Цитирай Първоначално написано от krem4et0
И все пак ми прочети поста по-горе. То ма жени, които към 60 годишна възраст раждат, че и повече, но аз не искам да съм на 70 на бала на детето си. 1 дете иска търчане, физически да си силен и издръжлив, стабилна нервна система. Да гледаш бебе на 50+ години си е доста трудно.

Бтв. бабата на моя приятел е станала баба (първото й внуче е друго) на 37 години. На 72-3 е и има правнук в 9-ти клас. И това не ми се струва нормално.
Права си, но живея с презумцията, че основните грижи по това дете няма да са мои, нито на жена ми, а някой ще ги гледа. Моята задача ще е да ги обичам, да им показвам, че ги обичам и, когато нещо стане или искат да споделят да съм при тях.

Разбирам какво ми казваш с годините, но ако стана на 45 татко да речем детето ми като е на 30, аз ще съм на 75. Не е толкова фрапантно. Освен това жена ми няма да е на 45, като ражда - то е повече от ясно. Разбирам и, че едно дете иска енергия, но смятам, че, ако уредя живота си до 45 ще съм много по-пълноценен за моето дете след това, вместо да имам такова на 35 и то да пита жена ми отколко месеца не съм се прибирал от командировки и да ме гледа на снимка. Искам да знам, че съм осигурил живота на детето си и чак тогава, когато ще знам, че ще мога да му отделя достатъчна част от ежедневието си.

Освен това искам да имам не едно, а 3 деца, което иска още повече време, а преди 40-45 няма как да мога да им го отделя. Поне за сега така виждам нещата.