее, най-после ще популяризирате и този раздел. Май бая новости съм пропуснала аз.
Честито на kaRamella и dimitar_ak!![]()
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Я, Виоленца, привет!
Калпазанке, прочетох това за спортистките - всъщност не е ли по-лесно когато тазовото дъно е тренирано? Попадах на някакви съвети да се тренира този мускул именно с цел да се избегнат разкъсвания.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."