- Форум
- По малко от всичко
- Бъдещи мами :)
- Кога мислите да имате бебе?
след 30
искам да имам две деца така че до 32 години трябва да съм ги родила...ама какви планове само!?!!![]()
ммммммммммм
"ше ми паднеш ли, няма да ти кажа спри..."
Мисля да е към 27-28
Надявам се да имам на 28-9
Мнооого ми е рано още. Живее ми се![]()
Hey ! Mr Tambourine Man, play a song for me,
In the jingle jangle morning I'll come followin' you..
Това за безгрижното детство няма как да стане за съжалениеПървоначално написано от _princess_
Все казваш, че е рано, че още не си готова, и един ден просто се поглеждаш в огледалото и осъзнаваш, че си на 30... Моя приятелка на тази възраст роди наскоро и страшно много съжалява, че е чакала до сега "подходящият момент", защото той чисто и просто не идва.
Колкото до мен - може би след 2-3 годинки ще се замисля дали не искам, пък след това правенето и раждането са дълги и сложни работи![]()
Ох,ако зависеше от мен щях ей сега като завърша 12 клас да си родя едно детенце да го гледам една годинка две и тепърва да почвам да уча висше.Иначе сега завършвам 12 клас 5 -6 години висше,ще стана на 24.Още 4 -5 години токато създадеш семейство,намериш работа,установиш се и айде 28 ,20 ,30 години.Много далече ми се вижда.Искам сега детенце маничко да си го гледкам
не че се лигавя ,но просто като се замислиш колко е далечче реално ти става мъчно
23 - 24Подходяща възраст ... Поне за мен !
С тия бебешки теми ме побъркахте.
Вече взех да сънувам, че имам бебе ...
Hey ! Mr Tambourine Man, play a song for me,
In the jingle jangle morning I'll come followin' you..
Ще вляза в трета графа сигурно. Смятам след 26 и след като се омъжа.
Искам вече да си имам бебче![]()
И азПървоначално написано от scanadal
![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
И аз,само дето съм на 15Първоначално написано от kalpazanka
И го искам докато е малко..
И голям корем искам..ще съм много готина бременна...;д
Детска работа![]()
![]()
![]()
И аз искам много много бебе, но сега е крайно неподходящо, трябва да завърша следването си и тогава да се захващам с бебеправене![]()
Иначе...планове не правя, защото е адски трудно и е хубаво забременяването да се случи тогава, когато е писано...
Обаче искам повече от всичко, пфууу![]()
Интересно ми е защо искате да сте млади майки? Какви предимства за вас самите откривате?Първоначално написано от alex4o
Всъщност и на 24-5 ще си млада.
Не знам за другите,но аз искам да съм млада майка,просто защото така ще се чувствам щастлива и добре и 2-ро с приятелят ми сме заедно от 3 години,мислили сме за детенце и затова не искаме да чакаме до след 10 години.Да,съгласна съм,че 18,19 е рано,но според мен 21-23 е нормална възраст,ако се чувстваш готова![]()
Не знам дали съм писал в темата.
Ами преди 45 абсурд да стана тати.![]()
alex4o, завършете образование, работите, живейте заедно, изградете си нормален и даже висок стандарт за вас двамата самите и тогава раждайте деца. И аз имам дълга връзка. Не съм на 20 години, но преди да изградя дом и семейство с някой, няма смисъл да имаме деца. Не виждам никакви предимства в родителството на млади години. Предпочитам да съм добре подсигурена и да се отдам на майчинството, отколкото да търча между лекции, работа и бебе. Минималната възраст за завършване на висшето ти образование степен магистър е 24 (23, ако си родена ноември или декември или си започнала училище на 6 години). За да имаш право на платно майчинство ти трябва минимум 1 година стаж и внесени осигурителни вноски за 1 година. Ако си на 4 часа, това са реално 2 календарни години да речем. Това, че си с някой човек 3-5-10 години, не значи автоматично, че трябва да имате бебе. Бебето трябва да е желано, да е от човека, който искаш, но и да дойде в добър момент за теб, за да е радост, а не тежест.
amk933, тебе като мъж не виждам какво те касае раждането и отглеждането на бебе с оглед на професионалното ти и личностно израстване? Може би само по отношение на финансовата стабилност. Но може да я постигнеш и на 30. Писах ти преди, че е хубаво човек да има приоритети, но някои неща могат да вървят паралелно. Бащинството и кариерата са 2 такива неща. Друг е въпросът,ако смяташ, че няма да откриеш любов на по-млади години или не я желаеш и съзнателно я отбягваш. Човек не трябва да се лишава от деца. Трябва да ги има докато е млад, защото каквото и да си говорим отглеждането на деца е и пари, но и грижа, тичане напред-назад, безсъние...трябва освен добре обезпечен да си млад, жизнен и здрав.
В съвременните условия поддържам тезата, че за първо дете най-добре е възрадт между 26 и 30 години.
Първоначално написано от amk933
![]()
Кой ще те вземе на 45
На майка ми една приятелка на 32 се ожени за 51-годишен човек, откогото роди.Първоначално написано от sexita
В Америка нещата са мааалко по-различни.
И все пак ми прочети поста по-горе. То ма жени, които към 60 годишна възраст раждат, че и повече, но аз не искам да съм на 70 на бала на детето си. 1 дете иска търчане, физически да си силен и издръжлив, стабилна нервна система. Да гледаш бебе на 50+ години си е доста трудно.
Бтв. бабата на моя приятел е станала баба (първото й внуче е друго) на 37 години. На 72-3 е и има правнук в 9-ти клас. И това не ми се струва нормално.